Ніжний солодкуватий молода картопля в самому сезоні, а це значить – у нас в запасі достатньо часу для того, щоб поекспериментувати з рецептом, мабуть, самого популярного гарніру. Деякі з смачних варіацій ми представимо вам вже сьогодні в рамках цієї статті.
Як молоду картоплю запекти в духовці цілком?
Інгредієнти: сушений перець чилі - 8 шт.; насіння коріандру і куміна - по 1 ч. ложці; насіння пажитника - 1/2 ч. ложки; часникові зубчики - 8 шт.; рослинна олія - 60 мл; молода картопля - 250 г; листя м'яти і часточки лимона - для подачі. Приготування Перед тим, як приготувати молоду картоплю в духовці, зробіть ароматний соус, в якому ми будемо витримувати бульби перед випічкою. Для соусу, який на своїй батьківщині носить назву «Харісса», в ступі або з допомогою блендера перетворити в однорідну пасту чилі (без насіння) і часникові зубчики. В пряну суміш додайте насіння коріандру, куміна і пажитника. Розведіть пасту рослинним маслом і занурте в готовий соус вимиті картопляні бульби. Залиште картоплю в холодильнику на годину.
Змочіть дерев'яні шпажки і надіньте на них молода картопля. Доведіть температуру в духовій шафі до 180 градусів і розмістіть у ньому картопляні кебаби на 20 хвилин. Подавайте з подрібненими листочками м'яти і лимоном.
Молодий картопля запечена у фользі в духовці
Інгредієнти: молода картопля - 500 г; гілочки чебрецю і розмарину - по 3-4 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки; гірчиця - 10 г; мед - 15 мл Приготування Встановіть температуру духовки на позначці 220 градусів, а поки необхідна температура досягається, вимийте картоплю і залиште його обсихати. Накрийте деко складеним удвічі листом фольги і викладіть на нього картоплю. Збийте масло, мед і гірчицю, вилийте готовий соус поверх бульб. Щедро посоліть картоплю, посипати листочками чебрецю і розмарину. Краї фольги загорніть конвертом. Помістіть деко в розігрітій духовці 25 хвилин. Молодий картопля запечена в духовці краще всього подавати зі сметаною або грецьким йогуртом .
Молодий картопля запечена в духовці в рукаві
Інгредієнти: молода картопля - 1 кг; вершкове масло - 50 г; велика морська сіль - 1/4 ч. ложки. Приготування Розмістіть помиту картоплю в рукаві і приправити його сіллю. Слідом влийте розтоплене масло, закріпіть обидва кінці рукава і перемішайте бульби щоб рівномірно покрити їх. Молодий картопля запечена в духовці готується 20 хвилин при 190 градусах.