Вернуться назад Распечатать

Запіканка з гарбуза з яблуками

Запіканка з гарбуза з яблуками
Будучи справжнім осіннім стравою, запіканка з яблук і гарбуза відмінно зігріває і справляється з почуттям голоду. Про те як приготувати запіканку з яблуками двома різними способами ми розповімо далі.

Як приготувати запіканку з гарбуза?


Інгредієнти:

  • гарбузове пюре - 50 г;

  • кленовий сироп - 15 мл;

  • яблука - 120 г;

  • пшоняна крупа (відварна) - 170 г;

  • кориця, імбир, мускатний горіх - по щіпці;

  • горіхи.


  • Приготування
    Поки духова шафа розігрівається до 180 градусів, змащуємо форму і беремося за підготовку решти інгредієнтів. Натираємо яблука на дрібній терці, попередньо знявши з них шкірку. Віджимаємо надлишки вологи і з'єднуємо всі з гарбузовим пюре і пшенкой. В якості підсолоджувача ми вибрали кленовий сироп, але його можна замінити сиропом з цукру або медом в еквівалентній кількості. Останній штрих – прянощі, і можна перемішувати інгредієнти, а після викладати їх у форму. Перед відправкою в духовку, смачну запіканку з гарбуза посипаємо подрібненими горішками. Готуємо при 180 градусах 45 хвилин.
    Якщо ви готуєте запіканку з гарбуза для дитини, то можете виключити з рецепту прянощі.

    Смачна запіканка з гарбуза в яблуці


    Інгредієнти:

  • гарбуз - 550 г;

  • мускатний горіх, кориця - по щіпці;

  • мед - 30 г;

  • вершкове масло - 15 г;

  • цукор - 45 г;

  • масло рослинне - 25 мл;

  • великі яблука - 6 шт.;

  • імбирне печиво ;
  • Запіканка з гарбуза з яблуками

  • паличка кориці.


  • Приготування
    Нарізаний гарбуз поливаємо олією і посипаємо мускатом, після чого запікаємо до м'якості при 170 градусах (близько 30 хвилин).
    На сковороді розтоплюємо масло, кладемо в нього паличку кориці з цукром. В отриманий сироп зрізом вниз кладемо половинки яблук з вирізаною серцевиною і ставимо в духовку на 15 хвилин.
    Гарбуз пюрируем, заповнюємо нею порожнини в яблуках, посипаємо корицею і крихтою печива, а після готуємо просту запіканку з гарбуза ще 12 хвилин.