Вернуться назад Распечатать

Овочева піца

Овочева піца
Піца – страва, яке з'явилося в нашій країні відносно недавно, але тим не менш швидко довелося за смаком величезній кількості людей. Приготування піца – це, можна сказати, процес творчий. З її начинками можна експериментувати до безконечності. Нижче наведемо рецепти приготування овочевий піци.

Піца з овочами і сиром


Інгредієнти:

  • борошно – 420 г;

  • дріжджі пресовані – 05 палички;

  • моцарелла – 130 г;

  • консервовані томати – 850 г;

  • томатна паста – 1 ст. ложка;

  • цукор – 05 ч. ложки;

  • сир гауда – 430 г;

  • оливкова олія – 30 мл;

  • овочевий мікс ( цукіні, солодкий перець) – 300 г;

  • гриби – 120 г;

  • материнка сушена – 1 ч. ложка;

  • сіль.


  • Приготування
    Висипаємо В миску просіяне борошно, додаємо дрібку солі. Дріжджі розводимо у воді (250 мл) і змішуємо з борошном. Прибираємо тісто підходити в тепле місце хвилин на 20-25. Тим часом консервовані томати у власному соку розминаємо, додаємо томатну пасту, сіль, цукор. Сир гауда тремо на тертці. Моцарелу і овочі нарізаємо шматочками. Духовку заздалегідь прогріваємо. Температура в ній повинна бути 200 градусів. Тісто, що підійшло обминаємо, розкачуємо і викладаємо на змащене олією деко. На тісто наносимо томатну масу і посипаємо його половиною тертого сиру. Зверху розкладаємо овочі і моцарелу в довільному порядку. Засипаємо тертим сиром. Знову залишаємо заготівлю хвилин на 15-20 нехай тісто ще трохи підійде. Після цього поливаємо овочеву піцу з грибами оливковою олією, притрушиваем сушеної материнкою і випікаємо протягом півгодини.

    Піца з куркою і овочами


    Інгредієнти:

  • основа для піци – 1 шт.;

  • філе курки – 230 г;

  • цибуля ріпчаста – 100 г;

  • болгарський перець – 1 шт.;

  • перець халапеньо – половинка;

  • пір'я зеленої цибулі – 50 г;

  • кукурудза – 230 г;

  • соус Ранч - 130 г;

  • соус для барбекю – 40 г;

  • сир чеддер – 250 г;

  • сіль часникова – 1 . ложка;

  • чорний мелений перець – 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Куряче філе варимо, остуджуємо і розбираємо на волокна. Ріпчаста і зелена цибуля, а також болгарський перець халапеньо і дрібненько нарізаємо. У форму для випічки поміщаємо заготівлю, тонким шаром наносимо на неї соус Ранч, посипаємо зверху приблизно половиною тертого сиру чеддер. Зверху рівномірно розподіляємо кукурудзу, солодкий перець, цибулю, халапеньо і філе. Посипаємо тертим сиром і зверху притрушиваем зеленою цибулею. Збризкуємо соусом для барбекю, посипаємо часниковою сіллю і чорним меленим перцем. У духовці, яку ми попередньо прогріли до 190 градусів, запікаємо піцу близько 15 хвилин. Орієнтиром про готовність будуть служити краї піци – як тільки вони підрум'янилися, піца готова!

    Піца з ковбасою і овочами


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 15 склянки;

  • вода – 100 мл;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • оливкова олія – 40 мл;

  • скибочки ковбаси – 8 шт.;

  • томатне пюре – 60 мл;

  • помідори черрі – 8 шт.;

  • моцарелла – 150 г;

  • печериці – 100 г;

  • маслини – 8 шт.;

  • перець болгарський – 1 шт.;

  • цибуля порей для прикраси.

  • Овочева піца

    Приготування
    Борошно змішати з розпушувачем, додати охолоджену кип'ячену воду і оливкове масло. Гарненько вимішуємо. Після цього розкачуємо тісто в пласт товщиною приблизно 5 мм і переміщаємо його на деко, вистелений пергаментом. Духовку заздалегідь прогріваємо до 190 градусів. Пласт тесту промазуємо томатним пюре, зверху викладаємо шматочки моцарели. Промиваємо болгарський перчик, чистимо його, нарізаємо шматочками і викладаємо зверху. Розміщуємо маслини, помідори, нарізані пластинами гриби і ковбасу. В гарячій духовці випікаємо піцу близько 15 хвилин. Готову овочеву піцу на тонкому тісті прикрашаємо цибулею пореєм.