Вернуться назад Распечатать

Рибний пиріг з дріжджового тіста

Рибний пиріг з дріжджового тіста
Російські пироги – річ відома у всіх куточках світу. Рецепт отримав такого широкого розголосу не дарма: ситне і красиве блюдо хоч і вимагає певних кулінарних навичок для приготування, але результат завжди перевершує будь-які очікування. Про те як спекти рибний пиріг з дріжджового тесту ми вирішили поговорити далі.

Рецепт рибного пирога з дріжджового тіста


Інгредієнти:
Для тіста:

  • інстантні дріжджі - 5 г;

  • нежирне молоко - 190 мл;

  • тепла вода - 100 мл;

  • цукор - 6 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • масло або маргарин - 75 г;

  • борошно - 620 р.


  • Для начинки:

  • риба (сьомга або інша) - 600 г;

  • рис або пшоно - 100 г;

  • печериці - 230 г;

  • білий цибулю - 90 г;

  • яйця - 5-7 шт.;

  • зелень кропу;

  • млинці .


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати рибний пиріг з дріжджового тіста, слід саме це тісто приготувати. Для цього розчиняємо у воді цукор і дріжджі, а через 5-6 хвилин додаємо збите яйце, розтоплене масло і молоко. Додаємо до рідини борошно і замішуємо. Нехай тісто відпочиває і підходить в теплі годину, а поки займемося начинкою.
    Рибна начинка для пирога з дріжджового тіста у нас класична, як для кулеб'яки: відварений рис, зварені круто і подрібнені яйця, спасеровані з цибулею гриби, а також сама риба, сира і нарізана кубиками.
    Розкачуємо тісто в прямокутник 25х35 див. Покриваємо тісто млинцями і викладаємо в центр суміш яєць з зеленню. Наступний шар – гриби з цибулею, за ними рис, а в фіналі риба. Краї тіста скріплюємо, повністю закриваючи начинку, а потім перекладаємо закритий рибний пиріг з дріжджового тіста стиком вниз на деко, покрите пергаментом, і ставимо в духовку на 35 хвилин. Температура стандартна і межує в межах 190-200 градусів.

    Пиріг із дріжджового тіста з рибним фаршем


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • інстантні дріжджі - 7 г;

  • тепла вода, сироватка або молоко - 360 мл;

  • соняшникова олія - 113 мл;

  • борошно - 485 г;

  • цукор - 33 р.


  • Для начинки:

  • фарш рибний (будь-який) - 330 г;

  • цибуля - 190 г;

  • яйце.


  • Рибний пиріг з дріжджового тіста
    Приготування
    Розпускаємо інстантні дріжджі в підсолодженій теплій воді і залишаємо на 10 хвилин. До активованим дріжджів додаємо масло і просіяне борошно, а замісивши тісто даємо йому відпочити в теплі до подвоєння в розмірі.
    Дріжджове тісто для рибного пирога в духовці ділимо навпіл: першу половину розкачуємо і викладаємо на дно і стінки форми. Поверх основи розподіляємо начинку з обсмаженого з цибулею рибного фаршу (не забувайте про приправах!). Відкриті рибні пироги з дріжджового тіста не готують, а тому покриваємо начинку другим пластом і змащуємо збитим яйцем. Через 40 хвилин випікання при 200 градусах можна буде пробувати.