Незаперечна перевага випічки з листкового тіста - хрусткий і ніжний смак готового виробу. Крім того, вони під час приготування не надто збільшуються в об'ємі і добре зберігають форму. Чим більше шарів, тим легшим і пишніше результат. Для начинки пиріжків, приготованих з такого тіста можна використовувати самі різні продукти: м'ясо та овочі, фрукти і ягоди, сир і сир або просто приготувати слойки-пустушки, присипавши кунжутом або цукром. У будь-якому випадку це шалено смачно.
А для шанувальників капусти ми розповімо, як приготувати пиріжки з листкового тіста з капустою.
Смачні пиріжки з капустою з готового листкового дріжджового тіста - рецепт
Інгредієнти: листкове дріжджове тісто – 05 кг; капуста білокачанна – 04 кг; цибуля ріпчаста – 120 г; морква – 120 г; паста томатна – 15 г; яйце – 1 шт.; масло рослинне – 35 мл; перець чорний мелений; лавровий лист – 1 шт.; сіль; пергамент. Приготування Очищаємо і натираємо на тертці моркву, ріжемо кубиками цибулю шаткуємо капусту. На розігрітій сковороді з рослинним маслом обсмажуємо цибулю протягом трьох хвилин, додаємо моркву і через п'ять хвилин капусту. Вливаємо розчинений у невеликій кількості теплої кип'яченої води або бульйону томатну пасту, перемішуємо і накриваємо кришкою. Через десять хвилин кладемо перець, сіль і лавровий листочок, знову перемішуємо і готуємо до м'якості капусти, при необхідності додаючи воду або бульйон. Начинка готова.
Тепер розгортаємо листкове тісто до товщини 2 мм і розрізаємо на квадрати. Розмір пиріжків визначаємо за бажанням. Остиглу капустяну начинку накладаємо ложкою в центр квадрата, стуляємо протилежні по діагоналі краї так, щоб вийшов пиріжок у вигляді ретельно запакований конвертика і викладаємо на деко, попередньо покритий пергаментним папером.
Збиваємо яйце, додавши трохи молока. Змащуємо отриманою сумішшю поверхню пиріжків і випікаємо в духовці, нагрітій до 220 градусів десять, а якщо пиріжки великі, то п'ятнадцять хвилин.
Смажені пиріжки з капустою і фаршем з бездріжджового листкового тіста
Інгредієнти: тісто листкове бездріжджове – 500 г; капуста білокачанна – 300 г; будь-м'ясний фарш – 250 г; цибуля ріпчаста 160 г; томатна паста – 15 г; яйце – 1 шт.; масло рослинне – 250 мл; лавровий лист -1 шт.; перець чорний мелений; сіль. Приготування Половину очищеного і подрібненого лука обсмажуємо на рослинному маслі чотири хвилини, додаємо нашатковану капусту, розведену в невеликій кількості теплої води томатну пасту, сіль, перець і лавровий лист і тушкуємо до м'якості. На другій сковороді обсмажуємо залишився цибулю, викладаємо фарш, додаємо сіль і мелений чорний перець і смажимо до готовності.
Змішуємо охолоджене вміст обох сковорідок і отримуємо готову капустяно-м'ясну начинку.
Листкове бездріжджове тісто розморожуємо і нарізаємо на рівні квадрати або прямокутники. Потім кожен з них акуратно, рівномірно розкачуємо. Кладемо в центр кожного прямокутника начинку, звертаємо трикутником або прямокутником і притискаємо краю виделкою.
У нагріту сковороду з рослинною олією викладаємо пиріжки, накриваємо кришкою, смажимо до рум'яної скоринки, перевертаємо і вже без кришки підрум'янюємо з іншого боку.
Подаємо ще теплі пиріжки до столу і насолоджуємося!