Медальйони з будь-якого м'яса, будь то яловичина або свинина, вважаються найбільш високоякісним м'ясним блюдом і подаються в кращих ресторанах. Виною тому - як вартість вирізки з якої робляться медальйони, так і хитра технологія приготування. І якщо на перше ми вплинути не в силах, то з другим допоможемо розібратися з допомогою представлених нижче рецептів.
Медальйони зі свинячої вирізки в беконі – рецепт
Інгредієнти: медальйони зі свинини - 2 шт. (близько 120 г кожен); бекон - 4 скибочки; сушений часник і петрушка. Приготування Складаємо обидві смужки бекону і обертаємо ними шматок вирізки навколо. Зрізи м'яса скроплюємо оливковою олією і приправляємо щіпка морської солі, сушеним часником і зеленню петрушки. Розжарюємо суху сковороду, і викладаємо на неї медальйони з вирізки свинини. Готуємо м'ясо 12-16 хвилин, перевертаючи на інший бік кожні 4 хвилини.
Медальйони зі свинячої вирізки можна зробити і в духовці, останню слід довести до 180 градусів, а потім запікати м'ясо 18-20 хвилин.
Медальйони зі свинячої вирізки в вершково-грибному соусі
Інгредієнти: свиняча вирізка - 480 м; прованські трави; печериці - 230 г; часникові зубчики - 3 шт.; вино (біле, сухе) - 120 мл; вершки - 40 мл Приготування Нарізаємо вирізку на 12-14 рівних шматків і приправляємо травами і сіллю. Обсмажуємо шматочки по хвилині з кожної сторони, а потім додаємо до них скибочки грибів і часнику. Чекаємо, поки грибна волога випарується наполовину, вливаємо вино і вершки. Тушкуємо медальйони зі свинячої вирізки у вершковому соусі 6-7 хвилин або до тих пір, поки рідина в сковороді знову не випарується до половини і не перетвориться в густий соус.
Крім вершків любителі козячого сиру можуть додати його в соус разом з вершками – вийде класичне французьке страву.