М'ясний рулет у тісті – оригінальне і дуже гарну страву, яка буде чудово виглядати на святковому столі. Робиться він зовсім не складно, а виходить неймовірно смачним і красивим!
М'ясний рулет з фаршу з яйцем в тісті
Інгредієнти: листкове тісто – 400 р; м'ясний фарш – 550 г; сметана – 100 мл; свіжі печериці – 150 г; яйце варене – 4 шт.; яйце сире – 2 шт.; подрібнені сухарі – 2 ст. ложки; свіжа зелень – 1 пучок; спеції; молоко – 1 ст. ложка; яєчний жовток – 1 шт. Приготування Як приготувати м'ясний рулет в тісті? Печериці обробляємо, промиваємо і дрібно шаткуємо. Зелень обполіскуємо, струшуємо і подрібнюємо ножем. У миску викладаємо фарш, додаємо сирі яйця, кладемо сметану, гриби і зелень. Потім додаємо панірувальні сухарі, солимо і вимішуємо масу. Листкове тісто розкачуємо, на середину викладаємо трохи начинки, потім очищені варені яйця і накриваємо все залишилися фаршем. Краї тіста піднімаємо вгору і гарненько защипуємо. Викладаємо заготовку на деко, промазуємо збитим жовтком з молоком і запікаємо м'ясний рулет з яйцем в тісті 45 хвилин.
М'ясний рулет в тісті, запечений в духовці
Інгредієнти: листкове дріжджове тісто – 500 г; несолоне вершкове масло – 100 г; м'ясний фарш – 400 г; яйце – 1 шт.; сир – 100 г; морква – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; свіжі печериці – 200 г; біле сухе вино – 1 ст.; бульйон – 100 мл; баклажан – 1 шт.; цукіні – 1 шт.; часник – 2 зубчики; олія оливкова; спеції. Приготування Всі овочі обробляємо, очищаємо і нарізаємо тонкими кільцями, подсаливая за смаком. У глибокій сковороді розігріваємо рослинне масло і пасеруємо на ньому до прозорості цибулю і моркву.
Потім викладаємо фарш обсмажуємо 5 хвилин і вливаємо бульйон. Все перемішуємо і, коли суміш почне закипати, додаємо вино і выпариваем алкоголь 2-3 хвилинки. Цим часом на окремій сухій сковороді обсмажуємо гриби, а потім вливаємо трохи масла і додаємо баклажани, перець і цукіні. Підрум'янюємо овочі 10 хвилин і з'єднуємо суміш з м'ясною масою. Приправляємо сиром, спеціями і вимішуємо начинку. На пергамент викладаємо тісто, змащуємо поверхню вершковим маслом і викладаємо начинку. Потім піднімаємо обережно краю згортаємо. Промазуємо м'ясний рулет з фаршу в тісті збитим яйцем і відправляємо в нагріту духовку на 30 хвилин.