М'якість і вершковий смак страв на основі печінки зазвичай забезпечують молочні продукти, начебто сметани, а смачний аромат і яскравий відтінок готового страви додасть стандартний овочевий набір у вигляді ріпчастої цибулі і моркви.
Як приготувати печінку в сметані з цибулею і морквою?
Інгредієнти: куряча печінка - 550 г; гострий соус - 20 мл; морква - 60 г; суміш імбиру і часнику - 1 ч. ложка; ріпчаста цибуля - 60 г; сметана - 85 мл; вода - 100 мл Приготування Так як куряча печінка не потребує ретельної попередньої обробці, її досить сполоснути і обсушити перед приготуванням.
На краплі рослинного масла пасеруємо овочі разом з ароматною пастою з кореня імбиру і часнику. Останню можна купити в магазині або зробити самостійно, розтерши в ступі часникові зубки з імбиром в однорідну кашку. Овочеву пасеровку доповнюємо підливою з суміші гострого соусу, сметани і води. В підливу кладемо і курячу печінку. Тушкуємо печінка в сметані з цибулею і морквою 12 хвилин на середньому вогні.
Куряча печінка з цибулею та морквою і сметаною
Інгредієнти: куряча печінка - 750 г; ріпчаста цибуля - 130 г; вершки - 320 мл; морква - 80 г; сметана - 250 мл; сухе біле вино - 135 мл; лист лавра; сушений чебрець - щіпка. Приготування Перед тим, як приготувати печінку в сметані, саму печінку сполосніть крижаною водою і просушіть. Спасеруйте цибулю з лавровим листом, морквою і чебрецем на середньому вогні в невеликій кількості олії. До овочів покладіть підготовлену печінку і також дайте їй схопиться. Збийте сметану з вершками і вином, після чого вилийте отриману вершкову суміш в сковороду. Тушкуйте вміст сковороди на мінімальному спеку 12-15 хвилин.
Куряча печінка з цибулею, морквою, грибами і сметаною
Інгредієнти: куряча печінка - 250 г; печериці - 420 г; сметана - 290 мл; сухе біле вино - 120 мл; часникові зубки - 3 шт.; ріпчаста цибуля - 110 г; морква - 60 г; бекон - 6 скибочок. Приготування Обсмажте бекон до хрускоту, а витопився жир використовуйте для пасерування цибулі і моркви. Коли зажарка підрум'яниться, покладіть в неї гриби і дайте вологи з них повністю випаруватися. Видавіть часникові зубки і покладіть скибочки промитої курячої печінки. Залийте блюдо вином і залишайте на сильному вогні, поки він не стане повністю сухий. Тепер додайте сметану. Куряча печінка в сметані з цибулею повинна провести на вогні ще хвилин 6.