Вернуться назад Распечатать

Листковий пиріг з капустою

Листковий пиріг з капустою
Листковий пиріг з капустою – неймовірно ситне і приголомшливо смачне блюдо, яке чудово підійде до чаю і прийому нежданих гостей. Готується воно досить швидко і не клопітно, переконаєтеся в цьому самі.

Листковий пиріг з капустою і яйцем


Інгредієнти:

  • листкове готове тісто – 300 г;

  • білокачанна свіжа капуста – 400 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • цибулина – 2 шт.;

  • масло рослинне – 3 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Яйця відварюємо і остуджуємо. Цибулину обробляємо і дрібненько шаткуємо. З капусти акуратно знімаємо верхні листочки, качан промиваємо і тонко рубаємо ножем. Яйця очищаємо від шкаралупи і подрібнюємо. На гарячу сковороду наливаємо масло, викладаємо цибулю, капусту, солимо, ретельно перемішуємо і обсмажуємо. Потім додаємо яйця і тушкуємо ще 5 хвилин. Тісто ділимо навпіл, розкочуємо качалкою і перекладаємо один пласт на пекарській папір. Рівним шаром розподіляємо начинку, накриваємо зверху другим пластом, защипуємо краю і відправляємо пиріг на 40 хвилин у гарячу духовку.

    Листковий пиріг з капустою і фаршем


    Інгредієнти:

  • листкове тісто – 500 г;

  • м'ясний фарш – 200 г;

  • капуста – 200 г;

  • морква – 1 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • сир – 60 г;

  • молоко – 1 ст.;

  • яйце – 2 шт.;

  • спеції;

  • кмин – за смаком;

  • олія рослинна;

  • манна крупа.


  • Приготування
    Отже, капусту тонко шаткуємо, чистимо цибулину, нарізаємо півкільцями, а моркву обробляємо і натираємо на терочке. Потім, пасеруємо на рослинній олії цибульку з морквою, а потім викладаємо фарш і обсмажуємо до готовності. Після цього кладемо капусту, перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо до м'якості, заправити спеціями. Готову начинку знімаємо з вогню і охолоджуємо. Листкове тісто заздалегідь розморожуємо, ділимо на 2 частини і кожну розкачуємо в прямокутник. Викладаємо остигнула начинку, звертаємо рулетиком і нарізаємо на шматочки. Теж саме робимо з іншим шаром тіста. Форму промазуємо рослинним маслом, обсипаємо манкою і викладаємо в неї наші заготовки, щільно один до одного. У чашку розбиваємо яйця, вливаємо молоко, збиваємо і додаємо тертий сир. Виливаємо суміш на пиріг і відправляємо його в розігріту духовку на 50 хвилин.

    Листковий пиріг з капустою і грибами


    Інгредієнти:

  • дріжджове листкове тісто – 1 кг;

  • цибулина – 1 шт.;

  • капуста білокачанна – 15 кг;

  • свіжі шампіньйони – 600 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • спеції.
  • Листковий пиріг з капустою


    Приготування
    Для приготування пирога з листкового дріжджового тіста, капусту і цибулю обробляємо і дрібно рубаємо. Гриби шаткуємо скибочками і обсмажуємо підготовлені овочі в розігрітій масло на сковороді. Цим часом розкочуємо тонко листкове тісто, ділимо навпіл і на перший пласт викладаємо овочеву начинку. Накриваємо зверху другим шаром, защипуємо краю, перекладаємо заготовку на деко і запікаємо в духовці. Хвилин за 20 до готовності змащуємо пиріг збитим курячим яйцем і доводимо до появи скоринки.