Рагу являє собою страву з шматочків обсмаженого, а потім припущенного продукту з овочів, іноді з додаванням м'яса, риби або грибів.
Головною перевагою цієї страви є взаємозамінність продуктів, і як результат в будь-який момент на швидку руку можна приготувати смачну страву з наявних овочів з будь-яким м'ясом або без нього. Як правило, при приготуванні рагу за основу береться один або два види овочів, а інші використовуються для додання смаку основного інгредієнта. Будь-який варіант страви по-своєму цікавий і неповторний.
Рецепт приготування овочевого рагу з картоплею і капустою, ми розповімо в нашій статті.
Рагу з овочів з картоплею і цвітною капустою
Інгредієнти: капуста цвітна – 450 г; картопля – 450 г; буряк – 180-200 г; кабачок – 200 г; цибуля ріпчаста – 125 г; морква – 170 г; помідор свіжий – 200 г; часник – 2 зубчики; гірчиця – 6 г; рослинна олія; перець чорний мелений; сіль; рубана зелень. Приготування Першим ділом приготуємо всі овочі. Очищаємо цибулю, моркву і буряк і подрібнюємо кубиками або соломкою. Обсмажуємо спочатку цибулю, через п'ять хвилин додаємо моркву і буряк, очищені від шкірки і нарізані кубиками помідори, часник шматочками, приправляємо гірчицею і смажимо до напівготовності. Викладаємо обжарку в казанок або сотейник.
Нарізаємо соломкою кабачок і очищену картоплю, розрізаємо капусту на маленькі суцвіття, підрум'янюємо все окремо на сковороді з розпеченим рослинним маслом і відправляємо до піджарки. Солимо, заправляємо перцем, акуратно перемішуємо і протушиваем під кришкою до готовності. Потім знімаємо з вогню, даємо настоятися десять хвилин, і подаємо до столу, притрусивши січеною зеленню петрушки, базиліка та кропу.
Рагу з курки з капустою і картоплею
Інгредієнти: картопля 1 кг; курячі стегенця – 2 штуки середнього розміру; капуста білокачанна – 250 г; кабачок – 200 г; перець болгарський – 200 г; цибуля ріпчаста – 125 г; морква – 170 г; помідор свіжий – 200 г; часник – 4 зубчики; рослинна олія – 25 мл; сушений базилік, орегано, майоран; сіль; гілочки петрушки. Приготування Злегка обсмажуємо очищений і нарізаний півкільцями цибулю, додаємо моркву і кабачок, попередньо нарізавши їх кружечками і потім навпіл, і обсмажуємо до підрум'янення. Додаємо порізаний соломкою солодкий перець і доводимо до готовності.
Куряче м'ясо промиваємо, просушуємо, розрізаємо на невеликі шматочки, обсмажуємо на розпеченій сковороді з рослинним маслом і викладаємо в сковороду або казанок. Туди ж відправляємо очищений і порізаний кубиками картоплю і нашатковану капусту. Заливаємо все гарячою кип'яченою водою, закриваємо кришкою і ставимо на повільний вогонь. За п'ять хвилин до готовності викладаємо інші обсмажені овочі, додаємо очищені від шкірки і нарізані кубиками помідори, подрібнений часник, сіль і всі спеції.
При подачі рагу прикрашаємо гілочками петрушки.
Рагу з картоплею, капустою і телятиною в мультиварці
Інгредієнти: картопля – 1 кг; телятина – 05 кг; капуста білокачанна – 05 кг; цибуля ріпчаста – 125 г; морква – 170 г; томатний сік – 200 мл; топлене масло – 50 мл; лавровий лист – 1 шт.; сушений базилік; суміш перців; сіль; рубана зелень. Приготування У чашу мультиварки з топленим маслом закладаємо нарізане шматочками м'ясо, моркву соломкою і цибулю півкільцями. Обсмажуємо все в режимі «Випічка» протягом двадцяти п'яти хвилин. Потім додаємо нашатковану і обмятую капусту, нарізану кубиками картоплю, томатний сік, перець, сіль, лавровий листок і базилік. Все перемішуємо і готуємо в програмі «Гасіння» шістдесят хвилин.
Подаємо до столу, притрусивши зеленню.