М'ясо по-купецькому можна віднести до простих, але в теж час дуже смачним і ароматним страв. Існує безліч способів його приготування, але ми розглянемо з вами найбільш оригінальні.
Рецепт м'яса по-купецькому
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 500 г; сир – 150 г; сметана – 5 ст. ложок; спеції. Приготування Яловичину нарізаємо шматочками і відбиваємо молоточком, накривши плівкою. Після цього натираємо м'ясо спеціями і викладаємо на деко, промазанный маслом. Зверху кожен шматочок покриваємо шаром сметани, посипаємо тертим сиром і запікаємо в гарячій духовці до повної готовності, близько 40 хвилин.
Рецепт м'яса по-купецькому з грибами і картоплею
Інгредієнти: свинина – 500 г; свіжі печериці – 200 г; майонез – 4 ст. ложки; сир – 200 г; помідор – 1 шт.; спеції; часник – 3 зубчики; картопля – 5 шт.; масло рослинне – 2 ст. ложки. Приготування Свинину промиваємо, просушуємо на рушник і нарізаємо тонкими скибочками. Злегка відбиваємо кожен шматочок, посипаємо спеціями і викладаємо на деко щільно один до одного. Картоплю чистимо, обполіскуємо, шаткуємо кружечками і кладемо поверх м'яса. На помідорі робимо невеликий надріз і заливаємо його окропом. Потім охолоджуємо, акуратно знімаємо шкірку, рубаємо пластинками і кладемо наступним шаром. Часник чистимо, видавлюємо через прес і змішати з майонезом і тертим сиром. Викладаємо потроху маси на помідори і накриваємо обсмаженими заздалегідь грибами. Зверху промазуємо все знову сирною масою і запікаємо страву в гарячій духовці при 200 градусах. Ось і все, м'ясо по-купецькому з картоплею готово!
М'ясо по-купецькому з картоплею і ананасами
Інгредієнти: свинина – 150 г; консервовані ананаси – 50 г; сметана – 2 ст. ложки; сир – 20 г; масло рослинне – 1 ст. ложка; картопля – 4 шт.; спеції ; салатні листя. Для соусу:
ананаси – 50 г; ананасовий сік – 3 ст. ложки; цукор – 2 ст. ложки; борошно – 05 ст. ложки; масло вершкове. Приготування Шматок свинини промиваємо, обсушуємо серветкою і відбиваємо кухонним молотком. Потім кладемо скибочки на сковорідку з розігрітою олією і обсмажуємо до напівготовності за 3 хвилинки з кожного боку. Жаротривку форму промазуємо жиром, викладаємо підготовлене м'ясо, зверху накриваємо півкільцями консервованого ананаса, висипаємо порізану соломкою картоплю і заливаємо все сметаною. Приправляємо блюдо спеціями, посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку на 7-10 хвилин запікатися. А тим часом робимо соус: борошно підрум'янюємо на вершковому маслі, додаємо нарізані кубиками ананаси, всипаємо цукор, вливаємо фруктовий сік і проварюємо всі разом 5 хвилин. На блюдо викладаємо салатні листя, поливаємо їх приготованим соусом, а на нього – запечене м'ясо.
Тушковане м'ясо в горщику по-купецькому
Інгредієнти: м'якоть свинини – 100 г; цибулина – 1 шт.; свіжі гриби – 50 г; картопля – 3 шт.; масло вершкове – 2 ч. ложки; спеції. Для соусу:
вершки або сметана – 8 ст. ложок; молоко – 1 ст. ложка; свіжа зелень; спеції. Приготування М'ясо промиваємо, нарізаємо скибочками, злегка відбиваємо через харчову плівку, підсолюємо і змішуємо з дрібно порубаним луком. Потім викладаємо це в керамічний горщик і додаємо шматочок вершкового масла. Картоплю і гриби очищаємо, нарізаємо скибочками, а сир натираємо на крупній тертці. Поверх м'яса висипаємо підготовлені овочі і посипаємо рясно сиром. Тепер пора зробити соус: жирні вершки змішуємо з молоком, додаємо подрібнену зелень і спеції за смаком. Заливаємо м'ясо по-купецькому отриманою сумішшю і відправляємо горщик в розігріту духовку на 50 хвилин.