Вернуться назад Распечатать

Смажені пиріжки з картоплею

Смажені пиріжки з картоплею
Пиріжки люблять, напевно, практично всі. Така їжа, звичайно, дуже калорійна, і захоплюватися нею не варто. Але іноді можна дати невелику слабину. Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачні смажені пиріжки з картоплею.

Смажені пиріжки з картоплею


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне вищого сорту – 2 склянки;

  • дріжджі сухі швидкої дії – 1 ч. ложка;

  • сіль (не екстра) – щіпка;

  • вода фільтрована – 300 мл;

  • олія соняшникова (без запаху) – 15 мл;

  • цукровий пісок – 40 г;

  • цибуля ріпчаста – 130 г;

  • картопля – 500 г;

  • сіль.


  • Приготування
    У підігріту воду додаємо дріжджі сухі швидкої дії, цукор і 30 г борошна. Залишаємо опару на 20 хвилин – дріжджі мають «ожити». Потім додаємо решту борошна, бажано щоб вона була просіяної. Солимо, підливаємо масло і вимішуємо тісто. Накриваємо його і залишаємо підходити. Тепер займаємося начинкою. Картоплю чистимо і відварюємо. До золотавості пасеруємо подрібнену цибулю. Готову картоплю перетворюємо у пюре, солимо, перчимо, кладемо цибулю і перемішуємо. Із підійшов тіста формуємо невеличкі кульки, які потім обминаємо, в центр покласти начинку з картоплі і цибулі і скріплюємо краю. Тепер отримані заготовки смажимо на олії до приємної рум'яної скоринки.

    Дріжджові пиріжки смажені з картоплею


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 1 кг;

  • яйце куряче – 1 шт.;

  • цукровий пісок – 25 г;

  • молоко – 500 мл;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • рослинна олія – 60 мл;

  • дріжджі пресовані – 50 г;

  • цибуля – 140 г;

  • картопля -1 кг.


  • Приготування
    З'єднуємо яйце, масло, цукор і сіль. Свіжі дріжджі опускаємо в тепленьке молоко, перемішуємо до їх розчинення і змішуємо з раніше приготовленою масою. Замішуємо тісто, потроху підсипаючи борошно. Прикриваємо його серветкою, щоб не підсохло, і ставимо в холодильник. Коли воно підійде, обминаємо його і знову залишаємо підходити. Для начинки варимо очищену картоплю. Розминаємо її і додаємо смажену цибулю. За смаком солимо, перчимо, можна додати подрібнену зелень. Тепер починаємо формувати пиріжки. Робочу поверхню змащуємо рослинним маслом, тісто ділимо на коржики і в кожну з них кладемо трохи картопляної маси. Скріплюємо краю і злегка придавлюємо пиріжки. Смажимо їх в олії до рум'яності.

    Швидкі смажені пиріжки з картоплею


    Інгредієнти:

  • борошно – 700 г;

  • сіль – 1 щіпка;

  • яйця -1 шт;

  • картопля – 500 г;

  • печериці – 500 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • сіль, перець;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    У просіяне борошно додаємо сіль, яйце і вливаємо воду. Замішуємо тісто, причому бажано помісити його хвилин 5 а потім вже можна накрити його рушником і залишити хвилин на 15. Картоплю чистимо, відварюємо і расталкиваем. Печериці з цибулею нарізаємо і смажимо до готовності. З'єднуємо картоплю з цибулею і грибами, солимо і перчимо за смаком. З тіста формуємо коржі. Кладемо начинку і скріплюємо краю. Обсмажуємо пиріжки на рослинному маслі.

    Повітряні смажені пиріжки з картоплею


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 1 кг;

  • швидкодіючі сухі дріжджі – 10 г;

  • сіль – 15 ч. ложки;

  • вода – 25 склянки;

  • сметана – 1 склянка;

  • цукор – 1 ч. ложка.


  • Для начинки:

  • відварна картопля – 500 г;

  • обсмажену цибулю – 100 р;
  • Смажені пиріжки з картоплею

  • сіль, перець.


  • Приготування
    У глибоку ємність всипаємо 3 склянки просіяного борошна. Кладемо сухі дріжджі, вливаємо тепленьку водичку і перемішуємо. Даємо масі постояти хвилин 10-12. Потім додаємо цукор, сіль і сметану. Знову перемішуємо, додаємо решту борошно і замішуємо тісто. Залишаємо його підходити. Для начинки змішуємо розім'яту картоплю відварну і смажену цибулю, солимо, перчимо за смаком. Тісто ділимо на кульки, які потім придавлюємо до коржі і кладемо всередину начинку. Скріплюємо краю і злегка придавлюємо пиріжки, які потім обсмажуємо на олії до рум'яності.