Метод рубки м'яса на дрібні шматочки підходить не тільки в тому випадку, коли під рукою немає м'ясорубки. Справа в тому, що подрібнення м'яса вручну допоможе зберегти соковитість і додати котлеті текстури, якої важко досягти з допомогою блендера або м'ясорубки. Про те, як приготувати січені котлети ми поговоримо докладніше в рецептах далі.
Рецепт рубаних котлет з індички з яблуком
Якщо ви хочете отримати соковиті рубані котлети на виході, то додайте до індички трохи тертих яблук, не боячись застосовувати це класичне святкове поєднання в щоденних стравах.
Інгредієнти: індичка - 500 г; яблуко - 120 г; зелень петрушки; шавлія і чебрець; часникові зубчики - 2 шт.; гострий перець; оливкова олія - 60 мл; солодкий цибуля - 40 р. Приготування Насамперед нам, зрозуміло, доведеться порізати індичку. Рубані котлети можна робити з грудки, а можна використовувати і червоне м'ясо, але врахуйте, що на смаження останнього піде значно більше часу. Змішуємо м'ясо з тертими яблуками, нарізаною зеленню і спеціями, додаємо подрібнений солодкий цибулю, а потім формуем з суміші кульки однакового розміру. Долонями сплющує кульки і викладаємо котлети з рубленого м'яса індички на сковороду з розігрітим маслом. Смажимо по 3-5 хвилин з кожного боку.
Рецепт приготування рубаних котлет з сиром
Інгредієнти: індичка - 340 г; білий цибуля - 60 г; твердий сир - 60 г; діжонська гірчиця - 5 р. Приготування Дрібно нарубавши філе індички, змішуємо його з нарізаною цибулею, тертим твердим сиром і ложкою гірчиці. Приправляємо фарш морською сіллю за смаком, ще раз змішуємо і формуем в котлети. Рубані котлети з філе індички смажать по 4-5 з кожної сторони.
Рецепт рублених котлет з індички з беконом
Інгредієнти: м'якоть індички - 500 г; бекон - 40 г; хлібна крихта - 40 г; яйце - 1 шт.; подрібнений чебрець ; стертий пармезан - 30 г; лимон (цедра і сік) - 1 шт. Приготування Очистивши індичку від плівок і жив, нарізаємо м'ясо дрібними шматочками вручну і змішуємо його з аналогічними за розмірами скибочками бекону. Приправляємо фарш подрібненим чебрецем, тертим сиром і невеликою кількістю солі, для зв'язки додаємо яйце і свіжу хлібну крихту, а для аромату та смаку сік і цедру лимона. Даємо фаршу постояти в холодильнику з півгодини, щоб хлібна крихта наситилася вологою, а потім ліпимо з м'ясного фаршу котлетки і обсмажуємо їх.