Вернуться назад Распечатать

Печеня з індички

Печеня з індички
В англійській мові для страв на кшталт жаркого з індички існує навіть своє визначення – «comfort food» – їжа на холодний час року, яка чудово насичує і зігріває. Рецепти, про які ми поговоримо далі, мають не лише цими характеристиками, але і легко засвоюються і не завдають шкоди фігурі.

Печеня з індички з картоплею – рецепт


Інгредієнти:

  • індичка (гомілка) - 2 шт.;

  • панчетта - 120 г;

  • порей - 280 м;

  • картопля - 900 г;

  • селера (стебла) - 200 г;

  • нежирні вершки - 240 мл;

  • курячий бульйон - 950 мл;

  • оливкова олія - 15 мл;

  • розмарин (свіжі гілочки) - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати жарке з індички, гомілки слід витягти з холодильника за півгодини до теплової обробки, обсушити і приправити морською сіллю або міксом спецій для птиці. Викладіть індичку на деко і запікайте спершу 15 хвилин при 200 градусах, а потім ще 15 при 180. Готове м'ясо остудити і відокремити від шкіри і кісток.
    На оливковій олії обсмажте шматочки панчетти до хрускоту, а разом з м'ясом спасеруйте селера 5 хвилин. Додайте кубики картоплі і індичку, залийте все бульйоном і приправте за смаком. Після закипання рідини, жарке з індички з картоплею має тушкуватися 20 хвилин на середньому вогні, а далі страву можна заправити вершками, посипати розмарином і подавати в звичайних тарілках або мисочках із хліба.

    Як приготувати жарке з індички з овочами?


    Інгредієнти:

  • фарш з індички - 2 кг;

  • цибуля біла - 300 г;

  • солодкий перець - 140 г;
  • Печеня з індички

  • томати у власному соку - 900 г;

  • гострий соус - за смаком;

  • курячий бульйон - 300 мл;

  • темне пиво - 250 мл;

  • чорна квасоля (відварена або консервована) - 150 г;

  • стебло селери ;

  • часникові зубчики - 4 шт.


  • Приготування
    З фаршу зліпити фрикадельки і швидко обсмажте їх на сильно розпеченій сковороді: наше завдання лише підрум'янити м'ясо, так як саме жарке з індички ми продовжимо готувати в духовці. Слідом за індичкою спасеруйте овочі, перекладіть все в жаровню і залийте сумішшю томатів, бульйону і темного пива. Покладіть квасолю до овочів разом з фрикадельками і поставте жаровню в розігріту до 160 градусів духовку на годину.