Пиріжки люблять, напевно, практично всі. Така їжа, звичайно, дуже калорійна, і захоплюватися нею не варто. Але іноді можна дати невелику слабину. Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачні смажені пиріжки з картоплею.
Смажені пиріжки з картоплею
Інгредієнти: борошно пшеничне вищого сорту – 2 склянки; дріжджі сухі швидкої дії – 1 ч. ложка; сіль (не екстра) – щіпка; вода фільтрована – 300 мл; олія соняшникова (без запаху) – 15 мл; цукровий пісок – 40 г; цибуля ріпчаста – 130 г; картопля – 500 г; сіль. Приготування У підігріту воду додаємо дріжджі сухі швидкої дії, цукор і 30 г борошна. Залишаємо опару на 20 хвилин – дріжджі мають «ожити». Потім додаємо решту борошна, бажано щоб вона була просіяної. Солимо, підливаємо масло і вимішуємо тісто. Накриваємо його і залишаємо підходити. Тепер займаємося начинкою. Картоплю чистимо і відварюємо. До золотавості пасеруємо подрібнену цибулю. Готову картоплю перетворюємо у пюре, солимо, перчимо, кладемо цибулю і перемішуємо. Із підійшов тіста формуємо невеличкі кульки, які потім обминаємо, в центр покласти начинку з картоплі і цибулі і скріплюємо краю. Тепер отримані заготовки смажимо на олії до приємної рум'яної скоринки.
Дріжджові пиріжки смажені з картоплею
Інгредієнти: борошно пшеничне – 1 кг; яйце куряче – 1 шт.; цукровий пісок – 25 г; молоко – 500 мл; сіль – 1 ч. ложка; рослинна олія – 60 мл; дріжджі пресовані – 50 г; цибуля – 140 г; картопля -1 кг. Приготування З'єднуємо яйце, масло, цукор і сіль. Свіжі дріжджі опускаємо в тепленьке молоко, перемішуємо до їх розчинення і змішуємо з раніше приготовленою масою. Замішуємо тісто, потроху підсипаючи борошно. Прикриваємо його серветкою, щоб не підсохло, і ставимо в холодильник. Коли воно підійде, обминаємо його і знову залишаємо підходити. Для начинки варимо очищену картоплю. Розминаємо її і додаємо смажену цибулю. За смаком солимо, перчимо, можна додати подрібнену зелень. Тепер починаємо формувати пиріжки. Робочу поверхню змащуємо рослинним маслом, тісто ділимо на коржики і в кожну з них кладемо трохи картопляної маси. Скріплюємо краю і злегка придавлюємо пиріжки. Смажимо їх в олії до рум'яності.
Швидкі смажені пиріжки з картоплею
Інгредієнти: борошно – 700 г; сіль – 1 щіпка; яйця -1 шт; картопля – 500 г; печериці – 500 г; цибуля – 1 шт.; сіль, перець; рослинне масло. Приготування У просіяне борошно додаємо сіль, яйце і вливаємо воду. Замішуємо тісто, причому бажано помісити його хвилин 5 а потім вже можна накрити його рушником і залишити хвилин на 15. Картоплю чистимо, відварюємо і расталкиваем. Печериці з цибулею нарізаємо і смажимо до готовності. З'єднуємо картоплю з цибулею і грибами, солимо і перчимо за смаком. З тіста формуємо коржі. Кладемо начинку і скріплюємо краю. Обсмажуємо пиріжки на рослинному маслі.
Повітряні смажені пиріжки з картоплею
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 1 кг; швидкодіючі сухі дріжджі – 10 г; сіль – 15 ч. ложки; вода – 25 склянки; сметана – 1 склянка; цукор – 1 ч. ложка. Для начинки:
відварна картопля – 500 г; обсмажену цибулю – 100 р; сіль, перець. Приготування У глибоку ємність всипаємо 3 склянки просіяного борошна. Кладемо сухі дріжджі, вливаємо тепленьку водичку і перемішуємо. Даємо масі постояти хвилин 10-12. Потім додаємо цукор, сіль і сметану. Знову перемішуємо, додаємо решту борошно і замішуємо тісто. Залишаємо його підходити. Для начинки змішуємо розім'яту картоплю відварну і смажену цибулю, солимо, перчимо за смаком. Тісто ділимо на кульки, які потім придавлюємо до коржі і кладемо всередину начинку. Скріплюємо краю і злегка придавлюємо пиріжки, які потім обсмажуємо на олії до рум'яності.