Вернуться назад Распечатать

Пиріг з квашеною капустою

Пиріг з квашеною капустою
Гордістю російської кухні є, так звані, капустяні пироги. Їх випікають, як зі свіжою, так і з квашеної капусти. Для різноманітності смаку пирога з квашеної капусти у начинку додають гриби, рибу, копчене м'ясо. За рахунок соковитості наповнення, пирога тісто стає повітряним і ніжним.
Варіанти приготування тіста вражають своєю різноманітністю. Воно може бути кислим і солоним, пісним і здобним, з додаванням житнього і гречаного борошна і просто рідким, заливним.
Давайте сьогодні приготуємо пиріг з квашеною капустою по новому рецепту.

Швидкий пиріг з квашеною капустою і картоплею на кефірі


Інгредієнти:

  • капуста квашена – 04 кг;

  • картопля – 3 бульби;

  • печериці – 100 г;

  • цибуля ріпчаста – 120 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • сметана – 50 г;

  • кефір – 50 мл;

  • борошно – 120 г;

  • розпушувач – 20 г;

  • цукор - за смаком;

  • масло рослинне – 100 мл;

  • кунжутне насіння – 30 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Очищений і нарізаний цибулю обсмажуємо на олії три хвилини, додаємо промиту і віджату квашену капусту, нарізані гриби, цукор і, за необхідності, сіль і смажимо п'ятнадцять хвилин періодично помішуючи. Окремо обсмажуємо очищений і натертий на тертці картоплю.
    Тепер готуємо тісто. Для цього яйця, сметану, кефір, сіль і розпушувач збиваємо до однорідності. Потім поступово додаємо борошно і розмішуємо.
    Змащуємо олією форму для запікання викладаємо капустяно-грибну начинку, а зверху обсмажену картоплю. Зверху виливаємо і рівномірно розподіляємо тісто, посипаємо кунжутним насінням і випікаємо в духовці тридцять хвилин при температурі 180 градусів.
    Добре охолоджений пиріг у формі, виймаємо, нарізаємо на шматочки і подаємо до столу.

    Пиріг з квашеною капустою з листкового тіста


    Інгредієнти:

  • готове тісто листкове – 500 г;

  • капуста квашена – 550 г;

  • бекон копчений – 100 г;

  • сметана – 250-300 г;

  • твердий сир – 175 г;

  • цукор – за смаком;

  • олія рослинна;

  • мелений запашний і чорний перець;

  • рубана зелень.


  • Приготування
    Пиріг з квашеною капустою
    Промиту і віджату квашену капусту обсмажуємо з шматочками копченого бекону на рослинному маслі до м'якості, в кінці приправляємо цукром, запашним і чорним перцем і охолодити до теплого стану. Сметану змішати з натертим сиром.
    Готове тісто розподіляємо у формі, в якій буде випікатися пиріг, залишаючи бортики для подворотов. Потім викладаємо капусту з беконом, зверху рівномірно розподіляємо сметану з сиром, підверніть бортики і випікаємо при температурі 220 градусів протягом тридцяти хвилин.
    Подаємо пиріг теплим, притрусивши січеною зеленню.