Курка, приготована в сметані, виходить неймовірно м'якою, соковитою і чудово ароматною. Спробуйте приготувати її за описаними нижче рецептами і переконайтеся самі!
Рецепт курки в сметані
Інгредієнти: курка – 500 г; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; сметана – 1 ст.; олія рослинна; спеції. Приготування Курку промиваємо, обсушуємо рушником і нарізаємо шматочками. Цибулину і моркву чистимо і шаткуємо соломкою. У глибокій каструлі прогріваємо рослинне масло, пасеруємо овочі, викладаємо м'ясо і обсмажуємо його. Через 15 хвилин вливаємо сметану, додаємо спеції, перемішуємо і тушкуємо під кришкою 45 хвилин.
Курка в сметані в мультиварці
Інгредієнти: куряче м'ясо – 1 кг; цибулина – 1 шт.; сметана – 3 ст. ложки; часник – 2 зубчики; спеції. Приготування Щоб тушкувати курку в сметані, м'ясо натираємо гарненько спеціями і залишаємо приблизно на 15 хвилин маринуватися. Цим часом включаємо в мережу мультиварку, виставляємо режим «Випічка», наливаємо масло і даємо йому нагрітися. Після цього викладаємо м'ясо і обсмажуємо його 20 хвилин. Потім додаємо подрібнену цибулю, виливаємо сметану, видавлюємо через прес часник і заправляємо спеціями. Переводимо прилад в режим «Гасіння» і чекаємо ще 1 годину. За 5 хвилин до готовності посипаємо курку зі сметаною в мультиварці рубаною зеленню і подаємо з картопляним пюре.
Тушковане філе курки в сметані з журавлиною
Інгредієнти: куряче філе – 500 г; масло рослинне – 3 ст. ложки; помідори черрі – 5 штук; оливки без кісточок – 10 шт.; сметана – 2 ст. ложки; журавлина заморожена – 50 г; вода фільтрована – 15 ст.; спеції. Приготування Куряче філе промиваємо та нарізаємо кубиками. У сковороду наливаємо трохи олії і вмикаємо вогонь. Потім викладаємо філе і обсмажуємо його на 5-7 хвилин. Помідори черрі обполіскуємо, шаткуємо часточками і додаємо до курки. Журавлину промиваємо і кидаємо на сковороду, обсмажуючи кілька хвилин. Оливки без кісточок шаткуємо тоненькими кільцями, викладаємо в сковороду і перемішуємо. Тепер виливаємо сметану, приправляємо блюдо спеціями і тушкуємо на слабенькому вогні хвилин 10 поки соус не стане злегка густуватим. Ось і все, філе курки в сметані готово!
Курка, тушкована в сметані з картоплею
Інгредієнти: курка – 1 кг; цибулина – 1 шт.; картопля – 5 шт.; сметана – за смаком; спеції; олія рослинна. Приготування Тушку курки добре промиваємо, обсушуємо на рушник і викладаємо у форму. Потім м'ясо підсолюємо за смаком і заливаємо сметаною. Залишаємо птицю маринуватися приблизно на 40 хвилин. Після цього очищаємо картоплю, подрібнюємо його середніми кружечками і викладаємо на середину листа, змащеного маслом. Цибулю чистимо, розрізаємо тоненькими кільцями, змішуємо з куркою і залишаємо ще на 20 хвилин. Після цього викладаємо підготовлену тушку на картоплю і відправляємо блюдо в духовку. Запікаємо до готовності, а потім перекладаємо курку з картоплею на красиве блюдо і подаємо до столу.
Рецепт тушкованої курки з грибами в сметані
Інгредієнти: куряче філе – 400 г; свіжі печериці – 200 г; цибулина – 1 шт.; сметана – 100 мл; спеції. Приготування Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо, а гриби нарізаємо пластинами. Тепер беремо глибоку сковороду, ставимо на вогонь, наливаємо в неї масло і коли воно прогріється, кидаємо цибулю. Пасеруємо до золотистого кольору, додаємо печериці і обсмажуємо хвилин 7. Цим часом промиваємо курку, обробляємо на шматочки і викладаємо до напівготові овочів. Підливаємо трохи води і тушкуємо м'ясо ще 20 хвилин. Сметану розводимо водою і виливаємо суміш у сковорідку. Перемішуємо все лопаткою, підсолюємо за смаком і подаємо готову курку з грибами в сметані з рисом або макаронами.