Вернуться назад Распечатать

Пиріг з червоною рибою

Пиріг з червоною рибою
Пирогів з рибою можна додати елегантності, погравши з різноманітністю їх складових і віддавши перевагу більш дорогим сортам риби і морепродуктів. У нижченаведених рецептах ми поділимося з вами відразу трьома різними, але простими способами приготування смачних пирогів з червоною рибою.

Листковий пиріг з червоною рибою


Інгредієнти:

  • тісто листкове бездріжджове ;

  • лосось - 550 г;

  • шпинат (свіжий або заморожений) - 320 г;

  • кедрові горішки - 15 г;

  • вершковий сир - 135 г;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Розморозивши і розкачати пласт тіста до товщини в півсантиметра, приступаємо до приготування начинки для пирога з червоною рибою. Кидаємо шпинат на сковороду з краплею розігрітого масла і чекаємо, поки всі листочки зів'януть, а волога з них випарується. Змішати шпинат з сиром і половину маси розподіляємо в центрі прямокутного шматка тіста. Зверху посипаємо шпинат кедровими горішками, викладаємо шматочки риби і накриваємо їх залишилися сирно-шпинатним міксом. Скріплюємо краю тесту і перевертаємо пиріг швом вниз, після чого змащуємо поверхню яйцем. Випікаємо пиріг з червоною рибою і сиром 35-40 хвилин при 190 градусах.

    Заливний пиріг з фаршем червоної риби


    Інгредієнти:

  • яйця (великі) - 3 шт.;

  • борошно - 120 г;

  • розпушувач - 4 г;

  • нежирна сметана - 400 мл;

  • рибний фарш - 430 г;

  • порей - 90 г;

  • зелень.


  • Приготування
    Змішуємо борошно з розпушувачем і додаємо до сухих інгредієнтів збиту сметану з яйцями. Викладаємо половину рідкого тіста в підготовлену форму і покриваємо шаром начинки з пасерованого порею і приправленого рибного фаршу. Трохи зелені в начинці також не буде зайвим. Заливаємо пиріг другою порцією тесту і ставимо в розігріту до чергових 180 градусів духовку на 35 хвилин. Якщо ви хочете зробити пиріг з червоною рибою в мультиварці, то виберіть режим «Випічка» на 50 хвилин.

    Відкритий пиріг з червоною рибою

    Пиріг з червоною рибою

    Інгредієнти:

  • пісочне тісто ;

  • сметана - 120 мл;

  • хрін - 4 г;

  • лимонний сік - 5 мл;

  • каперси - 6-8 шт.;

  • яєчні жовтки - 3 шт.;

  • копчена сьомга - 200 р.


  • Приготування
    Розкочуємо пласт пісочного тіста, нарізаємо його і викладаємо в невеликі формочки, покриваючи їхньої стінки і дно. Поміщаємо основи з пісочного тіста в розігріту до 190 градусів духовку на 6-7 хвилин.
    Сметану збиваємо з яйцями і хріном, додаємо подрібнені каперси і сік лимона разом з шматочками копченої риби. Наповнюємо начинкою тарталетки і знову поміщаємо їх у духовку ще на 20 хвилин.