Вернуться назад Распечатать

«Курка в циліндрі»

«Курка в циліндрі»
Які б яскраві мультиплікаційні фантазії не малював би зараз ваш розум при фразі «курка в циліндрі», поспішаємо розчарувати – це дійсно просто курка (правда, дуже смачно приготовлена), всередині багета без м'якушки, стінки якого і утворюють той самий «циліндр». Нехитра закуска може подаватися як в гарячому вигляді, прямо з духовки, так і в холодному, коли всередині хлібної кірки таїться щось на подобі курячого салату.

Блюдо «Курка в циліндрі» – рецепт


Інгредієнти:

  • багет - 1 шт.;

  • куряче філе - 450 г;

  • крем-сир - 250 г;

  • солодкий перець - 50 г;

  • зелень петрушки;

  • свіжий томат;

  • тертий чеддер - 80 р.


  • Приготування
    Куряче філе відварюємо до повної готовності, охолодити і розбираємо на волокна. Подрібнюємо очищений від плодоніжки з насінням солодкий перець, посічену зелень петрушки, один свіжий томат і тертий сир.
    Один з країв багета зрізаємо і витягаємо з нього м'якоть, залишаючи другий край недоторканим. Тепер залишається найскладніша частина рецепта – наповнити багет так, щоб не залишилося порожнин. Після цього хліб обертаємо харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику години на 2. Подаємо в нарізаному вигляді.

    Курка в циліндрі з грибами


    Інгредієнти:

  • багет;

  • натуральні курячі сосиски - 200 г;

  • солодкий перець - 60 г;

  • печериці - 200 г;

  • білий цибуля - 80 г;

  • часникові зубчики - 3 шт.;

  • плавлений сир - 100 г;

  • твердий сир - 90 р.


  • Приготування
    Зрізаємо один край з багета і витягаємо з нього всю м'якоть. На сковороді пасеруємо цибулю, а коли він стане прозорим, додаємо розтерті в пасту зубчики часнику і нарізані гриби. Як тільки з грибів випарується вся волога, змішуємо їх з фаршем з натуральних курячих сосисок і чекаємо, поки м'ясо повністю просмажиться. Остуджуємо начинку, змішуємо її з плавленим і твердим сиром, а потім викладаємо в хлібну кірку. Обертаємо багет фольгою й запікаємо при 180°С 15 хвилин.

    Як приготувати курку в циліндрі?


    Інгредієнти:

  • ядра волоського горіха - 1 жменя;

  • масло оливи - 55 мл;

  • листя шпинату - 3 ст.;

  • багет;
  • «Курка в циліндрі»

  • курка відварна - 200 г;

  • сир фета - 120 г;

  • сир пармезан - 50 г;

  • мелений мускат.


  • Приготування
    З'єднуємо подрібнені горіхи з припущенної на оливковій олії шпинатом і шматочками курятини. Доповнюємо суміш сиром фета і пармезаном, дрібкою мускату, а потім наповнюємо сумішшю очищений від м'якушки багет. Обертаємо багет фольгою й запікаємо все в духовці протягом 10 хвилин при 200°С.