Вернуться назад Распечатать

Курячі котлети з сиром

Курячі котлети з сиром
Курячі котлети з сиром не залишать ваших гостей байдужими, тому що вони виходять чудово соковитими і ароматними. Спробуйте приготувати їх за описаними нижче рецептами і переконайтеся самі!

Рецепт курячих котлет з сиром


Інгредієнти:

  • фарш курячий – 1 кг;

  • цибулина – 1 шт.;

  • яйце – 1 шт.;

  • спеції;

  • сир пармезан - 50 г;

  • свіжа петрушка – 20 г;

  • масло рослинне – 50 мл


  • Приготування
    Цибулю чистимо, подрібнюємо блендером і з'єднуємо кашку з курячим фаршем. Потім додаємо яйце, додаємо тертий сир і все добре перемішуємо, приправляючи спеціями. Тепер змочуємо руки у воді, ліпимо з фаршу котлетки і викладаємо їх на обробний стіл, присипаний борошном. У сковорідці розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо наші заготовки до утворення скоринки спочатку з одного боку, а потім, обережно перевернувши лопаткою, з іншого. Ось і все, соковиті курячі котлетки з сиром готові! Подаємо їх відразу ж на стіл і насолоджуємося приголомшливим і ніжним смаком!

    Рецепт курячих котлет з сиром всередині


    Інгредієнти:

  • сухий базилік – щіпка;

  • готовий фарш курячий – 400 р;

  • цибулина – 1 шт.;

  • масло рослинне – 40 мл;

  • сухарі панірувальні – 5 ст. ложок;

  • яйце – 1 шт.;

  • твердий сир – 60 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Фарш з'єднуємо з подрібненою цибулею, додаємо кілька ложок панірувальних сухарів, розбиваємо яйце, додаємо базилік і сіль. Все добре вимішуємо і злегка відбиваємо протягом 5 хвилин. Сир готуємо, нарізаючи невеликими кубиками. Далі змочуємо руки водою, ліпимо з фаршу невелику коржик, в серединку кладемо шматочок сирка і защипуємо краю. Обвалюємо котлети в паніровці і смажимо на розжареній олії до появи гарної скоринки. Потім акуратно перевертаємо їх на іншу сторону і смажимо ще 5 хвилин. Готові курячі котлети з сиром всередині відразу ж подаємо, щоб вони не встигли охолонути.

    Курячі котлети з плавленим сиром


    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 50 г;

  • куряче філе – 450 г;

  • плавлений сирок – 1 шт.;

  • коров'яче молоко – 05 склянки;

  • хліб білий – 200 р;

  • спеції;

  • панірувальні сухарі – 05 ст.;

  • часник – за смаком.


  • Приготування
    Скибочки хліба розламуємо, кладемо в миску, заливаємо теплим молоком і залишаємо розмокати. Куряче філе обробляємо і разом з хлібом перекручуємо через м'ясорубку. Приправляємо фарш спеціями за смаком, видавлюємо через прес очищений часник і перемішуємо. Плавлений сирок нарізаємо смужками. Руки змочуємо водою, ліпимо з курячої маси млинець і в центр викладаємо приготований сирний шматочок. Загортаємо краю в центр і формуємо рівненький котлетку. Далі опускаємо її в паніровці і обсмажуємо до золотистого кольору на розтопленому вершковому маслечко. Після цього викладаємо їх у форму і відправляємо смачні курячі котлети з сиром запікатися в духовку на 15 хвилин.

    Січені курячі котлети з сиром


    Інгредієнти:

  • філе куряче – 400 г;

  • сир пармезан – 120 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 100 г;

  • майонез домашній – 100 мл;

  • цибуля зелена – за смаком;

  • спеції.
  • Курячі котлети з сиром


    Приготування
    Яйце розбиваємо в миску і гарненько збиваємо вінчиком. Подрібнюємо сир на терочке, а зелену цибулю дрібно рубаємо ножем. До яєчної маси висипаємо сир, зелений лук і кладемо майонез. Потім всипаємо борошно, підсолюємо за смаком і розмішуємо всі інгредієнти до однорідності. Куряче філе обробляємо, обполіскуємо, подрібнюємо кубиками, викладаємо в яєчну суміш і прибираємо в холодильник на кілька годин. Після цього наливаємо в сковороду трохи олії, розігріваємо його і ложкою викладаємо приготований фарш. Обсмажуємо нарізані курячі котлети з сиром по 5-7 хвилин з кожного боку.