Капустяні оладки – оригінальна закуска, яка чудово підійде в якості перекусу в середині робочого дня. Вони легко готуються, але зате виходять неймовірно легкими і смачними. Подавати оладки можна не тільки гарячими, але і в охолодженому вигляді, поливши їх за бажанням сметанним соусом і прикрасивши порізаною зеленню.
Рецепт капустяних оладок
Інгредієнти: капуста білокачанна – 500 г; борошно – 3 ст. ложки; яйце – 3 шт.; спеції; розпушувач – 1 ч. ложка; масло рослинне – 40 мл Приготування Як приготувати капустяні оладки? Беремо невеликий вилочок, промиваємо його, очищаємо від верхніх листків і дрібно шаткуємо. Потім відварюємо капусту в окропі і віджимаємо, попередньо охолодивши. Після цього розбиваємо яйця, додаємо сіль, всипаємо борошно і розпушувач. Гарненько перемішуємо масу, формуємо з неї невеликі коржі і обсмажуємо їх на маслечко з усіх боків. Готові оладки витираємо серветкою і подаємо зі сметаною і свіжими овочами.
Рецепт капустяних оладок на кефірі
Інгредієнти: сметана – 2 ст. ложки; білокачанна капуста – 05 вилка; яйце – 1 шт.; борошно біла – 5 ст. ложок; масло рослинне – 1 ст. ложка; кефір – 05 ст.; спеції; зелень. Приготування Вилочок капусти обробляємо, дрібно нарізаємо, додаємо сметану, перемішуємо і заливаємо крутим окропом. Яйце збиваємо зі спеціями, додаємо подрібнену зелень, вливаємо кефір і ложку олії. Потім всипаємо борошно, додаємо віджату капусту і все добре перемішуємо. Отриману масу викладаємо ложкою на розігріту з маслом сковорідку і обсмажуємо з двох боків до готовності. Подаємо капустяні оладки на кефірі теплими, зі сметаною.
Рецепт капустяних оладок з сиром
Інгредієнти: капуста білокачанна – 800 г; борошно – 1 ст. ложка; сир – 100 г; сметана – 2 ст. ложки; спеції; олія рослинна. Приготування Капусту дрібно шаткуємо, відварюємо до м'якості, додавши ложку сметани. Потім її остуджуємо, віджимаємо і додаємо борошно, тертий сир і сметану. Перемішуємо і смажимо оладки на сковороді з двох сторін.
Пісні капустяні оладки
Інгредієнти: борошно – 2 ст.; часник – 2 зубчики; тепла вода – 1 ст.; капуста – 200 г; цибулина – 1 шт.; цукор – 1 ст. ложка; сухі швидкодіючі дріжджі – 1 ч. ложка; вода – 1 ст.; спеції. Приготування У теплу воду додаємо цукор, додаємо дріжджі, перемішуємо і залишаємо постояти 15 хвилин. Цим часом дрібно шаткуємо капусту, цибулю і часник. Підійшла суміш виливаємо в просіяне борошно, додаємо масло, викладаємо підготовлені овочі, солимо і замішуємо однорідне тісто. Тепер накриваємо його рушником і залишаємо в теплі приблизно на 40 хвилин. Після цього викладаємо піднялося тісто ложкою на сковороду і обсмажуємо дієтичне капустяні оладки до рум'яності на рослинному маслі.
Рецепт капустяних оладок з манкою
Інгредієнти: білокачанна капуста – 400 г; манна крупа – 2 ст. ложки; яйце – 2 шт.; сир – 100 г; борошно – 3 ст. ложки; майонез – 2 ст. ложки; спеції. Приготування Для приготування оладок з манкою, капусту тонко шаткуємо, викладаємо в киплячу воду і бланшируем хвилин 10. Цим часом натираємо сир і подрібнюємо зелень. Готову капусту відкидаємо на друшляк, віджимаємо, а потім додаємо до неї борошно, манку, сир, яйця, зелень, майонез, розпушувач і спеції. Отриману масу викладаємо акуратно ложкою на змащений маслом деко і залишаємо постояти 5 хвилин. Потім відправляємо капустяні оладки в духовку і випікаємо при температурі 180°С приблизно 20 хвилин. Далі перекладаємо їх на красиву тарілку і подаємо з будь-яким соусом і овочами.