Якщо з приготуванням домашнього дріжджового тіста не склалося, не поспішайте бігти в маркет за готової замороженої основою для піци (всі ми прекрасно розуміємо, що це не найкраща опція), а краще знайдіть на сусідніх полицях упаковку листкового тіста і використовуйте його. Зрозуміло, на традиційність даний рецепт не претендує, але вам напевно доводилося пробувати оригінальну італійську піцу не один раз, а бо чому б не дати шанс прекрасною альтернативу? Про те, як приготувати піцу з листкового тіста читайте у наступних рекомендаціях.
Піца з листкового тіста з ковбасою і сиром
Інгредієнти: лист листкового тіста; яйце - 1 шт.; ковбаса - 80 г; томати свіжі - 80 г; моцарелла - 280 м; томатний соус - 120 мл; листя базиліка. Приготування Подивіться вказівки на упаковці до багатошаровому тесту, саме в них зазвичай вказана температура й час випікання продукту. Звірившись з інструкцією, виставте в духовій шафі зазначений температурний поріг, а самі беріться за формування піци.
Обережно розкачати тісто до сантиметрової товщини, виріжте з нього пласт відповідний за розмірами вашої форми для випікання. З допомогою невеликого ножа, відступивши від краю шматка півсантиметра, проведіть лінію, не прорізаючи тісто наскрізь, а лише надрізуючи його, залишаючи бортик. Змастіть борт міксом води і яйця, а серцевину, на якій буде розміщена начинка, наколіть виделкою. Поставте пласт тіста в духовку на 15 хвилин, потім вийміть, змастіть соусом і викладіть поверх томати з сиром і ковбасою. Дайте страві дійти в духовці ще хвилин 5-8 а потім доповніть піцу з листкового тіста з сиром і помідорами листям свіжого базиліка.
Рецепт піци з готового листкового тіста
Інгредієнти: лист листкового тіста: томатний соус - 120 мл; курятина - 260 г; білий цибулю - 90 г; гриби - 180 г; тертий сир - 200 р. Приготування Розгорнувши розморожене листкове тісто в досить тонкий пласт, поставте його в духову шафу, розігрітий до 190-200 градусів на 12-15 хвилин. Тим часом куру наріжте соломкою, гриби – пластинами, а цибулю – кільцями. Розігрів трохи рослинного або вершкового масла, спасеруйте спершу цибулю протягом 2-4 хвилин, додайте до нього гриби і дочекайтеся тієї пори, коли вся рідина з них випарується. До грибів покладіть смужки кури і дайте їм схопиться. Вийміть базу для піци з духовки, покрийте шаром соусу і сумішшю обсмаженої начинки. Зверху здобріть всі сиром і поверніть піцу з листкового тіста з куркою і грибами в духовку на 3-4 хвилини.
Міні-піци з листкового тіста
Зручним є і мініатюрний формат піци на листковій основі, адже повноцінного гарячого блюда вона перетворюється на закуску, яку куди зручніше ділити серед великої компанії ніж оригінал.
Інгредієнти: листкове дріжджове тісто; ковбаса або курятина - 90 г; оливки або маслини - 30 г; каперси - 10 г; солодкий перець - 220 г; томатний соус - 120 мл; червоний цибуля - 40 г; м'який або твердий сир - 110 г; суміш італійських трав - щіпка. Приготування Розморозивши пласт купленого тесту, наріжте його на порції рівного розміру і розмістіть на деку. Якщо замість листа у вас є форми для мафінів або порційних брауні – сміливо використовуйте їх, не забувши попередньо змастити або покрити осередку пергаментом. Розігрійте духовку до стандартної для листкового тіста позначки в 190-200 градусів. Наколіть тісто виделкою і змастіть соусом, після чого додайте поверх улюблені топінги: ковбаску, м'ясо, птицю, сири і овочі, посипте все травами і поставте запікатися 15 хвилин. За витягу з духовки, піци з листкового тіста з сиром повинні охолонути кілька хвилин, після чого їх можна буде діставати з форми і дегустувати.