Вернуться назад Распечатать

Молода картопля в мультиварці

Молода картопля в мультиварці
Незважаючи на те, що картопля - калорійний продукт, користь від його споживання визначається наявністю в її складі великої кількості вітамінів і мікроелементів, а присутність калію позитивно впливає на нормалізацію водного обміну організму і підтримки роботи серця. Саме молодий картопля багата цими властивостями. Для смаження він не підходить і кращий спосіб його приготування - це зварити або запекти. Шкірка молодого картоплі ніжна, і щоб його почистити, досить промити і потерти ножем, мочалкою або щіткою.
Приготувати страви з молодої картоплі легко і просто, а тим, хто не має в своєму розпорядженні вільним часом, можна запропонувати різноманітність рецептур приготування молодої картоплі в мультиварці . Її можна відварити, запекти, або приготувати на пару, як у чистому вигляді, так і з додаванням різних інгредієнтів, будь то м'ясні продукти, гриби, овочі, зелень або спеції.
Як правильно приготувати молоду картоплю в мультиварці - в наших наступних рекомендаціях.

Запечений молода картопля в мультиварці


Інгредієнти:

  • молода картопля – 1 кг;

  • вершкове масло – 100 г;

  • коричневий цукор – 50 г;

  • свіжий лимонний сік – 50 мл;

  • паприка мелена – 17 г;

  • кріп і петрушка (свіжа зелень);

  • цибуля червона ялтинський – 1 шт.;

  • гілочка свіжого базиліка;

  • перець мелений чорний;

  • сіль.


  • Приготування
    Помитий і почищений з допомогою щітки чи кухонного мочалки молоду картоплю відварюємо в мультиварці сім хвилин, і відкидаємо на друшляк.
    Тепер розтоплюємо в чаші рослинне масло, розчиняємо в ньому сіль і цукор, викладаємо наш злегка відварену картоплю і обсмажуємо з усіх боків до красивого рум'янцю в режимі "Випічка" п'ять-сім хвилин.
    Потім збризкуємо картопельку лимонним соком, притрушиваем перцем і свіжою зеленню і даємо потомитися під кришкою ще сім хвилин.
    Подаємо картоплю гарячим, прикрасивши кільцями ялтинської цибулі і гілочкою базиліка.

    Молоду картоплю на пару з замариноваными стегнами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • молода картопля – 1 кг;

  • курячі стегна – 12 кг;

  • олія соняшникова, рафінована – 45 мл;

  • суміш мелених перців – 15 г;

  • куркума – 10 г;

  • майонез – 20 г;

  • свіжа зелень кропу і петрушки – 1 пучок;

  • топлене масло;

  • сіль.


  • Приготування
    Змішуємо суміш перців, куркуму і сіль з майонезом, натираємо отриманою сумішшю промиті і
    Молода картопля в мультиварці
    просушені курячі стегна і залишаємо маринуватися на кілька годин. Тим часом миємо та очищаємо молода картопля з допомогою щітки.
    Промаринованное куряче м'ясо викладаємо в змащену рослинним маслом чашу мультиварки шкірою вниз, вливаємо одну третину склянки води і готуємо в режимі "Випічка" тридцять хвилин. Потім відкриваємо кришку мультиварки і зверху встановлюємо пристосування для варіння на пару з викладеним в нього молодою картоплею, закриваємо кришкою і готуємо всі разом ще тридцять хвилин.
    Подаємо курячі стегна з картоплею, приправивши його, за бажанням, топленим маслом і притрусивши свіжою зеленню.