Серце індички – чудовий дієтичний низькокалорійний субпродукт, що містить мінімальну кількість жиру. До того ж, коштує недорого.
Розповімо, як і що можна приготувати, використовуючи серця індички.
В даний час свіжі або морожені индюшиные сердечка продаються окремо, можна купити будь-яку бажану кількість. Розморожувати сердечка найкраще в холодній, трохи підсоленій воді.
Серце індички тушкована в сметані – рецепт приготування
Важливий нюанс Оскільки сметана при тривалій термічній обробці може створожиться, краще вводити її в останні хвилини приготування або після приготування, або взагалі, приготувати та подати сметанний соус окремо.
Інгредієнти: сердечка индюшиные – 600 г; цибуля ріпчаста – 1 шт.; шампіньйони – 5 шт; мелені спеції (чорний запашний перець, коріандр , гвоздика, мускатний горіх і ін); часник – 2 зубчики; зелень; олія рослинна; сметана натуральна -100 мл Приготування Сердечка разрежем вздовж на половинки, ножем видалити залишки судин, відкинемо на друшляк і промиємо.
У сотейнику або казані розігріємо масло і спассируем лук нарізаний чверть кільцями. Додамо половинки сердечок і перемішаємо. Тушкуємо сердечка на слабкому вогні протягом 10 хвилин, потім додаємо спеції і нарізані гриби не дуже дрібно. Готуємо ще протягом 20 хвилин, прикривши кришкою, якщо необхідно, поділлям трохи води. Вливаємо сметану, перемішуємо і через 3 хвилини вимикаємо вогонь. Приправляємо продавлений часником і залишаємо хвилин на 10. Подаємо з вареною картоплею, молодої стручкової квасолею, пастою або полентою (як гарнір підійде і будь-яка каша, наприклад, перлова, пшоняна, гречана). Перед їжею присипаємо подрібненою зеленню.
Гуляш із серця індички – рецепт приготування
Інгредієнти: сердечка индюшиные – 600 г; цибуля червоний – 1 шт.; перець червоний солодкий– 1 шт.; томат-паста – 2 ст. ложки; часник – 3 зубчики жир перетоплений курячий або свинячий; паприка мелена; перець червоний пекучий; зелень. Приготування Розрізаємо навпіл уздовж сердечка, видаляємо залишки судин і промиваємо. Нарізаний чверть кільцями цибулю пасеруємо в казані на перетопленном жирі. Додаємо сердечка і тушкуємо протягом 20 хвилин з додаванням води в невеликій кількості. Тепер закладаємо нарізаний дрібними квадратиками солодкий перець, томат-пасту, паприку і пекучий червоний перець (можете також додати потроху і інших спецій по вашому смаку). Тушкуємо ще протягом 8-15 хвилин. Приправляємо подрібненим часником і зеленню. Подаємо з картоплею, квасолею або іншими бобовими.
До речі, гуляш можна готувати з картоплею. У цьому варіанті закладайте його за 20 хвилин до загальної готовності гуляшу у вигляді не дуже дрібних шматочків.