Пирогів з рибою можна додати елегантності, погравши з різноманітністю їх складових і віддавши перевагу більш дорогим сортам риби і морепродуктів. У нижченаведених рецептах ми поділимося з вами відразу трьома різними, але простими способами приготування смачних пирогів з червоною рибою.
Листковий пиріг з червоною рибою
Інгредієнти: тісто листкове бездріжджове ; лосось - 550 г; шпинат (свіжий або заморожений) - 320 г; кедрові горішки - 15 г; вершковий сир - 135 г; яйце - 1 шт. Приготування Розморозивши і розкачати пласт тіста до товщини в півсантиметра, приступаємо до приготування начинки для пирога з червоною рибою. Кидаємо шпинат на сковороду з краплею розігрітого масла і чекаємо, поки всі листочки зів'януть, а волога з них випарується. Змішати шпинат з сиром і половину маси розподіляємо в центрі прямокутного шматка тіста. Зверху посипаємо шпинат кедровими горішками, викладаємо шматочки риби і накриваємо їх залишилися сирно-шпинатним міксом. Скріплюємо краю тесту і перевертаємо пиріг швом вниз, після чого змащуємо поверхню яйцем. Випікаємо пиріг з червоною рибою і сиром 35-40 хвилин при 190 градусах.
Заливний пиріг з фаршем червоної риби
Інгредієнти: яйця (великі) - 3 шт.; борошно - 120 г; розпушувач - 4 г; нежирна сметана - 400 мл; рибний фарш - 430 г; порей - 90 г; зелень. Приготування Змішуємо борошно з розпушувачем і додаємо до сухих інгредієнтів збиту сметану з яйцями. Викладаємо половину рідкого тіста в підготовлену форму і покриваємо шаром начинки з пасерованого порею і приправленого рибного фаршу. Трохи зелені в начинці також не буде зайвим. Заливаємо пиріг другою порцією тесту і ставимо в розігріту до чергових 180 градусів духовку на 35 хвилин. Якщо ви хочете зробити пиріг з червоною рибою в мультиварці, то виберіть режим «Випічка» на 50 хвилин.
Відкритий пиріг з червоною рибою
Інгредієнти: пісочне тісто ; сметана - 120 мл; хрін - 4 г; лимонний сік - 5 мл; каперси - 6-8 шт.; яєчні жовтки - 3 шт.; копчена сьомга - 200 р. Приготування Розкочуємо пласт пісочного тіста, нарізаємо його і викладаємо в невеликі формочки, покриваючи їхньої стінки і дно. Поміщаємо основи з пісочного тіста в розігріту до 190 градусів духовку на 6-7 хвилин.
Сметану збиваємо з яйцями і хріном, додаємо подрібнені каперси і сік лимона разом з шматочками копченої риби. Наповнюємо начинкою тарталетки і знову поміщаємо їх у духовку ще на 20 хвилин.