Запіканка з макаронів – елементарне, але дуже смачне і калорійне блюдо. Це прекрасний варіант для економних господинь, так як зробити його можна навіть з решти вчорашніх макаронів. А якщо додати в блюдо ще овочі і тертий сир, то воно стане не тільки соковитим, але і корисним. Пропонуємо вам кілька способів приготування макаронної запіканки з сиром.
Рецепт макаронної запіканки з сиром
Інгредієнти: макарони – 400 г; масло рослинне – 1 ст. ложка; сосиски молочні – 100 г; шинка сира – 1 скибочка; помідор свіжий – 1 шт.; сир – 100 г; яйце – 3 шт.; молоко коров'яче – 150 мл; сметана нежирна – 50 мл; масло вершкове – 20 г; спеції. Приготування Як швидко зробити запіканку з макаронів? Вироби заздалегідь відварюємо в злегка підсоленій воді. Потім відкидаємо їх у друшляк, добре промиваємо і поливаємо рослинним маслом. Форму для випічки промазуємо вершковим олією і викладаємо рівним шаром макарони. Сосиски очищаємо від упаковки і шаткуємо кружечками, а шинку нарізаємо скибочками. Помідор промиваємо, витираємо і рубаємо кубиками. Тепер розподіляємо всі підготовлені інгредієнти зверху і відставляємо в сторону. Окремо збиваємо яйця з молоком, кладемо сметану, додаємо сіль і мускатний горіх . Все ретельно перемішуємо і просто заливаємо цією сумішшю нашу запіканку з макаронів. Зверху щедро присипаємо блюдо тертим сиром, відправляємо в гарячу духовку, засікаємо 25 хвилин, а потім подаємо страву до столу.
Запіканка з макаронів з твердим сиром і грибами
Інгредієнти: вироби макаронні – 200 г; яйце – 6 шт.; масло вершкове – 20 р; молоко коров'яче – 05 ст.; сир твердих сортів – 60 г; свіжі печериці – 4 шт.; спеції. Приготування Для приготування запіканки, макарони заздалегідь відварюємо, зливаємо воду і залишаємо їх остигати.
Окремо збиваємо яйця з молоком і кидаємо трохи солі. Подрібнюємо сир на тертці і висипаємо в макаронні вироби. Печериці промиваємо, обробляємо, нарізаємо невеликими пластинами і злегка обсмажуємо в розігрітому маслечко, щоб випарувалася вся рідина. Потім додаємо їх до макаронів, підсолюємо і перемішуємо. Всю отриману масу акуратно перекладаємо у форму для запікання, розрівнюємо ложечкою і заливаємо зверху яєчної сумішшю.
Ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 20 хвилин. Ось і все, смачна, оригінальна і ситна запіканка з макаронів готова!