Якщо ви дотримуєтеся правильний раціон харчування і хоча б один раз в тиждень влаштовуєте собі розвантажувальні дні, то пропонуємо вам приготувати пісні картопляні котлетки.
Пісні картопляні котлети з капустою
Інгредієнти: картопля – 500 г; квашена капуста – 400 г; цибулина – 1 шт.; масло рослинне – 1 ст. ложка; льняна мука – 1 ст.; вода – 3 ст. ложка; мелені сухарі панірувальні – 2 ст. ложки; спеції. Приготування Як приготувати пісні картопляні котлети? Картопля промиваємо, чистимо і відварюємо до м'якості. Цим часом шаткуємо цибулину і пасеруємо її в розігрітому маслі. Лляну борошно заливаємо кількома ложками гарячої води, перемішуємо і залишаємо розбухати. Відварну картоплю остуджуємо, розминаємо в пюре, поступово вливаючи борошняну суміш. Потім додаємо цибулю і віджату від соку квашену капусту. Солимо масу по смаку, перемішуємо і формуємо мокрими руками невеличкі котлетки. Після цього злегка обвалюємо заготовки в мелених сухарях і викладаємо на деко з промасленим папером. Відправляємо пісні картопляні котлети в духовку і випікаємо при 180 градусах 20 хвилин. Після закінчення часу, акуратно перевертаємо котлетки і знову ставимо в духовку хвилин на 15 хвилин.
Рецепт пісних картопляних котлет
Інгредієнти: картопля – 1 кг; яйце – 2 шт.; масло рослинне – 4 ст. ложки; борошно – 2 ст. ложки; спеції. Приготування Першим ділом очищаємо, обполіскуємо і відварюємо до готовності картоплю. Потім обережно зливаємо гарячу воду і обсушуємо картопля, відкривши кришку і поставивши на 5 хвилин на теплу плиту. Після цього розминаємо його в сухе пюре і остуджуємо. Цим часом обробляємо цибулину, шаткуємо її дрібненькими кубиками і підрум'янюємо в маслечко. Викладаємо обжарку в картопляну масу, додаємо яйця, підсолюємо за смаком і ретельно перемішуємо. Формуємо однакові невеликі кульки, приплющиваем їх, паніруємо в борошні і обсмажуємо пісні котлетки з картопляного пюре до готовності на сковороді до золотистої скоринки.
Рецепт пісних картопляних котлет з грибами
Інгредієнти: картопля – 1 кг; цибулина – 1 шт.; масло рослинне – 50 мл; борошно – 3 ст. ложки; спеції; часник – 1 зубчик; свіжі печериці – 300 р. Приготування Картопля очищаємо, крупно нарізаємо, заливаємо водою і підсолюємо. Відварюємо на середньому вогні 30 хвилин, до готовності. Цим часом обробляємо цибулю шаткуємо його тонкими кільцями, а часник подрібнюємо ножем. Печериці промиваємо і рубаємо великими часточками. На розігріту сковорідку наливаємо олії і пасеруємо цибуля з часником 5 хвилин, помішуючи. Потім додаємо гриби і обсмажуємо до тих пір, поки не випарується вся рідина. Відварну картоплю добре розминаємо в пюре, а потім з'єднуємо його з овочами. У готовий фарш додаємо ложку борошна для в'язкості і формуємо котлетки бажаної форми. Опускаємо їх у борошні й обсмажуємо на добре прогрітій сковороді з маслом. Готові пісні картопляні котлети з грибами подаємо зі сметаною або пікантним соусом.
Пісні картопляні котлети з креветками
Інгредієнти: очищені креветки – 250 г; картопля – 3 шт.; брокколі – 50 г; яйце – 1 шт.; морква – 1 шт.; борошно – 25 ст. ложки; мелений червоний перець; олія кукурудзяна; спеції. Приготування Як приготувати пісні котлети з картоплі з морепродуктів? Овочі промиваємо, обсушуємо і очищаємо. Потім картоплю і моркву, подрібнюємо окремо на терочке, а брокколі дрібно нарізаємо. Креветки розморожуємо і змішуємо з підготовленими овочами в глибокій мисці. Отриману масу солимо, перчимо до смаку, додаємо яйце, додаємо борошно і перемішуємо. У сковороду наливаємо масло, розігріваємо його, викладаємо тісто столовою ложкою і обсмажуємо котлети до зарум'янювання.