Вернуться назад Распечатать

М'ясні биточки з підливою

М'ясні биточки з підливою
Смачні і ароматні биточки стануть прекрасним доповненням до будь-якого гарніру. Як приготувати биточки з фаршу з підливою, читайте нижче.

М'ясні биточки з підливою – рецепт


Інгредієнти:

  • яловичина (м'якоть) – 600 г;

  • м'ясні яловичі кістки – 500 г;

  • білий хліб – 350 г;

  • ріпчаста цибуля – 600 г;

  • морква – 300 г;

  • домашній томат – 250 мл;

  • курячі яйця -1 шт;

  • вода - 1 літр;

  • борошно – 15 ст. ложки;

  • сіль;

  • прованські трави;

  • панірувальні сухарі – 50 г;

  • корінь селери – 50 р.


  • Приготування
    Щоб зробити битки з підливою в духовці, спочатку зваримо бульйон, на основі якого і будемо робити підливу. Яловичі кістки заливаємо водою, даємо їй закипіти, знімаємо піну, додаємо половину моркви, селери, 1 цибулину, сіль за смаком, щіпку прованських трав і на повільному вогні варимо близько 3 годин.
    А тим часом займаємося підготовкою інгредієнтів для биточків – м'ясо, розмочений хліб і цибулю (250 г) пропускаємо через м'ясорубку. Решту цибулі дрібненько кришимо і обсмажуємо, а потім кладемо у фарш, туди ж додаємо яйце, солимо, перчимо і добре перемішуємо.
    Мокрими руками формуємо кругленькі биточки, потім обвалюємо їх у панірувальних сухарях і обсмажуємо на сковороді на сильному вогні. Важливо, щоб просто схопилася скоринка, до готовності биточки ми все одно будемо доводити потім в духовці. Розміщуємо їх в глибоке деко і готуємо підливу.
    Решту моркви і 100 г цибулі подрібнюємо і обсмажуємо. На сухій сковороді до золотистого кольору обсмажуємо борошно. У каструлю кладемо обсмажені овочі, вливаємо томат, 15 л бульйону, доводимо суміш до кипіння, зменшуємо вогонь і проварюємо масу близько 20 хвилин. Обсмажене борошно змішуємо з 200 мл холодного бульйону і перемішуємо. Дуже акуратно вливаємо отриману суміш в соус, постійно розмішуючи, кидаємо туди лавровий лист і проварюємо ще хвилин 10. Заливаємо отриманої томатною масою наші заготовки на деку.
    М'ясні биточки з підливою будуть запікатися в духовці при температурі 200 градусів близько 40 хвилин.

    М'ясні биточки з підливою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • фарш м'ясний – 450 г;

  • цибуля ріпчаста – 300 г;

  • гриби – 300 г;

  • курячі яйця – 1 шт.;

  • борошно – 5 ст. ложок;

  • олія оливкова – 20 мл;

  • томатна паста – 45 г;

  • сіль, перець;

  • зелень.


  • Приготування
    Спочатку подрібнюємо цибулька, гриби нарізаємо кубиками і кладемо у фарш, додаємо туди ж яйце, солимо і перчимо. Гарненько перемішуємо і формуємо биточки. Обвалюємо їх у борошні, викладаємо в мультиварочную каструлю, попередньо налив в неї оливкова олія. Тепер виставляємо програму або «Випічка», або «Смаження». Обсмажуємо з двох боків до скоринки. Томатну пасту розвести в 150 мл води, додаємо сіль, цукор за смаком і приблизно 1 чайну ложку борошна. Гарненько перемішуємо і отриманою сумішшю заливаємо наші биточки. Виставляємо режим «Гасіння» і хвилин 40 відпочиваємо. А коли мультиварка звуковим сигналом повідомить про те, що програма закінчена, смачні биточки з фаршу з підливою викладаємо на тарілки, притрушиваем зеленню і подаємо до столу.

    Як приготувати м'ясні биточки з підливкою?


    Інгредієнти:

  • фарш м'ясний – 550 г;

  • ріпчаста цибуля – 350 г;

  • яйця – 1 шт.;

  • морква – 100 г;

  • хліб білий – 200 р;

  • паста томатна – 1 ч. ложка;

  • борошно – 1 ст. ложка;

  • сметана – 1 ст. ложка;

  • помідор – 150г;

  • молоко – 100 мл;
  • М'ясні биточки з підливою

  • вода – 150 мл


  • Приготування
    Білий хліб вимочуємо в молоці, а потім віджимаємо. Разом з цибулею (200 г) пропускаємо його через м'ясорубку. Змішуємо з фаршем, вбиваємо яйце, солимо, перчимо й перемішуємо. Решту цибулі дрібненько кришимо, обсмажуємо його разом з подрібненою морквою, потім додаємо томатну пасту і нарізаний кубиками помідор. Тушкуємо ще 5 хвилин і вимикаємо. З м'ясного фаршу формуємо биточки, обсмажуємо їх до рум'яності, а потім викладаємо в сотейник засмажку. У воді розмішуємо борошно і сметану, заливаємо цією сумішшю биточки, солимо, перчимо. Після закипання вогонь зменшуємо і тушкуємо наші биточки хвилин 15.