Пиріг з консервованої рибкою – ароматна і незрівнянно смачна випічка, яка неодмінно порадує ваших гостей і рідних. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування цієї страви.
Рецепт пирога з консервованою рибою
Інгредієнти: пиріжкове готове тісто – 500 г; сайра консервована – 2 банку; цибулина – 1 шт.; рис – 50 г; спеції. Приготування Отже, для початку нам потрібно підготувати всі інгредієнти: чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо й обсмажуємо в розпеченому маслі до м'якості. Сайру відкриваємо, обережно зливаємо рідину і розминаємо консерви вилочкою. Рис відварюємо заздалегідь, охолоджуємо і змішуємо з рибою. Тісто тонко розкачуємо і викладаємо на деко, вистелений пергаментом. Зверху покриваємо другим шаром і залишаємо для расстойки. Запікаємо страву 25 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий відкритий пиріг з консервованої рибкою злегка остуджуємо, нарізаємо шматочками і запрошуємо всіх до столу!
Пиріг з листкового тіста з консервованою рибою
Інгредієнти: консервована риба – 300 г; яйце – 4 шт.; олія рослинна; цибулина – 1 шт.; листкове тісто – 2 аркуша; майонез – за смаком; свіжа зелень. Приготування Для приготування начинки рибні консерви розтираємо вилочкою, яйця відварюємо, чистимо і нарізаємо кубиками. Цибулину обробляємо, шаткуємо кільцями і пасеруємо, підсолюємо за смаком. Тепер змішуємо в мисці рибу, зелень і яйця. Половину тіста розкочуємо і вкладаємо на деко. Зверху розподіляємо начинку, промазуємо майонезом і накриваємо другим шаром. Краї гарненько закріплюємо, промазуємо збитим яйцем і відправляємо в гарячу духовку на 40 хвилин.
Заливний пиріг з консервованою рибою
Інгредієнти: Для тіста:
маргарин – 100 г; борошно – 150 г; сметана – 3 ст. ложки; спеції; сода – щіпка. Для начинки:
сайра консервована – 200 г; цибулина – 2 шт. Для заливки:
сметана – 200 г; яйце – 4 шт.; борошно – 1 ст. ложка. Приготування Розтоплюємо Маргарин, додаємо сметанку, всипаємо борошно, додаємо сіль і соду. Потім замішуємо гладке однорідне тісто і викладаємо його на стіл, припорошений борошном. Тепер розгортаємо його в тонкий пласт, викладаємо в антипригарну форму, формуємо стіночки і наколюємо в декількох місцях виделкою. Рибу розминаємо виделкою, з'єднайте з рубаним луком і розподіляємо рівним шаром на тісті. Яйця для заливки збиваємо зі сметаною, додаємо борошно і знову збиваємо до пишноти. Рясно поливаємо пиріг, зверху присипаємо кропом і випікаємо 45 хвилин в розігрітій духовці.
Пиріг з консервованою рибою з дріжджового тіста
Інгредієнти: готове дріжджове тісто – 1 кг; картопля – 4 шт.; цибулина – 2 шт.; сайра консервована – 2 банки; яйце – 1 шт.; молоко – 05 склянки; масло вершкове – 2 ст. ложки; спеції. Приготування Як приготувати смачний і ситний пиріг консервованою рибою? Картоплю заздалегідь промиваємо, чистимо і відварюємо до готовності. Потім воду зливаємо, вливаємо тепле молоко і розминаємо товкачиком до однорідного стану. Кладемо невеликий шматочок вершкового масла і перемішуємо. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і пасеруємо. Тісто ділимо на 2 нерівні частини і велику викладаємо на деко. Рибу добре розминаємо виделкою, перемішуємо з картопляним пюре і обсмаженою цибулею. Розподіляємо рівномірно начинку на тісто, приправляємо спеціями, накриваємо зверху другою частиною, защипуємо краї пирога, обмазуємо збитим яйцем і запікаємо в розігрітій духовці 40 хвилин.