Гуляш – класичне угорське блюдо, приготоване з різних видів м'яса з додаванням овочів. Так як він вважається густуватим супом, то завжди подається з томатним або сметанним соусом . Сьогодні ми розповімо вам, як зробити ароматний і смачний гуляш з курки з підливою.
Гуляш курячий з підливою
Інгредієнти: куряче філе – 450 г; цибулина – 2 шт.; зелень кропу – 1 пучок; болгарський перець – 1 шт.; часник – 2 зубчики; морква – 1 шт.; паста томатна – 2 ст. ложки; аджика – 2 ч. ложки; олія оливкова – 3 ст. ложки; спеції. Приготування Куряче філе обполіскуємо і нарізаємо маленькими шматочками. Цибулину обробляємо, шаткуємо півкільцями, а перець і моркву рубаємо соломкою. М'ясо викладаємо в глибоку тарілку, додаємо подрібнений часник і зелень. Приправляємо аджикою, солимо за смаком, все ретельно перемішуємо і залишаємо курку маринуватися на 20 хвилин. Розігріваємо Сковороду з оливковою маслом і обсмажуємо м'ясо на сильному вогні 5-7 хвилин. Окремо пасеруємо до м'якості всі овочі. В склянці з теплою водою розвести томатну пасту і, як слід, перемішуємо. Виливаємо суміш в сковороду з овочами, додаємо м'ясо, накриваємо кришкою і тушкуємо 20 хвилин. Подаємо гуляш курячий як самостійне блюдо або з будь-яким гарніром на ваш розсуд.
Гуляш курячий у вершковому соусі
Інгредієнти: цибулина – 2 шт.; масло рослинне – 1 ст. ложка; куряче філе – 800 г; морква – 1 шт.; молочні вершки – 1 ст.; вода – 900 мл; сир – 100 г; соус натуральний соєвий – 1 ст. ложка; гірчиця гостра – 1 ч. ложка; борошно кукурудзяне – 1 ч. ложка; куркума – за смаком; спеції. Приготування Як готувати гуляш курячий? Моркву чистимо, натираємо на крупній терочке, а цибулини шаткуємо півкільцями і пасеруємо овочі в олії 5 хвилин. Готову обжарку перекладаємо на тарілку, акуратно зливаючи зайве масло. Куряче філе промиваємо, крупно нарізаємо і підрум'янюємо м'ясо протягом 7 хвилин. Тепер додаємо обжарку, вливаємо соєвий соус, додаємо кріп, запашний перець, паприку, куркуму і солимо за смаком. Заливаємо теплою водою і тушкуємо страву на сильному вогні. Після закипання, зменшуємо полум'я, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо ще хвилин 20. Борошно розвести в невеликій кількості води і виливаємо в гуляш. Додаємо вершкове масло, гірчицю, вершки, посипаємо тертим сирком і перемішуємо. Тушкуємо на повільному вогні 10 хвилин, і подаємо до запеченої цвітній капусті або картопляного пюре.
Гуляш курячий зі сметаною і грибами
Інгредієнти: курячі стегенця – 2 шт.; свіжі печериці – 500 г; часник – 4 зубчики; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; спеції; зелень; борошно – 1 ч. ложка; молоко – 100 мл; сметана – 100 мл Приготування Курку нарізаємо маленьких розмірів і обсмажуємо на сухій сковороді. Потім додаємо подрібнені овочі, тушкуємо 15 хвилин, помішуючи. Борошно розводимо молоці, кладемо сметану і зелень. Виливаємо соус м'ясо, перемішуємо і тушкуємо блюдо 15 хвилин. Готовий гуляш підсолюємо за смаком і подаємо до столу.
Гуляш курячий у сметанному соусі
Інгредієнти: куряче філе – 550 г; цибулина – 2 шт.; сметана – 210 мл; часник – 2 зубчики; жир – 60 г; болгарський червоний перець – 2 шт.; гострий червоний перець; спеції. Приготування Жир акуратно розтоплюємо в сотейнику. Цибулю чистимо, подрібнюємо і пасеруємо до рум'яного кольору. Потім додаємо куряче м'ясо, нарізане невеликими шматочками і обсмажуємо близько 7 хвилин. Вливаємо трохи води, додаємо спеції і тушкуємо приблизно 35 хвилин. Солодкий перець розрізаємо соломкою і викладаємо в сотейник до всіх інгредієнтів. Тушкуємо 10 хвилин, а цим часом готуємо поки соус. Для цього в тарілці змішуємо сметану з сіллю, додаємо гострий перець і видавлюємо часник. Виливаємо підливку в сотейник, гарненько перемішуємо, посипаємо блюдо зеленню і знімаємо з плити.