Гордістю російської кухні є, так звані, капустяні пироги. Їх випікають, як зі свіжою, так і з квашеної капусти. Для різноманітності смаку пирога з квашеної капусти у начинку додають гриби, рибу, копчене м'ясо. За рахунок соковитості наповнення, пирога тісто стає повітряним і ніжним.
Варіанти приготування тіста вражають своєю різноманітністю. Воно може бути кислим і солоним, пісним і здобним, з додаванням житнього і гречаного борошна і просто рідким, заливним.
Давайте сьогодні приготуємо пиріг з квашеною капустою по новому рецепту.
Швидкий пиріг з квашеною капустою і картоплею на кефірі
Інгредієнти: капуста квашена – 04 кг; картопля – 3 бульби; печериці – 100 г; цибуля ріпчаста – 120 г; яйця – 3 шт.; сметана – 50 г; кефір – 50 мл; борошно – 120 г; розпушувач – 20 г; цукор - за смаком; масло рослинне – 100 мл; кунжутне насіння – 30 г; сіль. Приготування Очищений і нарізаний цибулю обсмажуємо на олії три хвилини, додаємо промиту і віджату квашену капусту, нарізані гриби, цукор і, за необхідності, сіль і смажимо п'ятнадцять хвилин періодично помішуючи. Окремо обсмажуємо очищений і натертий на тертці картоплю.
Тепер готуємо тісто. Для цього яйця, сметану, кефір, сіль і розпушувач збиваємо до однорідності. Потім поступово додаємо борошно і розмішуємо.
Змащуємо олією форму для запікання викладаємо капустяно-грибну начинку, а зверху обсмажену картоплю. Зверху виливаємо і рівномірно розподіляємо тісто, посипаємо кунжутним насінням і випікаємо в духовці тридцять хвилин при температурі 180 градусів.
Добре охолоджений пиріг у формі, виймаємо, нарізаємо на шматочки і подаємо до столу.
Пиріг з квашеною капустою з листкового тіста
Інгредієнти: готове тісто листкове – 500 г; капуста квашена – 550 г; бекон копчений – 100 г; сметана – 250-300 г; твердий сир – 175 г; цукор – за смаком; олія рослинна; мелений запашний і чорний перець; рубана зелень. Приготування Промиту і віджату квашену капусту обсмажуємо з шматочками копченого бекону на рослинному маслі до м'якості, в кінці приправляємо цукром, запашним і чорним перцем і охолодити до теплого стану. Сметану змішати з натертим сиром.
Готове тісто розподіляємо у формі, в якій буде випікатися пиріг, залишаючи бортики для подворотов. Потім викладаємо капусту з беконом, зверху рівномірно розподіляємо сметану з сиром, підверніть бортики і випікаємо при температурі 220 градусів протягом тридцяти хвилин.
Подаємо пиріг теплим, притрусивши січеною зеленню.