Цвітна капуста , запечена в духовці з сиром – прекрасне блюдо, яке володіє багатим смаком, чудовим ароматом і неймовірною соковитістю! До запіканці можна відварити і подати молода картопля або розсипчастий рис. Отже, пропонуємо вам дізнатися деякі оригінальні способи приготування кольорової капусти!
Цвітна капуста з фаршем, запечена в духовці
Інгредієнти: свіжа капуста цвітна – 500 г; цибулина – 1 шт.; м'ясний фарш – 300 г; сир – 100 г; часник – 1 зубчик; майонез нежирний – 3 ст. ложки; спеції; яйце – 1 шт.; мелені сухарі; олія рослинна. Приготування Спочатку давайте підготуємо цвітну капусту. Для цього ставимо на середній вогонь каструлю з чистою водою і кидаємо трохи солі. Капусту розбираємо на суцвіття і акуратно кидаємо в закипілу рідина. Засікаємо рівно 5 хвилин, а потім дістаємо овоч і залишаємо остигати. А цим часом поки займемося фаршем. Цибулину і часник чистимо і дрібненько ріжемо ножем. Змішуємо в мисці м'ясний фарш, овочі, додаємо яйце і солимо за смаком. Форму змащуємо маслом і присипаємо дрібними сухарями. Викладаємо на дно гіркою м'ясну начинку і вставляємо в нього суцвіття капусти. Отриману «клумбу» покриваємо майонезом і ставимо в гарячу духовку приблизно на 30 хвилин. Потім посипаємо цвітну капусту тертим сирком і запікаємо в духовці в сухарях до готовності. Подаємо страву з відвареною картоплею.
Цвітна капуста з куркою, запечена в духовці
Інгредієнти: капуста цвітна – 400 г; філе куряче – 300 г; цибулина – 1 шт.; сир – 200 г; сметана – 150 мл; спеції; зелень свіжа – за смаком. Приготування Цвітну свіжу капусту ретельно промиваємо, розламуємо на невеликі шматочки і відварюємо в заздалегідь закипілої та підсоленій воді до м'якості. Якщо ви використовуєте заморожені овочі, то можна обійтися і без теплової обробки. Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо і злегка підрум'янюємо на розігрітому рослинному маслечко. Куряче філе обробляємо, обполіскуємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими скибочками. Додаємо м'ясо до цибулі і обсмажуємо, помішуючи, ще хвилин 10. Далі, у форму для запікання викладаємо шарами всі підготовлені інгредієнти. Спочатку розподіляємо цвітну капусту, промазуємо її сметанкою і посипаємо тертим сиром і приправами за смаком. Другий шар – обсмажена курка з цибулею. Також покриваємо шар сметаною і присипаємо спеціями і свіжою зеленню. Відправляємо форму в добре розігріту духовку і запікаємо курку з кольоровою капустою при температурі 180 градусів 30 хвилин.
Кольорова капуста, запечена в вершках
Інгредієнти: свіжа кольорова капуста– 400 г; спеції; сир – 200 г; вершки 33 % – 400 мл Приготування Отже, для приготування запеченої цвітної капусти подрібнюємо сир на тертці і заливаємо невеликою кількістю вершків. Цвітну капусту обробляємо і поділяємо на дрібні суцвіття. Якщо вона у вас заморожена, то робити нічого не треба. Далі беремо каструльку, наповнюємо її фільтрованою водою і кип'ятимо. Потім акуратно додаємо капусту і варимо
до напівготовності 5 хвилин. Потім обережно відкидаємо на сито і чекаємо, поки стече вся рідина. Тепер викладаємо капусту в невелике деко і заливаємо рівномірно вершковою сумішшю з сиром. Відправляємо блюдо в духовку і запікаємо при температурі 180 градусів близько 20 хвилин. Як тільки овоч покриється рум'яною скоринкою, виймаємо капусту і подаємо до столу з будь-яким гарніром на ваш розсуд. Також можна запекти цвітну капусту в мультиварці на відповідному режимі. Перед подачею прикрашаємо блюдо дрібно порізаної свіжої зеленню кропу або петрушки.