Коли велика кількість кабачків на прилавках перестає бути чимось дивним, починається пора приготування цього овоча усіма можливими способами. Благо, нейтральний кабачковий смак прекрасно поєднується з широким асортиментом інгредієнтів, надаючи достатньо простору для фантазії. Сьогодні ми вирішили зібрати кілька рецептів запіканок з кабачків з фаршем.
Рецепт запіканки з кабачків з фаршем
Інгредієнти: тертий кабачок - 4 ст.; яйця - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 140 г; тертий сир - 3 ст.; гриби - 190 г; м'ясний фарш - 500 г; томатний соус - 420 р. Приготування Поставивши духова шафа розігріватися до 200 градусів, посипте кабачки терті пучкою солі і залиште на 7 хвилин. Після закінчення часу надлишки вологи відіжміть, а тертий овоч з'єднайте з яйцями і половиною сиру. Розподіліть кабачкову масу по дну обраної форми для випікання. Страва має провести в духовці півгодини.
Спасеруйте цибулю з грибами та м'ясом. Розподіліть м'ясо поверх кабачкової основи, залийте соусом. Запіканка з кабачків з фаршем повинна запікати ще 20 хвилин. В самому кінці посипте верхівку залишилися сиром.
Запіканка з курячого фаршу і кабачків
Інгредієнти: курячий фарш - 900 г; кабачки - 2 шт.; помідори - 6 шт.; гриби - 360 г; вершкове масло - 35 г; ріпчаста цибуля - 120 г; терта моцарелла - 2 ст.; майонез - 1/2 ст.; вершки - 80 мл Приготування Натерті кабачки посипте сіллю і залиште на півгодини, після чого відіжміть. На дно обраної форми підходящої для запікання в духовці, викладіть курячий фарш і покрийте його шаром кабачків. Спасеруйте гриби з цибулею і викладіть їх наступним шаром, далі – томати. Приготуйте соус із суміші вершків з майонезом. Покрийте соусом фінальний шар запіканки і посипте все сиром. У духовці страва готується 50 хвилин при 190 градусах, а якщо ви вирішите зробити запіканку з кабачків з фаршем і помідорами в мультиварці, то виберіть «Випічку» на годину.
Запіканка з кабачків з фаршем в духовці
Інгредієнти: кабачки - 4 шт.; йогурт - 60 мл; соус барбекю - 60 мл; тертий чеддер - 1 1/2 ст.; курячий фарш - 320 г; зелень петрушки. Приготування Кабачки натираємо, солимо і залишаємо на 40 хвилин, після чого віджимаємо. Змішуємо йогурт і соус з половиною сиру, ставимо суміш на плиту і чекаємо, коли сир розплавиться. Тим часом обсмажуємо курячий фарш. Змішуємо фарш з кабачками і сирним соусом, викладаємо інгредієнти у форму і посипаємо залишками чеддера. Запікаємо страву 40 хвилин при 190 градусах.