Вернуться назад Распечатать

Пиріг з капустою і консервованою рибою

Пиріг з капустою і консервованою рибою
Буває так, що заздалегідь нічого не приготовано, а треба швидко нагодувати 3-5 чоловік, домашніх або несподівано гостей. У такій ситуації нескладно досить швидко, що називається, на швидку руку, спекти простий, але смачний пиріг з капустою і консервованою рибою. Постараємося вибрати рибні консерви посмачніше. Для начинки пирога з капустою і рибою найбільше підходять консерви з лососевих (ну, або інші якісні рибні консерви у власному соку). Для приготування пирога використовуємо готове дріжджове або листкове тісто , яке зазвичай продається в будинкових кухнях і продуктових магазинах, або домашнє тісто.

Смачний пиріг з рибою і квашеною капустою


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно якісна – 2 склянки;

  • молоко – 1 стакан;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • дріжджі сухі – 1 пакетик;

  • яйце куряче – 1 шт.


  • Для начинки:

  • лосось консервований – 1-2 банки;

  • рис зварений – 1 склянка;

  • брокколі – 200 г;

  • яйце куряче – 1 шт.;

  • зелень.


  • Приготування
    У ледь теплому молоці (або воді) розводимо дріжджі, цукор і 2 ст. ложки борошна, поміщаємо опару в тепле місце хвилин на 20. Змішуємо в робочій мисці підійшла опару з просіяним борошном і яйцем. Ретельно промешиваем тісто (можна міксером зі спіральною насадкою). Тісто ставимо в тепло на півгодини, після чого обминаємо і промешиваем змазаними маслом руками, повторюємо цикл. Після другого обминания можна будувати пиріг.
    Бланшируем капусту брокколі, тобто розбираємо її на дуже дрібні качанчики (можна порубати ножем) і заливаємо крутим окропом, через 8 хвилин воду зливаємо. Розминаємо консервований лосось виделкою і змішуємо зі звареним рисом, бланшированою капустою брокколі, сирим яйцем і рубаною зеленню. Можна злегка приправити суміш меленими спеціями.
    Розкачуємо з тіста круглу або прямокутну не надто тонку підкладку, яку викладаємо на лист, змащений жиром.
    Пиріг з капустою і консервованою рибою
    Скачуємо тісто тонкої «ковбаскою» і робимо бортик, який скріплюємо з підкладкою. Викладаємо начинку. Виконуємо з тіста «ґрати». Випікаємо пиріг протягом 35-50 хвилин (орієнтуйтеся за кольором і видом тіста). Перед розрізанням нехай пиріг охолоне протягом 15-20 хвилин. Подавайте пиріг з рибою і квашеною капустою до вусі або рибного бульйону.
    Якщо ж ви вирішили пекти пиріг з капустою і консервованою рибою з листкового тіста найкраще буде зробити його у формі приплюснутого рулету.
    Готові гарячі пироги можна промащувати розтопленим вершковим маслом або яєчним білком або жовтком.