Якщо ви поспішаєте і не знаєте, як ситно, оригінально і швидко нагодувати компанію, то зверніть увагу на рецепти капустяних пирогів . В рамках даних рецептів головною ідеєю є як можна сильніше скоротити час на попередню підготовку інгредієнтів, а тому в основі швидких пирогів з капустою буде використовуватися або вже готове тісто, або той, що готується за кілька хвилин з підручних інгредієнтів.
Швидкий пиріг на кефірі з капустою
Інгредієнти: Для тіста:
вершковий сир - 150 г; кефір - 7 ст. ложок; масло (рослинне або вершкове) - 6 ст. ложок; борошно - 300 г; розпушувач - 7 р. Для начинки:
капуста квашена - 450 г; бекон або шинка - 200 г; ріпчаста цибуля - 2 шт.; яйця - 4 шт.; йогурт або сметана - 200 р. Приготування На суху сковороду покладіть шматочки бекону і дайте жиру з нього вытопиться і розігрітися. На смальці спасеруйте цибулю з капустою, а поки останні будуть на вогні, приготуйте просте тісто.
Збийте кефір і масло, а пропущену через сито борошно змішайте з розпушувачем. Влийте рідину до сухих інгредієнтів і покладіть порцію вершкового сиру. Замісіть швидке тісто для пирога з капустою, відразу ж розкачайте його і викладіть на дно обраної форми. Покрийте основу начинкою і залийте збитими зі сметаною та яйцями. Ще півгодини в розігрітій до 180 градусів духовці, і ласощі можна буде пробувати.
Швидкий пиріг з капустою і фаршем
Інгредієнти: картопляне пюре - 1 ст.; квашена капуста - 1 ст.; яловичий фарш - 1 ст.; пучок зеленої цибулі; листкове тісто - 2 листа. Приготування Потушкуйте капусту і фарш разом до готовності останнього. Змішайте м'ясну засмажку з зеленою цибулею і картопляним пюре. Тісто розкотіть, виріжте з нього два великих кола і в центрі кожного додайте по половині начинки. Краї тіста з'єднайте так, щоб вийшов пиріг на манер піца кальцоне (або великого вареника). За бажанням, можна змастити швидкий пиріг з капустою збитим яйцем перед відправкою в духовку. Запікатися йому слід при 220 градусах 35 хвилин.
Швидкий пиріг з капустою на майонезі
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 200 г; яйце - 1 шт.; сода -1 ч. ложка; майонез - 100 г; маргарин - 100 р. Для начинки: молода капуста - 1/8 качана; фіолетова капуста - 1/8 качана; жменя свіжого шпинату; сир - 1 ст.; яйця - 6 шт.; бекон - 90 г; цибуля ріпчаста - 1 шт. Приготування Нашатковану капусту обсмажте разом з беконом і цибулею до напівготовності. В останню хвилину обжарювання додайте на сковороду жменю шпинату.
Поки начинка на вогні, змішайте яйця з майонезом і м'яким маргарином, а отриману рідку суміш влийте до з'єднаної з содою борошні. Замісіть швидке пісочне тісто, розкачати його і рівномірно розподіліть по формі. Поверх тіста викладіть начинку і залийте її збитим з яйцями, сиром. Випікайте пиріг 45 хвилин при 180 градусах.
Пиріг швидкого приготування з капусти на сирній основі
Інгредієнти: Для основи:
відварений рис - 100 г; сир - 75 г; яєчний білок - 1 шт. Для начинки:
молода капуста - 500 г; вершки - 100 мл; цибуля шалот - 1 шт.; сир - 60 г; бекон - 100 г; яйце - 1 шт. Приготування У чашу блендера покласти відварений рис і збийте його з дрібно натертим сиром і яєчним білком. Отриману масу розподіліть по формі, попередньо покривши основу пергаментом. Запечіть основу окремо 15 хвилин при 180 градусах, а тим часом обсмажте капусту з цибулею на беконі. Остудіть начинку і з'єднайте її з сиром, після чого викладіть в сирно-рисову чашу і залийте збитими з яйцем вершками. Випікайте пиріг ще 20 хвилин при тих же 180 градусах.