Піца – страва, яке з'явилося в нашій країні відносно недавно, але тим не менш швидко довелося за смаком величезній кількості людей. Приготування піца – це, можна сказати, процес творчий. З її начинками можна експериментувати до безконечності. Нижче наведемо рецепти приготування овочевий піци.
Піца з овочами і сиром
Інгредієнти: борошно – 420 г; дріжджі пресовані – 05 палички; моцарелла – 130 г; консервовані томати – 850 г; томатна паста – 1 ст. ложка; цукор – 05 ч. ложки; сир гауда – 430 г; оливкова олія – 30 мл; овочевий мікс ( цукіні, солодкий перець) – 300 г; гриби – 120 г; материнка сушена – 1 ч. ложка; сіль. Приготування Висипаємо В миску просіяне борошно, додаємо дрібку солі. Дріжджі розводимо у воді (250 мл) і змішуємо з борошном. Прибираємо тісто підходити в тепле місце хвилин на 20-25. Тим часом консервовані томати у власному соку розминаємо, додаємо томатну пасту, сіль, цукор. Сир гауда тремо на тертці. Моцарелу і овочі нарізаємо шматочками. Духовку заздалегідь прогріваємо. Температура в ній повинна бути 200 градусів. Тісто, що підійшло обминаємо, розкачуємо і викладаємо на змащене олією деко. На тісто наносимо томатну масу і посипаємо його половиною тертого сиру. Зверху розкладаємо овочі і моцарелу в довільному порядку. Засипаємо тертим сиром. Знову залишаємо заготівлю хвилин на 15-20 нехай тісто ще трохи підійде. Після цього поливаємо овочеву піцу з грибами оливковою олією, притрушиваем сушеної материнкою і випікаємо протягом півгодини.
Піца з куркою і овочами
Інгредієнти: основа для піци – 1 шт.; філе курки – 230 г; цибуля ріпчаста – 100 г; болгарський перець – 1 шт.; перець халапеньо – половинка; пір'я зеленої цибулі – 50 г; кукурудза – 230 г; соус Ранч - 130 г; соус для барбекю – 40 г; сир чеддер – 250 г; сіль часникова – 1 . ложка; чорний мелений перець – 05 ч. ложки. Приготування Куряче філе варимо, остуджуємо і розбираємо на волокна. Ріпчаста і зелена цибуля, а також болгарський перець халапеньо і дрібненько нарізаємо. У форму для випічки поміщаємо заготівлю, тонким шаром наносимо на неї соус Ранч, посипаємо зверху приблизно половиною тертого сиру чеддер. Зверху рівномірно розподіляємо кукурудзу, солодкий перець, цибулю, халапеньо і філе. Посипаємо тертим сиром і зверху притрушиваем зеленою цибулею. Збризкуємо соусом для барбекю, посипаємо часниковою сіллю і чорним меленим перцем. У духовці, яку ми попередньо прогріли до 190 градусів, запікаємо піцу близько 15 хвилин. Орієнтиром про готовність будуть служити краї піци – як тільки вони підрум'янилися, піца готова!
Піца з ковбасою і овочами
Інгредієнти: борошно пшеничне – 15 склянки; вода – 100 мл; розпушувач – 1 ч. ложка; оливкова олія – 40 мл; скибочки ковбаси – 8 шт.; томатне пюре – 60 мл; помідори черрі – 8 шт.; моцарелла – 150 г; печериці – 100 г; маслини – 8 шт.; перець болгарський – 1 шт.; цибуля порей для прикраси. Приготування Борошно змішати з розпушувачем, додати охолоджену кип'ячену воду і оливкове масло. Гарненько вимішуємо. Після цього розкачуємо тісто в пласт товщиною приблизно 5 мм і переміщаємо його на деко, вистелений пергаментом. Духовку заздалегідь прогріваємо до 190 градусів. Пласт тесту промазуємо томатним пюре, зверху викладаємо шматочки моцарели. Промиваємо болгарський перчик, чистимо його, нарізаємо шматочками і викладаємо зверху. Розміщуємо маслини, помідори, нарізані пластинами гриби і ковбасу. В гарячій духовці випікаємо піцу близько 15 хвилин. Готову овочеву піцу на тонкому тісті прикрашаємо цибулею пореєм.