Буває так, що заздалегідь нічого не приготовано, а треба швидко нагодувати 3-5 чоловік, домашніх або несподівано гостей. У такій ситуації нескладно досить швидко, що називається, на швидку руку, спекти простий, але смачний пиріг з капустою і консервованою рибою. Постараємося вибрати рибні консерви посмачніше. Для начинки пирога з капустою і рибою найбільше підходять консерви з лососевих (ну, або інші якісні рибні консерви у власному соку). Для приготування пирога використовуємо готове дріжджове або листкове тісто , яке зазвичай продається в будинкових кухнях і продуктових магазинах, або домашнє тісто.
Смачний пиріг з рибою і квашеною капустою
Інгредієнти: пшеничне борошно якісна – 2 склянки; молоко – 1 стакан; цукор – 1 ч. ложка; дріжджі сухі – 1 пакетик; яйце куряче – 1 шт. Для начинки:
лосось консервований – 1-2 банки; рис зварений – 1 склянка; брокколі – 200 г; яйце куряче – 1 шт.; зелень. Приготування У ледь теплому молоці (або воді) розводимо дріжджі, цукор і 2 ст. ложки борошна, поміщаємо опару в тепле місце хвилин на 20. Змішуємо в робочій мисці підійшла опару з просіяним борошном і яйцем. Ретельно промешиваем тісто (можна міксером зі спіральною насадкою). Тісто ставимо в тепло на півгодини, після чого обминаємо і промешиваем змазаними маслом руками, повторюємо цикл. Після другого обминания можна будувати пиріг.
Бланшируем капусту брокколі, тобто розбираємо її на дуже дрібні качанчики (можна порубати ножем) і заливаємо крутим окропом, через 8 хвилин воду зливаємо. Розминаємо консервований лосось виделкою і змішуємо зі звареним рисом, бланшированою капустою брокколі, сирим яйцем і рубаною зеленню. Можна злегка приправити суміш меленими спеціями.
Розкачуємо з тіста круглу або прямокутну не надто тонку підкладку, яку викладаємо на лист, змащений жиром.
Скачуємо тісто тонкої «ковбаскою» і робимо бортик, який скріплюємо з підкладкою. Викладаємо начинку. Виконуємо з тіста «ґрати». Випікаємо пиріг протягом 35-50 хвилин (орієнтуйтеся за кольором і видом тіста). Перед розрізанням нехай пиріг охолоне протягом 15-20 хвилин. Подавайте пиріг з рибою і квашеною капустою до вусі або рибного бульйону.
Якщо ж ви вирішили пекти пиріг з капустою і консервованою рибою з листкового тіста найкраще буде зробити його у формі приплюснутого рулету.
Готові гарячі пироги можна промащувати розтопленим вершковим маслом або яєчним білком або жовтком.