Біляші – це, звичайно, дуже калорійне блюдо, але і неймовірно смачне. Купувати на лотках такі продукти вкрай небажано, а от приготувати їх самостійно вдома цілком можливо. Адже це зовсім не складно, а до того ж, що найголовніше – можна бути впевненим в якості використаних продуктів. Зараз ми вам розповімо, як смажити біляші на сковороді.
Смажені біляші на сковороді
Інгредієнти: Для тіста:
молоко – 500 мл; сухі дріжджі швидкодіючі – 11 г; борошно пшеничне – 1 кг; олія соняшникова 20 мл; сіль. Для начинки:
фарш м'ясний – 700 г; ріпчаста цибуля – 3 шт.; сіль, чорний перець мелений. Приготування Сухі швидкодіючі дріжджі заливаємо теплим молоком або водою і даємо їм постояти 10 хвилин. У просіяне борошно додаємо рослинне масло, сіль. Нерозчинені дріжджі вливаємо в борошно, додаємо молоко і замішуємо тісто. Коли воно стане однорідної консистенції, залишаємо його хвилин на 60-65 підходити. А тим часом займаємося начинкою. Перекручуємо Через м'ясорубку цибулю, перекладаємо його в фарш, додаємо сіль, перець і добре перемішуємо. Поділяємо тісто на шматочки і розгортаємо їх качалкою до товщини приблизно 10 мм. На середину кожного шматочка кладемо начинку і скріплюємо пиріжок, защипывая краю від краю до середини, залишаючи по центру невеликий отвір. Смажимо біляші на сковороді до готовності на рослинній олії. Як тільки одна сторона підрум'янилася, сміливо можна перевертати на іншу сторону. Але важливий момент – вогонь не повинен бути сильним, інакше низ може підгоріти, а всередині біляш залишиться сирим.
Швидкі біляші на сковороді
Інгредієнти: Для тіста:
кефір – 2 склянки; цукор – 50 г; борошно – 2 склянки; яйця – 4 шт.; сіль – 1 ч. ложка; сода – 2 ч. ложки. Для начинки:
фарш – 500 г; цибуля – 110 г; зелень – 40 р. Приготування Сирі курячі яйця збиваємо з сіллю, цукром і содою, яку, до речі, не гасимо, цілком достатньо кислоти кефіру, який ми додаємо до решти інгредієнтів. Добре перемішуємо. І тільки тепер всипаємо борошно. Вимішуємо тісто. Для начинки цибулю ріжемо кубиками ( його можна взяти і більше, фарш буде тільки соковитіше). Зелень подрібнюємо. Якщо ви любите, щоб у готовому виробі цибулю злегка хрустів, то обсмажувати його не потрібно. В іншому ж разі його треба обсмажити на рослинному маслі до легкого золотистого відтінку . Після цього кладемо його в фарш і перемішуємо. Тепер на сковороді розігріваємо олію, ложкою викладаємо тісто (як при смаження оладок). Зверху на тісто кладемо фарш і знову накриваємо тестом. Обсмажуємо такі ледачі біляші на малому вогні під закритою кришкою 5 хвилин з одного боку, а потім перевертаємо і стільки ж часу готуємо і з другої сторони. До таким домашнім беляшам на сковороді відмінним доповненням стане майонез, кетчуп або гірчиця.
Ледачі біляші – рецепт на сковороді
Інгредієнти: фарш свино-яловичий – 300 г; кефір 25%-ної жирності – 400 мл; сіль – 1/2 ч. ложки; сода – 1/2 ч. ложки; цукор – 1/2 ч. ложки; борошно пшеничне – 300 г; ріпчаста цибуля – 110 г; рослинна олія без запаху для смаження. Приготування У кефір додаємо соду, сіль і цукор. Тепер додаємо борошно (краще, якщо вона буде просеянная – тісто вийде м'якше) і знову перемішуємо. Цибулю подрібнюємо. Фарш і підготовлений цибулю додаємо прямо в тісто і перемішуємо. Розігріваємо на сковороді рослинне масло і столовою ложкою викладаємо наші біляші. Смажимо з одного боку, до отримання апетитною скоринки, а потім і з іншого. Смажені на сковороді біляші можна їсти і гарячими, і холодними. Смачно в будь-якому разі.