Вернуться назад Распечатать

Запіканка з капусти з яйцем

Запіканка з капусти з яйцем
Хочете економно, смачно і ситно поїсти, тоді зверніть увагу на рецепти овочевих запіканок . Їх основу може складати практично все, що завгодно: один овоч або їх комбінація, суміш з м'ясом, рибою, сиром або сиром, а також доповнення зразок різноманітних соусів і зелені. Рецепти нижче ми присвятимо капустяним запіканок.

Капустяна запіканка з яйцем


Інгредієнти:

  • капуста - 750 г;

  • білий цибулю - 130 г;

  • часникові зубчики - 3 шт.;

  • молоко або вершки - 190 мл;

  • яйця - 3 шт.;

  • твердий сир - 95 г;

  • манна крупа - 40 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати капустяну запіканку, залийте манку холодним молоком за півгодини до початку приготування, щоб вона встигла розбухнути і не хрумтів на зубах після випічки. Через півгодини розігрійте невелику кількість рослинної олії на сковороді і спасеруйте на ньому півкільця цибулі. Якщо під рукою є бекон або сосиски, то наріжте їх і смажте разом з цибулею, вони додадуть страві характерний аромат копченостей. Поки смажиться цибуля, нашаткуйте капусту і пам'ятаєте її з хорошою пучкою солі. Додайте на сковороду до цибулі часник, почекайте півхвилини і закладайте капусту. Капуста буде обсмажуватися 6-7 хвилин, а поки у нас з'явиться час збити яйця, змішати їх з молоком і манкою. Злегка остудіть капусту після обжарювання, щоб не звернути яєчний білок, а потім змішайте всі інгредієнти разом і додайте зелені. Перекладіть основу для нашої смачною запіканки з капусти в змащену форму і рівномірно розподіліть її.
    У духовці страва готується півгодини при 200 градусах, при цьому в середині приготування додають сир, але якщо ви готуєте запіканку з капусти в мультиварці, то покрийте її шаром сиру відразу і встановіть «Випічку» на 40 хвилин.

    Рецепт запіканки з капусти


    З тим як зробити вегетаріанську запіканку з капусти ми розібралися вище, а м'ясоїдам присвячуємо наступний рецепт.
    Інгредієнти:

  • яловичий фарш - 950 г;

  • білий цибулю - 90 г;
  • Запіканка з капусти з яйцем

  • капуста - 600 г;

  • томати у власному соку - 600 г;

  • тертий сир - 90 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • відварений рис - 160 р.


  • Приготування
    Спочатку підрум'янимо фарш з цибулею на розігрітому маслі. Коли м'ясо буде готове, додамо до нього рис з нашаткованої капусти і заллємо все вмістом банок з томатами і 500 мл води або бульйону. Накриваємо жаровню з майбутньою запіканкою кришкою і ставимо в розігріту до 160 градусів духовку на 15 хвилин, після знімаємо кришку, заливаємо все збитими яйцями і посипаємо сиром. Готуємо страву ще 20 хвилин і пробуємо.