Вернуться назад Распечатать

Печінка в сметані з цибулею і морквою

Печінка в сметані з цибулею і морквою
М'якість і вершковий смак страв на основі печінки зазвичай забезпечують молочні продукти, начебто сметани, а смачний аромат і яскравий відтінок готового страви додасть стандартний овочевий набір у вигляді ріпчастої цибулі і моркви.

Як приготувати печінку в сметані з цибулею і морквою?


Інгредієнти:

  • куряча печінка - 550 г;

  • гострий соус - 20 мл;

  • морква - 60 г;

  • суміш імбиру і часнику - 1 ч. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 60 г;

  • сметана - 85 мл;

  • вода - 100 мл


  • Приготування
    Так як куряча печінка не потребує ретельної попередньої обробці, її досить сполоснути і обсушити перед приготуванням.
    На краплі рослинного масла пасеруємо овочі разом з ароматною пастою з кореня імбиру і часнику. Останню можна купити в магазині або зробити самостійно, розтерши в ступі часникові зубки з імбиром в однорідну кашку. Овочеву пасеровку доповнюємо підливою з суміші гострого соусу, сметани і води. В підливу кладемо і курячу печінку. Тушкуємо печінка в сметані з цибулею і морквою 12 хвилин на середньому вогні.

    Куряча печінка з цибулею та морквою і сметаною


    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 750 г;

  • ріпчаста цибуля - 130 г;

  • вершки - 320 мл;

  • морква - 80 г;

  • сметана - 250 мл;

  • сухе біле вино - 135 мл;

  • лист лавра;

  • сушений чебрець - щіпка.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати печінку в сметані, саму печінку сполосніть крижаною водою і просушіть. Спасеруйте цибулю з лавровим листом, морквою і чебрецем на середньому вогні в невеликій кількості олії. До овочів покладіть підготовлену печінку і також дайте їй схопиться. Збийте сметану з вершками і вином, після чого вилийте отриману вершкову суміш в сковороду. Тушкуйте вміст сковороди на мінімальному спеку 12-15 хвилин.

    Куряча печінка з цибулею, морквою, грибами і сметаною


    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 250 г;

  • печериці - 420 г;

  • сметана - 290 мл;

  • сухе біле вино - 120 мл;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 110 г;
  • Печінка в сметані з цибулею і морквою

  • морква - 60 г;

  • бекон - 6 скибочок.


  • Приготування
    Обсмажте бекон до хрускоту, а витопився жир використовуйте для пасерування цибулі і моркви. Коли зажарка підрум'яниться, покладіть в неї гриби і дайте вологи з них повністю випаруватися. Видавіть часникові зубки і покладіть скибочки промитої курячої печінки. Залийте блюдо вином і залишайте на сильному вогні, поки він не стане повністю сухий. Тепер додайте сметану. Куряча печінка в сметані з цибулею повинна провести на вогні ще хвилин 6.