Листковий пиріг з капустою – неймовірно ситне і приголомшливо смачне блюдо, яке чудово підійде до чаю і прийому нежданих гостей. Готується воно досить швидко і не клопітно, переконаєтеся в цьому самі.
Листковий пиріг з капустою і яйцем
Інгредієнти: листкове готове тісто – 300 г; білокачанна свіжа капуста – 400 г; яйце – 2 шт.; цибулина – 2 шт.; масло рослинне – 3 ст. ложки; спеції. Приготування Яйця відварюємо і остуджуємо. Цибулину обробляємо і дрібненько шаткуємо. З капусти акуратно знімаємо верхні листочки, качан промиваємо і тонко рубаємо ножем. Яйця очищаємо від шкаралупи і подрібнюємо. На гарячу сковороду наливаємо масло, викладаємо цибулю, капусту, солимо, ретельно перемішуємо і обсмажуємо. Потім додаємо яйця і тушкуємо ще 5 хвилин. Тісто ділимо навпіл, розкочуємо качалкою і перекладаємо один пласт на пекарській папір. Рівним шаром розподіляємо начинку, накриваємо зверху другим пластом, защипуємо краю і відправляємо пиріг на 40 хвилин у гарячу духовку.
Листковий пиріг з капустою і фаршем
Інгредієнти: листкове тісто – 500 г; м'ясний фарш – 200 г; капуста – 200 г; морква – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; сир – 60 г; молоко – 1 ст.; яйце – 2 шт.; спеції; кмин – за смаком; олія рослинна; манна крупа. Приготування Отже, капусту тонко шаткуємо, чистимо цибулину, нарізаємо півкільцями, а моркву обробляємо і натираємо на терочке. Потім, пасеруємо на рослинній олії цибульку з морквою, а потім викладаємо фарш і обсмажуємо до готовності. Після цього кладемо капусту, перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо до м'якості, заправити спеціями. Готову начинку знімаємо з вогню і охолоджуємо. Листкове тісто заздалегідь розморожуємо, ділимо на 2 частини і кожну розкачуємо в прямокутник. Викладаємо остигнула начинку, звертаємо рулетиком і нарізаємо на шматочки. Теж саме робимо з іншим шаром тіста. Форму промазуємо рослинним маслом, обсипаємо манкою і викладаємо в неї наші заготовки, щільно один до одного. У чашку розбиваємо яйця, вливаємо молоко, збиваємо і додаємо тертий сир. Виливаємо суміш на пиріг і відправляємо його в розігріту духовку на 50 хвилин.
Листковий пиріг з капустою і грибами
Інгредієнти: дріжджове листкове тісто – 1 кг; цибулина – 1 шт.; капуста білокачанна – 15 кг; свіжі шампіньйони – 600 г; яйце – 1 шт.; спеції. Приготування Для приготування пирога з листкового дріжджового тіста, капусту і цибулю обробляємо і дрібно рубаємо. Гриби шаткуємо скибочками і обсмажуємо підготовлені овочі в розігрітій масло на сковороді. Цим часом розкочуємо тонко листкове тісто, ділимо навпіл і на перший пласт викладаємо овочеву начинку. Накриваємо зверху другим шаром, защипуємо краю, перекладаємо заготовку на деко і запікаємо в духовці. Хвилин за 20 до готовності змащуємо пиріг збитим курячим яйцем і доводимо до появи скоринки.