Вернуться назад Распечатать

Рубані котлети з індички

Рубані котлети з індички
Метод рубки м'яса на дрібні шматочки підходить не тільки в тому випадку, коли під рукою немає м'ясорубки. Справа в тому, що подрібнення м'яса вручну допоможе зберегти соковитість і додати котлеті текстури, якої важко досягти з допомогою блендера або м'ясорубки. Про те, як приготувати січені котлети ми поговоримо докладніше в рецептах далі.

Рецепт рубаних котлет з індички з яблуком


Якщо ви хочете отримати соковиті рубані котлети на виході, то додайте до індички трохи тертих яблук, не боячись застосовувати це класичне святкове поєднання в щоденних стравах.
Інгредієнти:

  • індичка - 500 г;

  • яблуко - 120 г;

  • зелень петрушки;

  • шавлія і чебрець;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • гострий перець;

  • оливкова олія - 60 мл;

  • солодкий цибуля - 40 р.


  • Приготування
    Насамперед нам, зрозуміло, доведеться порізати індичку. Рубані котлети можна робити з грудки, а можна використовувати і червоне м'ясо, але врахуйте, що на смаження останнього піде значно більше часу. Змішуємо м'ясо з тертими яблуками, нарізаною зеленню і спеціями, додаємо подрібнений солодкий цибулю, а потім формуем з суміші кульки однакового розміру. Долонями сплющує кульки і викладаємо котлети з рубленого м'яса індички на сковороду з розігрітим маслом. Смажимо по 3-5 хвилин з кожного боку.

    Рецепт приготування рубаних котлет з сиром


    Інгредієнти:

  • індичка - 340 г;

  • білий цибуля - 60 г;

  • твердий сир - 60 г;

  • діжонська гірчиця - 5 р.


  • Приготування
    Дрібно нарубавши філе індички, змішуємо його з нарізаною цибулею, тертим твердим сиром і ложкою гірчиці. Приправляємо фарш морською сіллю за смаком, ще раз змішуємо і формуем в котлети. Рубані котлети з філе індички смажать по 4-5 з кожної сторони.

    Рецепт рублених котлет з індички з беконом


    Інгредієнти:

  • м'якоть індички - 500 г;

  • бекон - 40 г;

  • хлібна крихта - 40 г;
  • Рубані котлети з індички

  • яйце - 1 шт.;

  • подрібнений чебрець ;

  • стертий пармезан - 30 г;

  • лимон (цедра і сік) - 1 шт.


  • Приготування
    Очистивши індичку від плівок і жив, нарізаємо м'ясо дрібними шматочками вручну і змішуємо його з аналогічними за розмірами скибочками бекону. Приправляємо фарш подрібненим чебрецем, тертим сиром і невеликою кількістю солі, для зв'язки додаємо яйце і свіжу хлібну крихту, а для аромату та смаку сік і цедру лимона. Даємо фаршу постояти в холодильнику з півгодини, щоб хлібна крихта наситилася вологою, а потім ліпимо з м'ясного фаршу котлетки і обсмажуємо їх.