Кілька рецептів швидких пирогів з яйцем і зеленою цибулею, про яких піде мова далі, стануть черговим доказом того, що піч будинку можна легко і без кулінарних пізнань рівня Марти Стюарт. Мінімум інгредієнтів і часу, а як підсумок – ситна страва, цілком здатне досита нагодувати цілу сім'ю.
Простий пиріг з яйцями і зеленим цибулею
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове - 220 г; борошно - 240 г; вода - 25 мл Для начинки:
пучок зеленої цибулі; молоко - 280 мл; яйця - 6 шт.; швейцарський сир тертий - 120 р. Приготування Перед тим, як приготувати пиріг з яйцем і цибулею, займемося пісочної основою, яка за нашим рецептом готується буквально за лічені хвилини. Розтираємо масло і борошно, додаємо в отриману крихту трохи води і формуємо тісто в кулю. Куля розгортаємо в коло товщиною півсантиметра і покриваємо їм стінки і дно обраної форми.
Ставимо духова шафа розігріватися до 175 градусів, а самі збиваємо яйця з молоком для начинки. У суміш кладемо зелень цибулі і тертий сир. Виливаємо начинку поверх тіста і розміщуємо пиріг в духовій шафі на 40 хвилин.
Лінивий пиріг з яйцем і зеленою цибулею
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 80 г; бекон - 130 г; листкове тісто ; соус песто - 1/2 ст.; пучок зеленої цибулі; яйця - 7 шт. Приготування Нарізаний соломкою бекон кладемо на суху розігріту сковороду, щоб витопити з нього весь жир. На отриманому жиру пасеруємо цибулю. Засмажку остуджуємо, після чого змішуємо з зеленою цибулею та нарізаним яйцем. Розкачуємо два шматки готового розмороженого листкового тіста: пластом побільше покриваємо дно і стінки форми, а тим, що поменше, ми накриємо начинку надалі. Змащуємо основу песо і викладаємо засмажку з цибулею і яйцями. Закриваємо начинку другим шматком розкатаного тіста, краї защипуємо.
Швидкий пиріг з яйцем і зеленою цибулею повинен запікатися при 210 градусах 35-45 хвилин або поки не підрум'яниться.
Рецепт швидкого пирога з цибулею і яйцем
Якщо в попередніх рецептах начинка і тісто стояли окремо, а приготування та формування останнього займала хоч і мінімальна, але все ж час, то в рецепті далі такої проблеми не буде взагалі, тому, що тісто і начинка в ньому поєднані і готуються разом.
Інгредієнти: яйця - 4 шт.+жовток; вершки - 360 мл; борошно - 55 г; тертий грюйер - 1 1/2 ст.; ріпчаста цибуля - 140 г; цільнозернові гірчиця - 35 г; пучок зеленої цибулі; мускатний горіх - щіпка Приготування На мінімальному вогні розігріваємо масло і використовуємо його для пасерування цибулевих кілець. Коли останні придбають легкий карамельний відтінок – знімайте посуд з вогню. Збийте яйця з вершками, борошном і зеленню цибулі, туди ж додайте гірчицю з сиром. Готову суміш доповніть обсмаженою цибулею і вилийте у форму. Випікати легкий пиріг з цибулею і яйцем слід 40 хвилин при 180 градусах.
Швидкий заливний пиріг з цибулею і яйцем
Класика експрес-випікання – заливні пироги, які можна доповнити абсолютно будь-якою начинкою, в нашому випадку це стримане поєднання зелені та яєць.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 380 г; вершки - 150 мл; вершкове масло - 250 г; розпушувач - 5 г; яйце - 1 шт. Для начинки:
яйця - 8 шт.; пучок зеленої цибулі і петрушки. Приготування Суху суміш борошна і розпушувача розведіть збитими яйцями і розтопленим маслом вершками. Туди ж відправте пучку солі.
Відварені круто яйця дрібно наріжте разом із зеленню. Наша минималистичная начинка готова, залишається лише викласти її поверх половини вилитого тесту у форму і залити другою половиною. Після розміщення пирога в розігрітій до 180 градусів духовці, тривалість 40 хвилин, а потім перевіряйте готовність сірником або зубочисткою.