Які б яскраві мультиплікаційні фантазії не малював би зараз ваш розум при фразі «курка в циліндрі», поспішаємо розчарувати – це дійсно просто курка (правда, дуже смачно приготовлена), всередині багета без м'якушки, стінки якого і утворюють той самий «циліндр». Нехитра закуска може подаватися як в гарячому вигляді, прямо з духовки, так і в холодному, коли всередині хлібної кірки таїться щось на подобі курячого салату.
Блюдо «Курка в циліндрі» – рецепт
Інгредієнти: багет - 1 шт.; куряче філе - 450 г; крем-сир - 250 г; солодкий перець - 50 г; зелень петрушки; свіжий томат; тертий чеддер - 80 р. Приготування Куряче філе відварюємо до повної готовності, охолодити і розбираємо на волокна. Подрібнюємо очищений від плодоніжки з насінням солодкий перець, посічену зелень петрушки, один свіжий томат і тертий сир.
Один з країв багета зрізаємо і витягаємо з нього м'якоть, залишаючи другий край недоторканим. Тепер залишається найскладніша частина рецепта – наповнити багет так, щоб не залишилося порожнин. Після цього хліб обертаємо харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику години на 2. Подаємо в нарізаному вигляді.
Курка в циліндрі з грибами
Інгредієнти: багет; натуральні курячі сосиски - 200 г; солодкий перець - 60 г; печериці - 200 г; білий цибуля - 80 г; часникові зубчики - 3 шт.; плавлений сир - 100 г; твердий сир - 90 р. Приготування Зрізаємо один край з багета і витягаємо з нього всю м'якоть. На сковороді пасеруємо цибулю, а коли він стане прозорим, додаємо розтерті в пасту зубчики часнику і нарізані гриби. Як тільки з грибів випарується вся волога, змішуємо їх з фаршем з натуральних курячих сосисок і чекаємо, поки м'ясо повністю просмажиться. Остуджуємо начинку, змішуємо її з плавленим і твердим сиром, а потім викладаємо в хлібну кірку. Обертаємо багет фольгою й запікаємо при 180°С 15 хвилин.
Як приготувати курку в циліндрі?
Інгредієнти: ядра волоського горіха - 1 жменя; масло оливи - 55 мл; листя шпинату - 3 ст.; багет; курка відварна - 200 г; сир фета - 120 г; сир пармезан - 50 г; мелений мускат. Приготування З'єднуємо подрібнені горіхи з припущенної на оливковій олії шпинатом і шматочками курятини. Доповнюємо суміш сиром фета і пармезаном, дрібкою мускату, а потім наповнюємо сумішшю очищений від м'якушки багет. Обертаємо багет фольгою й запікаємо все в духовці протягом 10 хвилин при 200°С.