Пиріг з сиром і цибулею – чудова страва з приголомшливим ароматом. Готується воно досить швидко, а виходить казково смачним і ситним.
Закусочний цибульний пиріг з плавленим сирком
Інгредієнти: борошно – 1 ст.; спеції; майонез або нежирна сметана – 60 мл; вершкове масло – 120 г; плавлений сирок – 3 шт.; цибулина – 3 шт.; молоко – 1 ст. ложка; яйце – 3 шт.; олія рослинна. Приготування Борошно просіваємо кілька разів в миску, додаємо масло, сіль, сметану і при необхідності трохи води. Вимішуємо однорідне тісто і, обернувши його харчовою плівкою, ставимо в холодильник на півгодини.
Цим часом охолоджуємо плавлені сирки, виймаємо їх з упаковки і подрібнюємо на крупній тертці. Цибулину обробляємо, тонко шаткуємо півкільцями і пасеруємо до м'якого стану на рослинному маслі. Після цього обжарку остуджуємо, викладаємо в миску, додаємо терті сирки і приправляємо спеціями за смаком. Далі вбиваємо свіжі яйця і ретельно все перемішуємо вінчиком.
Готове тісто викладаємо на стіл, присипаємо борошном і розкочуємо. Ділимо його навпіл і викладаємо одну частину в форму, промазану маслом. Формуємо руками невисокі бортики і рівномірним шаром викладаємо начинку. Тепер накриваємо зверху другим шматком розкатаного тіста, щільно закріплюємо краю і промазуємо верх пирога молоком. Випікаємо в розпеченій духовці 40 хвилин, до золотистого кольору. Готовий пиріг з плавленим сиром і цибулею охолоджуємо і подаємо на стіл.
Пиріг з ковбасним сиром і цибулею
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 200 г; масло вершкове – 125 г; олія оливкова – 3 ст. ложки; розпушувач – 1 ч. ложка; сметана – 3 ст. ложки; спеції. Для начинки:
ковбасний сир – 100 г; сир твердий – 50 г; цибулина – 2 шт.; спеції; кріп свіжий. Приготування Борошно просіваємо з розпушувачем і з'єднуємо з
розм'якшеним вершковим маслом. Потім кладемо сметану, підсолюємо і вливаємо олію. Замішуємо тісто розкачуємо його в тоненький пласт і акуратно перекладаємо у форму для випікання, роблячи руками невеликі бортики.
Для приготування начинки цибулю чистимо, подрібнюємо і пасеруємо. Далі охолоджуємо, додаємо нашатковану ковбасний сир, вбиваємо яйце і перемішуємо. Викладаємо начинку поверх тіста і відправляємо пиріг в духовку, приблизно на 20 хвилин. Готову страву посипаємо тертим сиром і ставимо ще на 3 хвилинки в духову шафу.