В англійській мові для страв на кшталт жаркого з індички існує навіть своє визначення – «comfort food» – їжа на холодний час року, яка чудово насичує і зігріває. Рецепти, про які ми поговоримо далі, мають не лише цими характеристиками, але і легко засвоюються і не завдають шкоди фігурі.
Печеня з індички з картоплею – рецепт
Інгредієнти: індичка (гомілка) - 2 шт.; панчетта - 120 г; порей - 280 м; картопля - 900 г; селера (стебла) - 200 г; нежирні вершки - 240 мл; курячий бульйон - 950 мл; оливкова олія - 15 мл; розмарин (свіжі гілочки) - 1 ч. ложка. Приготування Перед тим, як приготувати жарке з індички, гомілки слід витягти з холодильника за півгодини до теплової обробки, обсушити і приправити морською сіллю або міксом спецій для птиці. Викладіть індичку на деко і запікайте спершу 15 хвилин при 200 градусах, а потім ще 15 при 180. Готове м'ясо остудити і відокремити від шкіри і кісток.
На оливковій олії обсмажте шматочки панчетти до хрускоту, а разом з м'ясом спасеруйте селера 5 хвилин. Додайте кубики картоплі і індичку, залийте все бульйоном і приправте за смаком. Після закипання рідини, жарке з індички з картоплею має тушкуватися 20 хвилин на середньому вогні, а далі страву можна заправити вершками, посипати розмарином і подавати в звичайних тарілках або мисочках із хліба.
Як приготувати жарке з індички з овочами?
Інгредієнти: фарш з індички - 2 кг; цибуля біла - 300 г; солодкий перець - 140 г; томати у власному соку - 900 г; гострий соус - за смаком; курячий бульйон - 300 мл; темне пиво - 250 мл; чорна квасоля (відварена або консервована) - 150 г; стебло селери ; часникові зубчики - 4 шт. Приготування З фаршу зліпити фрикадельки і швидко обсмажте їх на сильно розпеченій сковороді: наше завдання лише підрум'янити м'ясо, так як саме жарке з індички ми продовжимо готувати в духовці. Слідом за індичкою спасеруйте овочі, перекладіть все в жаровню і залийте сумішшю томатів, бульйону і темного пива. Покладіть квасолю до овочів разом з фрикадельками і поставте жаровню в розігріту до 160 градусів духовку на годину.