Подчеревок вважається частиною туші з найбільш високим вмістом жиру, саме тому він так гаряче любимо шанувальниками соковитих шматочків свинини. Про те, як приготувати подчеревок, щоб зберегти всі його найкращі якості, ми поговоримо далі.
Рулет з підчеревина в духовці
Інгредієнти: свинячий підчеревок - 1 кг; пара гілочок розмарину; гілочка чебрецю; зелень петрушки і цибулі; білий цибулю - 140 г; біле вино - 70 мл; курячий бульйон - 60 мл Приготування Паралельно розігріваючи духовку до 160°С, споліскуємо свинину, обсушуємо її і видаляємо залишки волосся, якщо такі є. Шкірку наріжте хрест-навхрест не занадто глибоко, натріть її чайною ложкою морської солі, а потім переверніть шматок м'ясом вгору. В ступі розітріть листя чебрецю і однієї гілочки розмарину з сіллю, ароматну сіль змішайте з дрібкою меленого перцю, рубаною зеленню і 60 г білого цибулі, нарізаного тонкими кільцями. Розподіліть суміш по м'ясо, скачайте його в рулет і зафіксуйте шпагатом.
Що залишився лук крупно наріжте і викладіть на дно дека. Залийте цибулю вином і бульйоном, а зверху додайте рулет з підчеревина так, щоб рідина не стосувалася його. Накрийте деко фольгою і додайте в духовій шафі. Приготування підчеревина в духовці займе годину під фольгою і ще годину без неї. Коли м'ясо стане м'яким, збільшіть температуру до 215°С і дайте шкірці підрум'янитися хвилин 15-20.
Подчеревок, запечена в рукаві
Інгредієнти: підчеревок - 1 кг; гірчиця і мед - по 1 ст. ложці. Приготування Доведіть температуру духовки до 220°С. Надріжте м'ясо хрест-навхрест і натріть сіллю разом з медом і гірчицею. Розмістіть подчеревок в рукаві і поставте його в духовку на 45 хвилин. Через деякий час зменшіть температуру до 150°С і залиште м'ясо дійти ще 45 хвилин.
Подчеревок, запечений в духовці: рецепт приготування
Інгредієнти: підчеревок - 1 кг; пиво стаут - 1 л; мед - 115 г; лавр - 2-3 листочка; цедра 1 апельсина; рослинне масло. Приготування Обсмажте приправлене м'ясо на олії до утворення характерною золотисто-коричневої скоринки, а потім залийте сумішшю меду і пива. Додайте цедру і лавр, додайте жаровню з м'ясом в розігрітій до 100°С духовці 2 години. Готове м'ясо вийміть, наріжте кубиками і поставте підрум'янитися під грилем, а решту в жаровні рідина уварите до консистенції сиропу і подавайте разом з м'ясом.