Вернуться назад Распечатать

М'ясний рулет в тесті

М'ясний рулет в тісті
М'ясний рулет у тісті – оригінальне і дуже гарну страву, яка буде чудово виглядати на святковому столі. Робиться він зовсім не складно, а виходить неймовірно смачним і красивим!

М'ясний рулет з фаршу з яйцем в тісті


Інгредієнти:

  • листкове тісто – 400 р;

  • м'ясний фарш – 550 г;

  • сметана – 100 мл;

  • свіжі печериці – 150 г;

  • яйце варене – 4 шт.;

  • яйце сире – 2 шт.;

  • подрібнені сухарі – 2 ст. ложки;

  • свіжа зелень – 1 пучок;

  • спеції;

  • молоко – 1 ст. ложка;

  • яєчний жовток – 1 шт.


  • Приготування
    Як приготувати м'ясний рулет в тісті? Печериці обробляємо, промиваємо і дрібно шаткуємо. Зелень обполіскуємо, струшуємо і подрібнюємо ножем. У миску викладаємо фарш, додаємо сирі яйця, кладемо сметану, гриби і зелень. Потім додаємо панірувальні сухарі, солимо і вимішуємо масу. Листкове тісто розкачуємо, на середину викладаємо трохи начинки, потім очищені варені яйця і накриваємо все залишилися фаршем. Краї тіста піднімаємо вгору і гарненько защипуємо. Викладаємо заготовку на деко, промазуємо збитим жовтком з молоком і запікаємо м'ясний рулет з яйцем в тісті 45 хвилин.

    М'ясний рулет в тісті, запечений в духовці


    Інгредієнти:

  • листкове дріжджове тісто – 500 г;

  • несолоне вершкове масло – 100 г;

  • м'ясний фарш – 400 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • сир – 100 г;

  • морква – 1 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • свіжі печериці – 200 г;

  • біле сухе вино – 1 ст.;

  • бульйон – 100 мл;

  • баклажан – 1 шт.;

  • цукіні – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • олія оливкова;

  • спеції.


  • Приготування
    Всі овочі обробляємо, очищаємо і нарізаємо тонкими кільцями, подсаливая за смаком. У глибокій сковороді розігріваємо рослинне масло і пасеруємо на ньому до прозорості цибулю і моркву.
    М'ясний рулет в тісті
    Потім викладаємо фарш обсмажуємо 5 хвилин і вливаємо бульйон. Все перемішуємо і, коли суміш почне закипати, додаємо вино і выпариваем алкоголь 2-3 хвилинки. Цим часом на окремій сухій сковороді обсмажуємо гриби, а потім вливаємо трохи масла і додаємо баклажани, перець і цукіні. Підрум'янюємо овочі 10 хвилин і з'єднуємо суміш з м'ясною масою. Приправляємо сиром, спеціями і вимішуємо начинку. На пергамент викладаємо тісто, змащуємо поверхню вершковим маслом і викладаємо начинку. Потім піднімаємо обережно краю згортаємо. Промазуємо м'ясний рулет з фаршу в тісті збитим яйцем і відправляємо в нагріту духовку на 30 хвилин.