Куряча печінку, обсмажені з цибулею, виходить неймовірно ароматною і дуже апетитною. З-за того, що м'ясної субпродукт спочатку обвалюється в борошні зі спеціями, шматочки набувають золотисту скоринку, а цибулька карамелізується і надає страві невелику пікантну солодкість. Ми поділимося з вами кількома простими і перевіреними рецептами приготування смаженої курячої печінки, і ви самі зрозумієте наскільки це смачно!
Рецепт приготування смаженої курячої печінки
Інгредієнти: борошно – 3 ст. ложки; печінка куряча – 500 г; масло рослинне – 6 ст. ложок; приправа хмелі-сунелі – 1 ч. ложка; морква – 1 шт.; цибулина – 2 шт.; спеції. Приготування Чистимо цибулину і шаткуємо півкільцями. Морква обробляємо і натираємо на тертці. Печінку промиваємо, відокремлюємо від білих плівочок і нарізаємо шматочками. У невеликій мисочці змішуємо борошно і з приправою хмелі-сунелі і обвалюємо гарненько шматочки печінки в сухої суміші. На сильному вогні розігріваємо рослинне масло і викладаємо в нього шматочки в один ряд. Обсмажуємо хвилинки 4 а потім акуратно перевертаємо печінку, викладаємо цибулю, моркву і готуємо на сильному вогні, періодично помішуючи. Через ще 5 хвилин, підсолюємо курячу печінку з цибулею і морквою, накриваємо кришкою і обсмажуємо ще хвилин 7. Подаємо блюдо гарячим з улюбленим гарніром.
Рецепт курячої печінки з цибулею
Інгредієнти: куряча печінка – 450 г; цибулина – 1 шт.; молоко – 15 склянки; спеції; масло рослинне – 2 ст. ложки. Приготування Щоб посмажити курячу печінку з ріпчастою цибулею спочатку готуємо всі інгредієнти. Для цього печінка добре промиваємо, розрізаємо навпіл і складаємо в миску. Потім заливаємо молоком і залишаємо постояти. Цим часом чистимо цибулину, шаткуємо її півкільцями і пасеруємо в сковороді. Після цього акуратно витягаємо цибулька і викладаємо його в пиалку. Кожен шматочок курячої печінки обвалюємо в борошні, кладемо в гарячу сковороду, підливаємо трохи олії і обсмажуємо з одного боку до коричневого кольору. Тепер перевертаємо м'ясо і підрум'янюємо його з іншого боку до готовності. В самому кінці підсолюємо, повертаємо цибулю в сковороду, перемішуємо з печінкою і обсмажуємо разом ще 1 хвилину. Подаємо готову страву найкраще з картопляним пюре.
Класичний рецепт курячої печінки з цибулею
Інгредієнти: куряча печінка – 500 г; цибулина – 1 шт.; борошно пшеничне – 2 ст. ложки; масло рослинне – 4 ст. ложки; спеції. Приготування Як приготувати курячу печінку з цибулею? Для цього печінку добре промиваємо і просушуємо. Акуратно видаляємо сполучні тканини і всі прожилки. Підготовлену печінку розрізаємо на порційні шматочки і перекладаємо в каструльку. Цибулину обробляємо і шаткуємо ножем великими півкільцями. Борошно просіваємо, насипаємо в велику плоску тарілку і підсолюємо за смаком. Все перемішуємо і обвалюємо в сухої суміші шматочки печінки з усіх боків. На розігріту сковорідку

наливаємо трохи рослинного масла, прогріваємо його, викладаємо печінку і обсмажуємо її на сильному вогні до рум'яного стану. Після цього перевертаємо шматочки на іншу сторону і доводимо до готовності, щоб при проколюванні з них не виділялася кров. Далі перекладаємо печінка в тарілку, а в сковороду підливаємо ще трохи олії і пасеруємо на ньому цибулю до напівпрозорого стану. На обсмажений цибуля викладаємо печінку і накриваємо кришкою. Зменшуємо вогонь і наполягаємо блюдо 10 хвилин під кришкою. Подаємо готову смажену курячу печінку з цибулею з картопляним пюре або звичайними макаронами.