Рецепт курячих гомілок в мультиварці допоможе вам порадувати свою сім'ю смачним і корисним стравою, а також істотно скоротити час на приготування обіду або вечері. Воно дуже добре підійде до святкового столу і надовго запам'ятається кожному гостю.
Смажені курячі гомілки в мультиварці
Інгредієнти: гомілка куряча – 1 кг; соняшникова олія – 4 ч. ложки; спеції. Приготування Курячі ніжки промиваємо під струменем води. Беремо паперовий рушник і за допомогою нього м'ясо обсушуємо. У мисці з'єднуємо сіль зі спеціями, перемішуємо і натираємо курячі гомілки цією сухою сумішшю. У чашу мультиварки наливаємо трохи олії, закриваємо кришкою і вмикаємо прилад на 3-4 хвилинки. Коли масло достатньо прогріється, вибираємо на дисплеї режим «Смаження», викладаємо підготовлені курячі ніжки і закриваємо кришкою. Через 20 хвилин відкриваємо мультиварку, перевертаємо кожну гомілку і чекаємо ще 20 хвилин. Для одержання рум'яної скоринки, акуратно, щоб не обпектися про гарячий пар, прибираємо клапан і залишаємо дожариваться на 15 хвилин. Ось і все, смачні курячі гомілки в мультиварці можна подавати на стіл!
Тушковані курячі гомілки в мультиварці
Інгредієнти: гомілка куряча – 10 шт.; зубчик часнику – 3 шт.; сметана 15% – 180 г; червоне яблуко – 1 шт.; сіль – 10 г; мелений перець – 10 р; спеції – 10 р. Приготування Для початку витягуємо з упаковки гомілки і промиваємо їх. Даємо їм стекти або обтираем паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу і кладемо в каструльку. Часник чистимо і ретельно подрібнюємо до утворення кашки. Яблука тремо на тертці до кашоподібного стану або розминаємо з допомогою виделки. Після цього змішуємо в мисці фрукти з часником, солимо, перчимо, заправляємо спеціями і перемішуємо. Якщо раптом вийшов соус виявиться сухуватий, додаємо в нього трохи кип'яченої води. Тепер беремо тарілку з гомілками і вмочаємо в кожну миску з сумішшю так, щоб все м'ясо було покрито їм. Потім перекладаємо курку в чашу мультиварки, заливаємо соусом, що залишився і виставляємо режим «Гасіння». Через годину відкриваємо кришку і перевіряємо стан страви. Якщо воно не протушилось до кінця, то включаємо програму «Підігрів» і чекаємо ще хвилин 10. Після цього перекладаємо гомілки на блюдо і подаємо до столу з картопляним пюре або з овочами.
Рецепт курячих гомілок в мультиварці
Запечені курячі гомілки в мультиварці – дуже смачне, поживне і до того ж просте блюдо, яке з легкістю приготує будь-який член сім'ї. Вони виходять набагато ніжніше і смачніше, якщо додати ще сир.
Інгредієнти: гомілка куряча – 1 кг; сир – 200 г; рафінована рослинна олія – 2 ст. ложки; спеції; кріп свіжий – 10 р. Для соусу:
майонез пісний – 80 г; кетчуп «Шашличний» – 80 р. Приготування Для приготування курячої гомілки в мультиварці в глибокій тарілці змішуємо кетчуп, майонез, солимо, перчимо,
додаємо пресований через землянку часник і перемішуємо. Сир нарізаємо тонкими скибочками. Тепер беремо курячі гомілки, акуратно знімаємо шкірку і кладемо під неї сирний шматочок, а потім мачає в соус. Для його приготування змішуємо майонез із кетчупом і кидаємо подрібнений кріп. Чашу мультиварки промазуємо рослинним маслом і викладаємо в неї замариновані курячі ніжки разом з соусом. Закриваємо кришку приладу, виставляємо режим «Випічка» і включаємо на 25 хвилин. Після цього кожну курячу гомілку перевертаємо і залишаємо запікатися ще на півгодини. Коли пролунає сигнал готовності, дістаємо рум'яні курячі гомілки, викладаємо на блюдо і ставимо на стіл, прикрасивши зверху свіжим кропом.