Російські пироги – річ відома у всіх куточках світу. Рецепт отримав такого широкого розголосу не дарма: ситне і красиве блюдо хоч і вимагає певних кулінарних навичок для приготування, але результат завжди перевершує будь-які очікування. Про те як спекти рибний пиріг з дріжджового тесту ми вирішили поговорити далі.
Рецепт рибного пирога з дріжджового тіста
Інгредієнти: Для тіста:
інстантні дріжджі - 5 г; нежирне молоко - 190 мл; тепла вода - 100 мл; цукор - 6 г; яйця - 2 шт.; масло або маргарин - 75 г; борошно - 620 р. Для начинки:
риба (сьомга або інша) - 600 г; рис або пшоно - 100 г; печериці - 230 г; білий цибулю - 90 г; яйця - 5-7 шт.; зелень кропу; млинці . Приготування Перед тим, як приготувати рибний пиріг з дріжджового тіста, слід саме це тісто приготувати. Для цього розчиняємо у воді цукор і дріжджі, а через 5-6 хвилин додаємо збите яйце, розтоплене масло і молоко. Додаємо до рідини борошно і замішуємо. Нехай тісто відпочиває і підходить в теплі годину, а поки займемося начинкою.
Рибна начинка для пирога з дріжджового тіста у нас класична, як для кулеб'яки: відварений рис, зварені круто і подрібнені яйця, спасеровані з цибулею гриби, а також сама риба, сира і нарізана кубиками.
Розкачуємо тісто в прямокутник 25х35 див. Покриваємо тісто млинцями і викладаємо в центр суміш яєць з зеленню. Наступний шар – гриби з цибулею, за ними рис, а в фіналі риба. Краї тіста скріплюємо, повністю закриваючи начинку, а потім перекладаємо закритий рибний пиріг з дріжджового тіста стиком вниз на деко, покрите пергаментом, і ставимо в духовку на 35 хвилин. Температура стандартна і межує в межах 190-200 градусів.
Пиріг із дріжджового тіста з рибним фаршем
Інгредієнти: Для тіста:
інстантні дріжджі - 7 г; тепла вода, сироватка або молоко - 360 мл; соняшникова олія - 113 мл; борошно - 485 г; цукор - 33 р. Для начинки:
фарш рибний (будь-який) - 330 г; цибуля - 190 г; яйце. Приготування Розпускаємо інстантні дріжджі в підсолодженій теплій воді і залишаємо на 10 хвилин. До активованим дріжджів додаємо масло і просіяне борошно, а замісивши тісто даємо йому відпочити в теплі до подвоєння в розмірі.
Дріжджове тісто для рибного пирога в духовці ділимо навпіл: першу половину розкачуємо і викладаємо на дно і стінки форми. Поверх основи розподіляємо начинку з обсмаженого з цибулею рибного фаршу (не забувайте про приправах!). Відкриті рибні пироги з дріжджового тіста не готують, а тому покриваємо начинку другим пластом і змащуємо збитим яйцем. Через 40 хвилин випікання при 200 градусах можна буде пробувати.