Овочеве рагу з м'ясом – поживне і корисне блюдо, яке одночасно є легким і в той же час поживним. Додаткових калорій воно вам точно не додасть, а от голод вгамує надовго. Готувати його можна коли завгодно, але особливо насиченим і смачним воно виходить влітку, коли в наявності багато різноманітних і свіжих овочів. Залежно від ваших смакових уподобань, ви можете змінювати всі рецепти і експериментувати з різними овочами.
Рецепт овочевого рагу з м'ясом
Інгредієнти: картопля – 1 кг; капуста білокачанна – 1 кг; кабачок – 800 г; морква – 2 шт.; свинина – 700 г; помідор – 2 шт.; цибулина – 1 шт.; олія рослинна; спеції. Приготування Як приготувати овочеве рагу з м'ясом? Чистимо цибулину, крупно шаткуємо і вкидаємо в казан. Наливаємо трохи масла і пасеруємо до м'якості, а потім додаємо нарізане шматочками м'ясо, перемішуємо і обсмажуємо на середньому вогні. Моркву чистимо, розрізаємо дрібним кубиком, кладемо до м'яса і перемішуємо. Крупно нарізаємо капусту, додаємо в казан і перемішуємо. Картопля і кабачок чистимо, ріжемо кубиками і додаємо до овочів. Наостанок закладаємо дрібно нарізані помідори, додаємо лавровий лист, перець-горошок, підсолюємо все і перчимо. Далі акуратно вливаємо воду так, щоб вона повністю покрила вміст сковороди, перемішуємо і тушкуємо під кришкою 40 хвилин на слабенькому вогні.
Смачне овочеве рагу з м'ясом і квасолею
Інгредієнти: квасоля стручкова – 100 г; телятина – 400 г; помідор – 4 шт.; цукіні – 1 шт.; баклажан – 1 шт.; перець болгарський – 2 шт.; цибулина – 4 шт.; часник – 2 зубчики; олія оливкова – 3 ст. ложки; овочевий відвар – 1 ст.; спеції. Приготування Давайте приготуємо з вами овочеве рагу з м'ясом. Для цього беремо баклажан, чистимо його, нарізаємо вздовж пластинами і кладемо на півгодини в друшляк, присипавши сіллю. Потім промиваємо їх і рубаємо кубиками. Тепер обробляємо м'ясо і подрібнюємо його скибочками. Цибулину обробляємо, шаткуємо півкільцями і пасеруємо на рослинній маслечко. Далі додаємо до нього м'ясо, перемішуємо і обсмажуємо хвилин 10. Цим часом промиваємо і очищаємо всі інші овочі, а потім нарізаємо їх кубиками. Як тільки м'ясо придбає золотистий колір, додаємо до нього цукіні, солодкий перець, баклажан і квасоля. Тушкуємо 5 хвилин і посипаємо рубаними пряними травами. Після цього викладаємо помідори, видавлюємо через прес зубчики часнику і приправляємо спеціями. Акуратно вливаємо гарячий бульйон і тушкуємо на слабкому вогні 40 хвилин, додаючи при необхідності, овочевий відвар. В кінці приготування підсолюємо вийшло рагу і подаємо до столу.
Овочеве рагу з м'ясом і грибами
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 700 г; цибулина – 2 шт.; морква – 2 шт.; свіжі печериці – 200 г; соєвий соус – 4 ст. ложки; часник – 2 зубчики; паста томатна – 1 ст. ложка; паприка – 1 ч. ложка; спеції; олія рослинна. Приготування Для приготування овочевого рагу з м'ясом яловичину обробляємо і нарізаємо брусочками. Чистимо цибулину, шаткуємо великими півкільцями, а моркву подрібнюємо соломкою. Гриби промиваємо і рубаємо тонкими пластинками. Тепер в каструлю з товстим дном наливаємо рослинного масла, розігріваємо його і викладаємо м'ясні шматочки яловичини. Обсмажуємо до напівготовності, а потім кладемо цибулю, моркву і часник. Все перемішуємо і пасеруємо на великому вогні хвилин 10. Після цього додаємо гриби, вливаємо соєвий соус, воду, кладемо томатну пасту, паприку і спеції. Доводимо все до закипання, накриваємо кришкою і тушкуємо овочеве рагу з м'ясом на повільному вогні 15 години.