Заливний пиріг з зеленою цибулею і яйцем – справжня поличка-виручалочка для дуже зайнятих господинь. Готується він досить швидко, має неймовірно красиву скоринку, а смачна начинка робить його ароматним і дуже ситним!
Рецепт холодцю пирога з цибулею і яйцем
Інгредієнти: масло вершкове – 160 г; борошно – 280 м; розпушувач – 10 г; сметана – 400 мл; яйце – 2 шт.; цукор – 2 ст. ложки; спеції. Для начинки:
зелена цибуля – 120 г; олія рослинна; спеції; яйце – 3 шт. Приготування Розтоплюємо В мікрохвильовці шматочок вершкового масла, всипаємо цукор, сіль і кладемо сметану. Яйця окремо збиваємо міксером, а потім вводимо їх до сметаною масі. Борошно просіваємо через сито з розпушувачем, всипаємо порціями в тісто і знову ретельно вимішуємо його. Для начинки, відварюємо яйця, чистимо їх і подрібнюємо. Цибуля обполіскуємо, рубаємо ножем і пасеруємо на рафінованій олії до м'якості. Потім додаємо подрібнені яйця і приправляємо начинку спеціями на ваш смак. У ємність для запікання наливаємо половину порції тіста, розрівнюємо поверхню ложкою викладаємо яєчно-цибульну масу і розподіляємо тісто. Випікаємо пиріг 40 хвилин, а потім розрізаємо ножем на шматочки і подаємо!
Заливний пиріг з зеленою цибулею на кефірі
Інгредієнти: кефір – 500 мл; масло вершкове – 120 г; яйце – 2 шт.; цукор – 15 ст. ложки; борошно – 300 г; розпушувач – 1 ч. ложка. Для начинки:
зелена цибуля – за смаком; яйце – 3 шт. Приготування Кефір гарненько збиваємо міксером, додаємо розпушувач, цукор, викладаємо шматочок розм'якшеного вершкового масла і ретельно все перемішуємо. Потім невеликими порціями всипаємо борошно. Яйця варимо 10 хвилин, а потім чистимо і шаткуємо на крупній терочке. Цибулю дрібно кришимо, з'єднайте з яйцями, приправляємо спеціями і перемішуємо. У силіконову форму викладаємо трохи тіста, розподіляємо начинку і заливаємо залишками тіста. Випікаємо пиріг в заздалегідь розпеченій духовці близько години.
Швидкий заливний пиріг з зеленою цибулею і яйцем
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове – 160 г; борошно – 280 м; розпушувач – 15 ч. ложки; яйце – 2 шт.; цукор – 50 г; спеції. Для начинки:
цибуля зелена – за смаком; яйце – 2 шт.; спеції. Приготування Зелена цибуля промиваємо і дрібно нарізаємо. Потім викладаємо його в сковороду з олією, пасеруємо кілька хвилин додаємо нарізані кубиками круті яйця. Далі переходимо до замісу тіста: масло розтоплюємо, додаємо цукор і сіль, вливаємо кефір і вводимо збиті яйця. Після цього додаємо просіяне з розпушувачем борошно і перемішуємо до однорідності. Форму промазуємо маслом, виливаємо трохи тіста, викладаємо начинку і заливаємо зверху рештою тестом. Випікаємо пиріг при 200 градусах хвилин 35.
Заливний пиріг з зеленою цибулею в мультиварці
Інгредієнти: Для тіста:
яйце – 4 шт.; борошно – 7 ст. ложок; спеції; сода – щіпка; майонез – 1 ст. ложка; сметана – 200 мл Для начинки:
яйце – 3 шт.; цибуля зелена; спеції. Приготування Яйця ретельно збиваємо міксером з дрібною сіллю. Кладемо нежирну сметану, майонез і розмішуємо до однорідного стану. Соду заглушаем ложкою оцту, а потім виливаємо до основної суміші. Далі додаємо борошно і все ретельно вимішуємо. Після цього переходимо до підготовки начинки: яйця варимо хвилин 10 чистимо і разом з цибулею дрібно нарізаємо ножем. Половину кількості тіста викладаємо в ємність мультиварки, розподіляємо рівномірно начинку і зверху заливаємо пиріг рештою тестом. Виставляємо на дисплеї режим «Випічка» і засікаємо рівно 50 хвилин. Готовий пиріг трохи охолоджуємо, розрізаємо і подаємо гостям.