Готувати листкове тісто власноруч – заняття не з самих вдячних, але турботливий виробник забезпечив полиці наших супермаркетів такою кількістю напівфабрикатних аркушів тесту, що необхідність пихкати над складанням і розкочуванням в домашніх умовах відпала. У рецептах далі ми знову будемо віддавати данину гастрономічного прогресу, готуючи рибні пироги на листковій основі.
Пиріг з рисом і рибними консервами з листкового тіста
Інгредієнти: коричневий рис - 50 г; вершкове масло - 45 г; насіння кропу - 5 г; білий цибуля - 80 г; гливи - 280 м; часникові зубчики; консервована сьомга - 580 г; яйця - 4 шт.; листкове тісто - 420 р. Приготування Перед тим, як приготувати рибний пиріг з консерви та листкового тіста, тісто розморозьте і поставте духова шафа доходити до температури 220 градусів (температура випікання тіста може змінюватися, перевірте вказівки на упаковці продукту). Тим часом ви встигнете зварити рис і спасерувати цибулю з насінням кропу на вершковому маслі хвилин 8-10. До цибулі додайте нарізані гливи і дочекайтеся випарювання вологи, після чого покладіть часник – пари-трійки зубчиків буде більш ніж достатньо. Змішайте засмажку з рисом і рибною консервою.
Розкачайте тісто в 35-см квадрат і перекладіть в змащену форму. У центр пласта викладіть половину начинки, зверху покладіть три зварених яйця і покрийте їх залишилася порцією рису. Краї тіста зберіть і скріпіть разом, змастіть рибний пиріг з листкового тіста з консервою залишилися яйцем і залиште випікатися півгодини.
Пиріг з листкового тіста з рибною консервою і картоплею
Старомодні англійські пироги завжди виглядають схожим чином: форма для випікання наповнюється начинкою в соусі, а зверху накривається шаром тіста, щось подібне ми спробуємо відтворити і в наступному рецепті.
Інгредієнти: білий цибулю - 95 г; молоко - 750 мл; лист лавра; листкове дріжджове тісто; рибна консерва - 890 м; яйця (зварені круто) - 3 шт.; вершкове масло - 75 г; борошно - 70 г; вершки - 190 мл; зелень петрушки і кропу. Приготування Варимо молоко з лавровим листом 8 хвилин, а потім проціджуємо. Яйця подрібнюємо і змішуємо з рибною консервою. На розтопленому маслі пасеруємо борошно пару хвилин, заливаємо ароматним лавровим молоком і залишаємо загуснути. Додаємо вершки і залишаємо ще на 5 хвилин, тим часом швидко обсмажуючи кільця цибулі. Змішуємо засмажку з соусом і зеленню, додаємо яйця і рибу, викладаємо начинку у форму для випікання і покриваємо листом листкового дріжджового тіста. Верхівку змащуємо молоком або яйцем, а потім випікаємо пиріг з листкового дріжджового тіста з рибними консервами півгодини при 190 градусах.