Будучи справжнім осіннім стравою, запіканка з яблук і гарбуза відмінно зігріває і справляється з почуттям голоду. Про те як приготувати запіканку з яблуками двома різними способами ми розповімо далі.
Як приготувати запіканку з гарбуза?
Інгредієнти: гарбузове пюре - 50 г; кленовий сироп - 15 мл; яблука - 120 г; пшоняна крупа (відварна) - 170 г; кориця, імбир, мускатний горіх - по щіпці; горіхи. Приготування Поки духова шафа розігрівається до 180 градусів, змащуємо форму і беремося за підготовку решти інгредієнтів. Натираємо яблука на дрібній терці, попередньо знявши з них шкірку. Віджимаємо надлишки вологи і з'єднуємо всі з гарбузовим пюре і пшенкой. В якості підсолоджувача ми вибрали кленовий сироп, але його можна замінити сиропом з цукру або медом в еквівалентній кількості. Останній штрих – прянощі, і можна перемішувати інгредієнти, а після викладати їх у форму. Перед відправкою в духовку, смачну запіканку з гарбуза посипаємо подрібненими горішками. Готуємо при 180 градусах 45 хвилин.
Якщо ви готуєте запіканку з гарбуза для дитини, то можете виключити з рецепту прянощі.
Смачна запіканка з гарбуза в яблуці
Інгредієнти: гарбуз - 550 г; мускатний горіх, кориця - по щіпці; мед - 30 г; вершкове масло - 15 г; цукор - 45 г; масло рослинне - 25 мл; великі яблука - 6 шт.; імбирне печиво ; паличка кориці. Приготування Нарізаний гарбуз поливаємо олією і посипаємо мускатом, після чого запікаємо до м'якості при 170 градусах (близько 30 хвилин).
На сковороді розтоплюємо масло, кладемо в нього паличку кориці з цукром. В отриманий сироп зрізом вниз кладемо половинки яблук з вирізаною серцевиною і ставимо в духовку на 15 хвилин.
Гарбуз пюрируем, заповнюємо нею порожнини в яблуках, посипаємо корицею і крихтою печива, а після готуємо просту запіканку з гарбуза ще 12 хвилин.