Смачні і ароматні биточки стануть прекрасним доповненням до будь-якого гарніру. Як приготувати биточки з фаршу з підливою, читайте нижче.
М'ясні биточки з підливою – рецепт
Інгредієнти: яловичина (м'якоть) – 600 г; м'ясні яловичі кістки – 500 г; білий хліб – 350 г; ріпчаста цибуля – 600 г; морква – 300 г; домашній томат – 250 мл; курячі яйця -1 шт; вода - 1 літр; борошно – 15 ст. ложки; сіль; прованські трави; панірувальні сухарі – 50 г; корінь селери – 50 р. Приготування Щоб зробити битки з підливою в духовці, спочатку зваримо бульйон, на основі якого і будемо робити підливу. Яловичі кістки заливаємо водою, даємо їй закипіти, знімаємо піну, додаємо половину моркви, селери, 1 цибулину, сіль за смаком, щіпку прованських трав і на повільному вогні варимо близько 3 годин.
А тим часом займаємося підготовкою інгредієнтів для биточків – м'ясо, розмочений хліб і цибулю (250 г) пропускаємо через м'ясорубку. Решту цибулі дрібненько кришимо і обсмажуємо, а потім кладемо у фарш, туди ж додаємо яйце, солимо, перчимо і добре перемішуємо.
Мокрими руками формуємо кругленькі биточки, потім обвалюємо їх у панірувальних сухарях і обсмажуємо на сковороді на сильному вогні. Важливо, щоб просто схопилася скоринка, до готовності биточки ми все одно будемо доводити потім в духовці. Розміщуємо їх в глибоке деко і готуємо підливу.
Решту моркви і 100 г цибулі подрібнюємо і обсмажуємо. На сухій сковороді до золотистого кольору обсмажуємо борошно. У каструлю кладемо обсмажені овочі, вливаємо томат, 15 л бульйону, доводимо суміш до кипіння, зменшуємо вогонь і проварюємо масу близько 20 хвилин. Обсмажене борошно змішуємо з 200 мл холодного бульйону і перемішуємо. Дуже акуратно вливаємо отриману суміш в соус, постійно розмішуючи, кидаємо туди лавровий лист і проварюємо ще хвилин 10. Заливаємо отриманої томатною масою наші заготовки на деку.
М'ясні биточки з підливою будуть запікатися в духовці при температурі 200 градусів близько 40 хвилин.
М'ясні биточки з підливою в мультиварці
Інгредієнти: фарш м'ясний – 450 г; цибуля ріпчаста – 300 г; гриби – 300 г; курячі яйця – 1 шт.; борошно – 5 ст. ложок; олія оливкова – 20 мл; томатна паста – 45 г; сіль, перець; зелень. Приготування Спочатку подрібнюємо цибулька, гриби нарізаємо кубиками і кладемо у фарш, додаємо туди ж яйце, солимо і перчимо. Гарненько перемішуємо і формуємо биточки. Обвалюємо їх у борошні, викладаємо в мультиварочную каструлю, попередньо налив в неї оливкова олія. Тепер виставляємо програму або «Випічка», або «Смаження». Обсмажуємо з двох боків до скоринки. Томатну пасту розвести в 150 мл води, додаємо сіль, цукор за смаком і приблизно 1 чайну ложку борошна. Гарненько перемішуємо і отриманою сумішшю заливаємо наші биточки. Виставляємо режим «Гасіння» і хвилин 40 відпочиваємо. А коли мультиварка звуковим сигналом повідомить про те, що програма закінчена, смачні биточки з фаршу з підливою викладаємо на тарілки, притрушиваем зеленню і подаємо до столу.
Як приготувати м'ясні биточки з підливкою?
Інгредієнти: фарш м'ясний – 550 г; ріпчаста цибуля – 350 г; яйця – 1 шт.; морква – 100 г; хліб білий – 200 р; паста томатна – 1 ч. ложка; борошно – 1 ст. ложка; сметана – 1 ст. ложка; помідор – 150г; молоко – 100 мл; вода – 150 мл Приготування Білий хліб вимочуємо в молоці, а потім віджимаємо. Разом з цибулею (200 г) пропускаємо його через м'ясорубку. Змішуємо з фаршем, вбиваємо яйце, солимо, перчимо й перемішуємо. Решту цибулі дрібненько кришимо, обсмажуємо його разом з подрібненою морквою, потім додаємо томатну пасту і нарізаний кубиками помідор. Тушкуємо ще 5 хвилин і вимикаємо. З м'ясного фаршу формуємо биточки, обсмажуємо їх до рум'яності, а потім викладаємо в сотейник засмажку. У воді розмішуємо борошно і сметану, заливаємо цією сумішшю биточки, солимо, перчимо. Після закипання вогонь зменшуємо і тушкуємо наші биточки хвилин 15.