Вернуться назад Распечатать

Молодий картопля запечена в духовці

Молодий картопля запечена в духовці
Ніжний солодкуватий молода картопля в самому сезоні, а це значить – у нас в запасі достатньо часу для того, щоб поекспериментувати з рецептом, мабуть, самого популярного гарніру. Деякі з смачних варіацій ми представимо вам вже сьогодні в рамках цієї статті.

Як молоду картоплю запекти в духовці цілком?


Інгредієнти:

  • сушений перець чилі - 8 шт.;

  • насіння коріандру і куміна - по 1 ч. ложці;

  • насіння пажитника - 1/2 ч. ложки;

  • часникові зубчики - 8 шт.;

  • рослинна олія - 60 мл;

  • молода картопля - 250 г;

  • листя м'яти і часточки лимона - для подачі.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати молоду картоплю в духовці, зробіть ароматний соус, в якому ми будемо витримувати бульби перед випічкою. Для соусу, який на своїй батьківщині носить назву «Харісса», в ступі або з допомогою блендера перетворити в однорідну пасту чилі (без насіння) і часникові зубчики. В пряну суміш додайте насіння коріандру, куміна і пажитника. Розведіть пасту рослинним маслом і занурте в готовий соус вимиті картопляні бульби. Залиште картоплю в холодильнику на годину.
    Змочіть дерев'яні шпажки і надіньте на них молода картопля. Доведіть температуру в духовій шафі до 180 градусів і розмістіть у ньому картопляні кебаби на 20 хвилин. Подавайте з подрібненими листочками м'яти і лимоном.

    Молодий картопля запечена у фользі в духовці


    Інгредієнти:

  • молода картопля - 500 г;

  • гілочки чебрецю і розмарину - по 3-4 шт.;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • гірчиця - 10 г;

  • мед - 15 мл


  • Приготування
    Встановіть температуру духовки на позначці 220 градусів, а поки необхідна температура досягається, вимийте картоплю і залиште його обсихати. Накрийте деко складеним удвічі листом фольги і викладіть на нього картоплю. Збийте масло, мед і гірчицю, вилийте готовий соус поверх бульб. Щедро посоліть картоплю, посипати листочками чебрецю і розмарину. Краї фольги загорніть конвертом. Помістіть деко в розігрітій духовці 25 хвилин. Молодий картопля запечена в духовці краще всього подавати зі сметаною або грецьким йогуртом .

    Молодий картопля запечена в духовці в рукаві

    Молодий картопля запечена в духовці

    Інгредієнти:

  • молода картопля - 1 кг;

  • вершкове масло - 50 г;

  • велика морська сіль - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Розмістіть помиту картоплю в рукаві і приправити його сіллю. Слідом влийте розтоплене масло, закріпіть обидва кінці рукава і перемішайте бульби щоб рівномірно покрити їх. Молодий картопля запечена в духовці готується 20 хвилин при 190 градусах.