Курячі рулетики з чорносливом – оригінальна і святкова закуска, яка завжди прикрасить і різноманітить будь-який стіл. Таку вишукану страву порадує ваших близьких, а пікантна солодкувата начинка не залишить байдужим нікого.
Рулетики з курячого філе з чорносливом
Інгредієнти: філе грудки курки – 4 шт.; чорнослив – 5 шт.; сир фета - 60 г; цибулина – 1 шт.; олія рослинна; спеції. Приготування Як приготувати курячі рулетики з чорносливом? Цибулину обробляємо, дрібненько шаткуємо і пасеруємо на олії, підсолюємо за смаком, до рум'яного кольору. Чорнослив ошпарюємо окропом, подрібнюємо, а сир розминаємо виделкою і перемішуємо все з цибулькою. М'ясо промиваємо, обсушуємо, ріжемо кожен шматочок на 3 частини, натираємо спеціями. На кожен пласт викладаємо трохи начинки, звертаємо рулетиками і закріплюємо зубочистками. Тепер викладаємо заготовки у форму і запікаємо курячі рулетики з чорносливом в духовці до появи скоринки.
Курячі рулетики з чорносливом і горіхами
Інгредієнти: куряча грудка – 1 шт.; чорнослив – 15 шт.; горіхи волоські – 8 шт.; майонез пісний – 4 ст. ложки; часник – 4 зубчики; сметана нежирна – 3 ст. ложки; спеції; олія рослинна; сушений базилік – за смаком. Приготування Курячу грудку промиваємо, обсушуємо серветками і нарізаємо пластинками. Потім кожен шматочок м'яса підсолюємо, перчимо, посипаємо приправами і прибираємо на півгодини в холодильник. Цим часом готуємо чорнослив: миємо його і заливаємо крутим окропом. Залишаємо сухофрукти на 20 хвилин, щоб вони гарненько розпарилися. Волоські горіхи чистимо і подрібнюємо ножем, а свіжу петрушку обполіскуємо, струшуємо і рубаємо. Часник чистимо, кладемо в блендер, додаємо всі підготовлені раніше інгредієнти і все збиваємо на середній швидкості. Розпарений чорнослив нарізаємо шматочками і змішати з подрібненою сумішшю. Додаємо трохи майонезу і гарненько все перемішуємо. На куряче філе викладаємо начинку, звертаємо рулетиком і промазуємо зверху сметаною і майонезом. Закріплюємо краю зубочистками і викладаємо заготовки на деко. Готуємо страву приблизно 25 хвилин в розігрітій духовці.
Курячі рулетики з чорносливом і сиром
Інгредієнти: куряча грудка – 300 г; твердий сир – 100 г; чорнослив – 50 г; волоські очищені горіхи – 50 г; спеції; олія рослинна. Приготування Курячу грудку обробляємо і розбираємо на філе. Потім м'ясо розрізаємо вздовж і злегка відбиваємо, попередньо накривши зверху харчовою плівкою. Отримані відбивні посипаємо спеціями і залишаємо маринуватися. Сирок натираємо на крупній тертці, чорнослив дрібно рубаємо ножем, а волоські горіхи подрібнюємо в блендері. Всі інгредієнти для начинки змішуємо в мисці. На курячі заготовки викладаємо приготовану суміш, звертаємо рулетиком і обсмажуємо на сковорідці з маслом.
Курячі рулетики з чорносливом і курагою
Інгредієнти: куряче філе – 500 г; чорнослив – 80 г; курага – 80 г; сухий желатин – 25 г; спеції. Приготування Курагу і чорнослив замочуємо в невеликій кількості гарячої води і залишаємо розмокати на 15 хвилин. Потім рідину зливаємо, сухофрукти обсушуємо й розрізаємо на половинки. Філе розбираємо уздовж, накриваємо плівкою і відбиваємо молоточком. Далі м'ясо приправляємо спеціями за смаком і рівномірно присипаємо желатином. Тепер викладаємо на курячі шматочки трохи начинки, згортаємо рулетом і закріплюємо краю зубочисткою. Кожну заготовку загорнути у фольгу, викладаємо на деко і запікаємо в розігрітій духовці 40 хвилин.