Свинина в фользі в духовці виходить неймовірно соковитою, ніжною, чудово ніжною і завжди асоціюється з затишними домашніми святами і великою кількістю гостей. Готується блюдо дуже просто, але досить довго за часом.
Свинина в фользі з картоплею
Інгредієнти: свинина – 500 г; цибулина – 1 шт.; картопля – 3 шт.; спеції; часник – 3 зубчики. Приготування М'ясо обробляємо, нарізаємо середніми шматочками і викладаємо на лист фольги. Картоплю чистимо, шаткуємо часточками і викладаємо до свинини. Підсолюємо за смаком, посипаємо сушеної зеленню і меленим перцем. Потім додаємо порубаний півкільцями цибулю і часник, подрібнений пластинками. Після цього акуратно загортаємо краї фольги і відправляємо нашу страву в духову шафу, прогрітий до 180°С. Скільки запікати свинину у фользі? Час приготування залежить в основному від товщини м'яса і становить від 35-50 хвилин.
Рецепт запеченої свинини у фользі
Інгредієнти: свинина – 1 кг; спеції; майонез пісний – 2 ст. ложки; часник – 5 зубчиків; лавровий лист – 3 шт.; масло рослинне – 1 ст. ложка; розмарин – 1 гілочка. Приготування М'ясо обробляємо, промиваємо і робимо ножем невеликі надрізи. Часник очищаємо, ріжемо навпіл, виймаємо серцевину і видавлюємо через прес. Далі посипаємо м'ясо сіллю, меленим перцем, розмарином, промазуємо часником і майонезом. Тепер викладаємо його в каструльку, накриваємо кришкою і відправляємо маринуватися на 5 годин в холодильник. Після цього загортаємо свинячий шматок у фольгу і випікаємо 30 хвилин в розігрітій духовці при 200°С, а потім знижуємо температуру до 190°С і засікаємо ще 55 хвилин. Потім акуратно робимо зверху у фользі невеликий надріз і ставимо страву в духовку ще на 15 хвилин, щоб скоринка трохи зарум'янилася.
Свинина в фользі з чорносливом
Інгредієнти: свинина – 600 г; чорнослив – 20 шт.; сметана – 4 ст. ложки; гірчиця – 1 ст. ложка; спеції. Приготування Як приготувати свинину у фользі? У невеликій готуємо спочатку гірчичний маринад. Для цього змішуємо сметану з сіллю і додаємо трохи гірчиці по смаки. Чорнослив промиваємо, ошпарюємо окропом і залишаємо на 10 хвилин. М'ясо обполіскуємо, витираємо рушником і викладаємо на фольгу, складену в декілька шарів. На свинині гострим ножем робимо неглибокі надрізи і в кожну кладемо по 2-3 м'яких чорносливу. Заливаємо шматок м'яса гірчичним маринадом, загортаємо свинину у фольгу і ставимо на добу в холодильник. Після цього перекладаємо її на деко, відправляємо в розігріту духовку і запікаємо свинину з чорносливом в духовці 50 хвилин, до повної готовності.
Рулет зі свинини в фользі
Інгредієнти: м'якоть свинини – 1 кг; лимонні часточки – 3 шт.; часник – 1 головка; спеції. Приготування Як зробити рулет зі свинини? М'ясо обробляємо, замочуємо в холодній воді і залишаємо вимочуватися на 3 години
від крові. Потім відкидаємо на друшляк, щоб пішла зайва рідина, і відбиваємо м'якоть кухонним молоточком. Збризкуємо поверхню свинини соком лимона, присипаємо відбивну спеціями, приправами за смаком і сухими травами. Очищений часник видавлюємо через прес і розподіляємо масу по всьому м'яса. Пальчиками розтушовуємо і рівномірно втираємо всі спеції, часник і сік в м'якоть. Скручуємо свинину в рулетик і обмотуємо туго кухонних щільною ниткою. На краях зав'язуємо нитку на вузлики і замотуємо в фольгу. Запікаємо м'ясо у фользі в гарячій духовці протягом 60 хвилин при 190°С. Готовий м'ясний рулет охолодити, нарізаємо кружечками і подаємо теплим з відварним рисом або овочевим пюре.