Вегетаріанство завжди асоціювалося лише зі здоровою рослинною їжею, але у всіх супротивників м'яса є і свої шкідливі слабкості, на зразок піци, проти ароматного шматочка якого мало хто може встояти. В подарунок шанувальникам вегетаріанства даємо чотири незвичайних рецепти італійської класики.
Вегетаріанська піца з грибами – рецепт
Ця вишукана піца більше віддає духом Франції, ніж Італії, що, втім, робить її не менш смачною. Горезвісний сир брі, який ми будемо використовувати в цьому рецепті, ви можете замінити будь-яким улюбленим м'яким сиром.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 320 г; сіль - 4 г; дріжджі сухі - 4 г; вода - 210 мл Для начинки:
оливкова олія - 45 мл; білий цибулю - 85 м; гілочка розмарину ; сухе біле вино - 60 мл; печериці - 240 г; зелень петрушки; брі - 120 р. Приготування Почнемо з приготування тіста. Змішавши борошно з сіллю і дріжджами, залийте все теплою водою і замісіть тісто. Дайте тісту піднятися в теплому місці близько півгодини, а тим часом підготуйте всі інгредієнти для начинки і доведіть температуру духовки до 230°С.
Для начинки спасеруйте цибулю з розмарином на повільному вогні, щоб він карамелізувався. Залийте вином і дайте рідини випарується. Окремо обсмажте гриби і змішайте їх з цибулею і зеленню.
Розкачайте тісто, розподіліть по нього начинку і викладіть шматочки сиру поверх. Готуйте піцу 6-8 хвилин або поки краю не зарум'яняться.
Як приготувати швидку вегетаріанську піцу?
Якщо діяти треба швидко, то замість тесту на виручку прийдуть коржі тортільяс або щільний лаваш. Завдання лише в тому, щоб підібрати смачну начинку.
Інгредієнти: тортільяс - 4 шт.; томатний соус - 135 г; сир - 110 г; жменя оливок; червоний цибуля - 40 г; солодкий перець - 160 г; листя базиліка; консервована кукурудза - 130 р. Приготування Натерти сир і нарізавши перець і цибулю, змащуємо тортильї томатним соусом і викладаємо наші топінги в будь-якому порядку, залишивши за бортом лише зелень базиліка. Щоб тортильї не розвалювалися і не вийшли кволими, перед нанесенням соусу розкладіть на них тонкі скибочки сиру, а вегетаріанську начинку для піци викладайте поверх. Поставте тортильї під гриль (або покладіть під кришку на сковороді) і дочекайтеся моменту, коли сир розплавиться. Прикрасьте все свіжим базиліком і пробуйте.
Смачна вегетаріанська піца з сирним тестом
Вам напевно знайомі недоїдені краєчки шматків піци, вічно залишаються на тарілці після трапези. З рецептом цього тесту все буде з'їдено до останньої крихти, гарантуємо.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 320 г; дріжджі - 7 г; оливкова олія - 30 мл; цукор - 5 г; сир - 170 р. Для начинки:
томатний соус - 120 мл; тертий сир; червоний цибуля - 60 г; солодкий перець - 110 г; жменю маслин; свіжий томат - 50 р. Приготування Підігріваємо 200 мл води до теплого і розчиняємо у ній цукор. До підсолодженої рідини додаємо дріжджі і залишаємо їх активізуватися хвилин на 10. Через деякий час додайте
до дріжджовий основі борошно і масло, замісіть однорідне тісто і залиште його підходити на годину. Підійшло вегетаріанське тісто для піци розкачайте і викладіть по краю брусочки сиру, підверніть тісто так, щоб покрити ці брусочки. У такому вигляді основу можна заморозити і зберігати в морозильній камері до моменту необхідності, але якщо ви вирішили поласувати стравою прямо зараз, то змастіть середину томатним соусом і викладіть начинку: нарізаний перець, солодкий цибуля, маслини і кружечки свіжих томатів. Засипте начинку тертим сиром за смаком. Щоб краї підрум'янилися, змастіть оливковою олією. Потім додайте піцу в духовій шафі при 230°С 18-20 хвилин.