Не знаєте, що приготувати на вечерю? Пропонуємо вам декілька цікавих варіантів тушкованої яловичини. М'ясо виходить неймовірно смачним, соковитим і ароматним. А як гарнір можна подати відварний рис, овочеве пюре або вермішель.
Телятина тушкована в сметані
Інгредієнти: свіжі печериці – 250 г; м'якоть яловичини – 300 г; цибулина – 1 шт.; сметана – 200 мл; олія рослинна; спеції; борошно – 2 ст. ложки. Приготування Печериці ретельно промиваємо і відварюємо в підсоленій воді приблизно 10 хвилин. Телятину обробляємо, нарізаємо середніми шматочками, злегка відбиваємо з усіх боків і трохи посипаємо спеціями. Потім паніруємо м'ясо в борошні і опускаємо в розігріту сковороду. Обсмажуємо телятину до золотистої скоринки. А цим часом, в окремому посуді пасеруємо до прозорості очищений цибулька. Після цього додаємо гриби і обсмажене м'ясо. Далі акуратно вливаємо трохи води, накриваємо кришкою і тушкуємо 15 хвилин. Після закінчення часу кладемо сметану, ретельно перемішуємо і тушкуємо телятину з грибами ще 10 хвилин.
Телятина з чорносливом тушкована в горщику
Інгредієнти: картопля – 10 шт.; м'якоть телятини – 1 кг; цибулина – 3 шт.; олія рослинна; спеції; свіжа зелень ; чорнослив – 100 р. Приготування М'ясо обробляємо, нарізаємо шматочками, присипаємо спеціями і обсмажуємо на сковороді в розігрітій олії. Потім розкладаємо його по горщикам, додаємо підрум'янений заздалегідь цибулька, спеції, кладемо картоплю порізану скибочками, чорнослив і дрібно порізану зелень. Далі закриваємо кришкою і тушкуємо в гарячій духовці до готовності.
Тушкована телятина з картоплею в мультиварці
Інгредієнти: м'якоть телятини – 400 г; вода фільтрована - 300 мл; картопля – 500 г; цибулина – 1 шт.; томатна паста – 1 шт.; спеції. Приготування М'якоть телятини промиваємо, обсушуємо м'ясо рушником і нарізаємо невеликими шматочками. Картоплю чистимо, шаткуємо великими скибочками і викладаємо разом з телятиною в чашу мультиварки. Додаємо нашатковану кільцями ріпчасту цибулю і приправляємо спеціями. Окремо в чашку наливаємо воду, кладемо томатну пасту, перемішуємо і виливаємо соус в нашу страву. Закриваємо кришку приладу, включаємо на дисплеї режим «Гасіння» і готуємо телятину з картоплею хвилин 40. Після звукового сигналу готовності, наполягаємо блюдо 15 хвилин, а потім перекладаємо на тарілку і подаємо до столу.