До такої страви, як тушкована капуста, всі ставляться по-різному – одні її зовсім не люблять, а інші просто обожнюють. Нижче вас чекають цікаві рецепти, в яких розповідається про те, як приготувати тушковану капусту з яловичиною. Слідуючи порадам і рекомендаціям, дане блюдо вийде у вас ну дуже смачним. І навіть ті, хто його не зовсім жалували, швидше за все, попросять добавки.
Капуста, тушкована з яловичиною – рецепт
Інгредієнти: капуста білокачанна – 600 г; яловичина 450 г; паста томатна – 70 г; цибуля – 120 г; морква – 150 г; олія оливкова – 10 мл; вода – 150 мл; сіль. Приготування У чашу мультиварки вливаємо олію, викладаємо подрібнену цибулю, терту моркву і у програмі «Випічка» готуємо 7 хвилин. Якщо ж є спеціальний режим «Смаження», то, звичайно, можна використовувати його. Обсмажені овочі викладаємо в миску і поки відставляємо в сторону. А замість них в чашу покласти нарізане кубиками м'ясо, в тій же програмі готуємо 25 хвилин. Білокачанну капусту дрібненько шаткуємо, хвилинки на 2 заливаємо окропом, а потім воду зливаємо. До м'яса додаємо томатну пасту, сіль і перемішуємо. Зверху викладаємо капусту, цибулю та моркву. Заливаємо все це водою і виставляємо режим «Гасіння», готуємо 2 години. Після сигналу тушковану капусту з яловичиною в мультиварці перемішуємо і подаємо до столу.
Тушкована капуста з яловичиною і грибами
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 550 г; білі гриби сухі – 70 г; капуста квашена – 750 г; цибуля велика – 1 шт.; масло рослинне – 2 ст. ложки; сметана – 120 г; борошно – 1 ст. ложка; сіль; перець. Приготування М'ясо нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю чистимо, дрібненько кришимо і в розігрітому маслі обсмажуємо приблизно 5 хвилин. Потім додаємо м'ясо і на середньому вогні готуємо близько 8 хвилин, не
забуваючи при цьому його періодично перемішувати. Сухі гриби промиваємо, потім заливаємо водою (250 мл) і доводимо до кипіння. Переливаємо відвар в посуд з м'ясом, а гриби злегка остуджуємо і подрібнюємо. Додаємо їх в ємність з іншими продуктами, туди ж додаємо борошно і добре перемішуємо. Вливаємо сметану, солимо, перчимо, знову перемішуємо і готуємо хвилин 15. Квашену капусту віджимаємо від соку, якщо вона нашинкована крупно, то подрібнюємо її і викладаємо до м'яса. Після того, як рідина, в якій буде готуватися тушкована квашена капуста з яловичиною, почне закипати, готуємо ще близько півгодини на невеликому вогні. При цьому каструля або сковорода обов'язково повинні бути прикриті кришкою.