Гречана каша – це живильна, але в теж час елементарно просте блюдо, яке чудово підійде як гарнір до всього. Ми розповімо вам сьогодні, як смачно приготувати гречку і з чим її подати!
Як приготувати смачну гречку?
Інгредієнти: гречана крупа – 1 склянка; вода – 2 ст.; сіль – за смаком; масло вершкове – 20 р. Приготування Як смачно приготувати розсипчасту гречку? Отже, крупу промиваємо і відкидаємо на дрібний друшляк, даючи воді повністю стекти. Потім прожарюємо її на сухій сковороді, постійно помішуючи, поки вона не почне потріскувати. Тепер беремо невеликий казанок, перекладаємо туди крупу і заливаємо підсоленою водою. Ставимо посуд на сильний вогонь, доводимо вміст до кипіння і зменшуємо полум'я. Готуємо кашу під кришкою, до повного зникнення рідини. Тепер знімаємо з плити, присмачую смачну гречку вершковим маслом і подаємо на гарнір до м'ясного або рибного блюда.
Рецепт смачною гречки в мультиварці
Інгредієнти: гречка – 2 ст.; вода фільтрована – 4 ст.; свіжі печериці – 200 г; цибулина – 1 шт.; масло вершкове – 25 г; олія – за смаком; цибуля зелена – за смаком. Приготування Щоб приготувати смачну гречку з грибами в мультиварці печериці промиваємо, обробляємо і нарізаємо пластинами. Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо. Тепер включаємо в мережу мультиварку, виставляємо режим «Випічка» і таймер на 30 хвилин. Наливаємо в чашу олію, викладаємо цибулю і пасеруємо його близько 15 хвилин до прозорості. Потім додаємо гриби, накриваємо кришкою і готуємо до звукового сигналу і завершення режиму. Після цього висипаємо добре промиту гречку, заливаємо водою, виставляємо програму «Гречка» і закриваємо кришку. Після сигналу завершення, подаємо страву до столу, посипавши зеленим цибулею і додати шматочок вершкового масла. А можете зробити до гречки смачну сметанную підливу, щоб блюдо вийшло соковитим і ароматним.
Смачна гречка з м'ясом
Інгредієнти: крупа гречана – 1 ст.; вода фільтрована – 2 ст.; м'якоть свинини – 500 г; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; масло рослинне – 2 ст. ложки; спеції; масло вершкове – 10 г; петрушка свіжа – для подачі. Приготування Щоб приготувати ароматну і смачну гречку з м'ясом, готуємо спочатку всі інгредієнти. М'якоть свинини промиваємо, обсушуємо рушником і нарізаємо невеликими кубиками або соломкою. Потім складаємо м'ясо в миску, посипаємо сіллю, приправляємо спеціями на ваш смак і залишаємо просочуватися хвилин на 10. Цим часом готуємо всі інші необхідні продукти. Морква обполіскуємо, чистимо і натираємо на середній тертці. Очищену цибулину шаткуємо тоненькою соломкою. Сковороду добре розігріваємо з маслом, викладаємо м'ясні шматочки і обсмажуємо їх на помірному вогні, помішуючи лопаткою. Потім перекладаємо свинину на паперові серветки, а на сковороду відправляємо овочеве асорті і пасеруємо

інгредієнти до золотистого кольору. Тепер розкладаємо всі підготовлені компоненти глиняним горщикам. Першим ділом кладемо на дно м'ясо, далі покриваємо свинину овочами. Гречану крупу промиваємо кілька разів, а потім, слив всю рідину, висипаємо по горщикам. Заливаємо все фільтрованою питною водою, накриваємо кришкою і відправляємо в розігріту духову піч. Смачна гречка буде повністю готова, коли випарується вся волога, приблизно на це піде 45 хвилин. У гарячу кашу кидаємо шматочок вершкового масла, додаємо кілька листочків свіжої петрушки, перемішуємо і подаємо страву прямо в горщиках.