Вернуться назад Распечатать

Лінивий пиріг з капустою

Лінивий пиріг з капустою
А чи знаєте ви, що для приготування смачного пирога, зовсім не обов'язково витрачати багато часу на підготовку начинки і тіста. Чудову домашню випічку можна зробити всього лише за 30 хвилин. Ми розповімо вам, як приготувати ледачий пиріг з капустою – ідеальне блюдо для сімейного вечері.

Лінивий пиріг на кефірі з капустою


Інгредієнти:

  • кефір – 300 мл;

  • яйце – 2 шт.;

  • білокачанна капуста – 200 г;

  • сода харчова – щіпка;

  • борошно – 2 ст.;

  • масло вершкове – 50 г;

  • мускатний горіх мелений – за смаком;

  • спеції.


  • Приготування
    Капусту обробляємо, дрібно шаткуємо й тримаємо в сковороді, додавши шматочок вершкового масла. Потім додаємо мускатний горіх і додаємо сіль. Кефір збиваємо з яйцями, додаємо дрібну сіль, соду і пшеничне борошно. Замішуємо рідкувате тісто і відставляємо його бік. У форму викладаємо начинку, рівномірно розподіляємо її і заливаємо все борошняною сумішшю. Відправляємо швидкий ледачий пиріг з капустою в духовку і випікаємо до золотистого кольору при температурі 200 градусів.

    Пишний ледачий пиріг з капустою


    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста – 500 г;

  • сметана – 1 ст.;

  • борошно – 1 ст.;

  • яйце – 2 шт.;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • спеції;

  • масло вершкове.


  • Приготування
    Капусту шаткуємо, перекладаємо в сковорідку, підливаємо трохи фільтрованої води, прикриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 15. Потім підсолюємо за смаком, кладемо шматочок масла й обсмажуємо, помішуючи, до рум'яного кольору на середньому вогні. У мисці з'єднуємо борошно із сметаною, вбиваємо яйця, додаємо розпушувач і сіль. Все ретельно перемішуємо. Капусту трохи охолоджуємо і перекладаємо в готове тісто. Форму для випічки промазуємо вершковим маслом, виливаємо приготовану масу і випікаємо пиріг в розігрітій духовці, хвилин 40.

    Лінивий пиріг з капустою «Швидше не буває»


    Інгредієнти:

  • розпушувач – 2 ч. ложки;

  • яйце – 2 шт.;

  • сметана – 200 г;

  • майонез – 3 ст. ложки;

  • борошно – 1 ст.;

  • спеції.


  • Для начинки:

  • яйце – 3 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • олія рослинна;

  • капуста – 05 вилка.


  • Приготування
    Починаємо приготування пирога з начинки. Для цього беремо капусту промиваємо її і шаткуємо. Чистимо цибулину, дрібненько рубаємо і додаємо в капусту. Пасеруємо овочі в сковорідці на повільному вогні хвилин 40 періодично помішуючи. Далі підсолюємо за смаком, додаємо кріп і знімаємо з плити. Яйця відварюємо круто, чистимо і нарізаємо маленькими кубиками. Змішуємо всі компоненти начинки і приступаємо до замісу тіста. Яйця збиваємо зі сметаною, кладемо майонез, всипаємо борошно з розпушувачем і викладаємо частину суміші на дно форми. Потім рівномірно розподіляємо начинку і заливаємо рештою тестом. Відправляємо пиріг в духовку і готуємо до зарум'янювання.

    Лінивий пиріг з капустою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • пекінська капуста – 500 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • яйце – 3 шт.;

  • яйце – 3 шт.;

  • ряжанка – 70 мл;

  • борошно – 100 г;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • розпушувач – 15 ч. ложки.


  • Приготування
    Лінивий пиріг з капустою

    Цибулину очистити, дрібненько рубаємо і пасеруємо на рослинній маслечко. Капусту шаткуємо гострим ножем, підсолюємо трохи і трохи розминаємо руками. Потім додаємо до неї обсмажений цибуля й перемішуємо. В окремій глибокої посуді збиваємо яйця з ряжанкою, всипаємо борошно, вливаємо кефір і кидаємо цукор і розпушувач. Далі змішуємо капусту з тестом і викладаємо у змащену маслом чашу мультиварки. Закриваємо кришку приладу, виставляємо на дисплеї програму «Випічка» і чекаємо рівно 60 хвилин. Після звукового сигналу залишаємо його на 10-15 хвилин всередині, а потім акуратно виймаємо і подаємо до столу, розрізаємо на шматочки.