Вважається, що у хорошої господині в будинку повинно пахнути пирогами. Ось ми вам зараз і розповімо рецепт печених пиріжків з картоплею. Найголовніше, що готувати їх зовсім не складно. Спробуйте, у вас все вийде!
Печені пиріжки з картоплею і грибами
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 1 кг; сухі дріжджі швидкої дії – 12 м; яйця – 3 шт.; сметана – 400 г; цукор – 70 г; оливкова олія – 20 мл; молоко – 150 мл Для начинки: картопля – 900 г; печериці – 450 г; цибуля ріпчасту – 170 г; сіль, перець. Приготування Сухі дріжджі заливаємо молоком (температура близько 40 градусів) і даємо їм постояти «ожити» хвилин 15. За цей час повинна утворитися шапочка з піни. Яйця збиваємо з цукром, викладаємо сметану і перемішуємо. Цю масу додаємо в каструлю з дріжджами. Всипаємо борошно. Краще, щоб вона була просеянная, тісто вийде ніжніше. Вливаємо оливкова олія (оливкова, можна взяти звичайну соняшникову) і замішуємо тісто. Як відомо, тісто добре піднімається в теплі. Тому ємність з тістом ставимо в теплу духовку. Після першого підняття обминаємо його і знову залишаємо підходити. А самі робимо начинку – картоплю покласти в поліетиленовий пакет, ножем робимо в ньому 3-5 дірочок і в мікрохвильовці запікаємо 10 хвилин. Якщо картопля великий, то час може збільшитися. Тепер його чистимо, остуджуємо і пропускаємо через м'ясорубку. Подрібнюємо гриби і цибулю і обсмажуємо. Тепер перекручений картоплю і гриби з цибулею з'єднуємо – начинка готова!
Тепер повертаємося до тесту – відриваємо невеликий шматочок, скачуємо його в ковбаску, яку ріжемо на кілька частин і розгортаємо їх. На кожну таку заготовку покласти трохи начинки, скріплюємо і кладемо на деко. Заготівлям на деку даємо постояти хвилин 15 щоб пиріжки могли трохи піднятися. Потім змащуємо їх сирим яйцем і випікаємо пиріжки з картоплею і грибами в духовці при 180°С. Коли верх зарум'яниться, пиріжки готові!
Рецепт «Печені пиріжки з картоплею»
Інгредієнти: тепла вода – 500 мл; дріжджі швидкого дії сухі – 10 г; цукор – 100 г; соняшникова олія – 60 мл; борошно; яйця – 1 шт.; картопляне пюре; сіль, спеції. Приготування Дріжджі всипаємо в теплу воду, туди ж додаємо цукор. Залишаємо хвилин на 20 для підняття. Після цього вливаємо олію і всипаємо борошно, замішуючи тісто. Залишаємо його підходити. Для начинки беремо круте картопляне пюре, за смаком додаємо в нього спеції і перемішуємо. Відщипуємо шматочок тіста, приблизно як невелике яблуко, трохи розтягуємо його, перетворюючи в коржик. Кладемо картопляну начинку, защипуємо краю. На деко, застелений пекарської папером, викладаємо пиріжки і залишаємо їх на 20 хвилин підходити. Після цього змащуємо їх яйцем і ставимо в духовку, нагріту до 180°С, на 25 хвилин.
Рецепт печених пиріжків з картоплею
Інгредієнти: Для тіста:
борошно вищого гатунку пшеничне – 35 склянки; харчова сода – 1 ч. ложка; кефір – 500 мл; цукор – 50 г; сіль – 1 щіпка; рослинна олія – 50 мл Для начинки:
картопля – 500 г; цибуля ріпчаста – 130 г; сіль, перець. Приготування Для тіста змішуємо всі інгредієнти і даємо постояти хвилин 15. Для начинки варимо картоплю і перетворюємо на пюре. Цибулю обсмажуємо, додаємо в пюре, солимо, перчимо й перемішуємо. Від тесту відриваємо шматочок, формуємо коржик, в центр кладемо начинку і защипуємо краю. Викладаємо пиріжки на деко, верх змащуємо збитим яйцем, щоб пиріжки вийшли рум'яними, і при 200°С випікаємо 30 хвилин. Як і дріжджова випічка, дані пиріжки виходять пишними і м'якими.