Незважаючи на те, що картопля - калорійний продукт, користь від його споживання визначається наявністю в її складі великої кількості вітамінів і мікроелементів, а присутність калію позитивно впливає на нормалізацію водного обміну організму і підтримки роботи серця. Саме молодий картопля багата цими властивостями. Для смаження він не підходить і кращий спосіб його приготування - це зварити або запекти. Шкірка молодого картоплі ніжна, і щоб його почистити, досить промити і потерти ножем, мочалкою або щіткою.
Приготувати страви з молодої картоплі легко і просто, а тим, хто не має в своєму розпорядженні вільним часом, можна запропонувати різноманітність рецептур приготування молодої картоплі в мультиварці . Її можна відварити, запекти, або приготувати на пару, як у чистому вигляді, так і з додаванням різних інгредієнтів, будь то м'ясні продукти, гриби, овочі, зелень або спеції.
Як правильно приготувати молоду картоплю в мультиварці - в наших наступних рекомендаціях.
Запечений молода картопля в мультиварці
Інгредієнти: молода картопля – 1 кг; вершкове масло – 100 г; коричневий цукор – 50 г; свіжий лимонний сік – 50 мл; паприка мелена – 17 г; кріп і петрушка (свіжа зелень); цибуля червона ялтинський – 1 шт.; гілочка свіжого базиліка; перець мелений чорний; сіль. Приготування Помитий і почищений з допомогою щітки чи кухонного мочалки молоду картоплю відварюємо в мультиварці сім хвилин, і відкидаємо на друшляк.
Тепер розтоплюємо в чаші рослинне масло, розчиняємо в ньому сіль і цукор, викладаємо наш злегка відварену картоплю і обсмажуємо з усіх боків до красивого рум'янцю в режимі "Випічка" п'ять-сім хвилин.
Потім збризкуємо картопельку лимонним соком, притрушиваем перцем і свіжою зеленню і даємо потомитися під кришкою ще сім хвилин.
Подаємо картоплю гарячим, прикрасивши кільцями ялтинської цибулі і гілочкою базиліка.
Молоду картоплю на пару з замариноваными стегнами в мультиварці
Інгредієнти: молода картопля – 1 кг; курячі стегна – 12 кг; олія соняшникова, рафінована – 45 мл; суміш мелених перців – 15 г; куркума – 10 г; майонез – 20 г; свіжа зелень кропу і петрушки – 1 пучок; топлене масло; сіль. Приготування Змішуємо суміш перців, куркуму і сіль з майонезом, натираємо отриманою сумішшю промиті і
просушені курячі стегна і залишаємо маринуватися на кілька годин. Тим часом миємо та очищаємо молода картопля з допомогою щітки.
Промаринованное куряче м'ясо викладаємо в змащену рослинним маслом чашу мультиварки шкірою вниз, вливаємо одну третину склянки води і готуємо в режимі "Випічка" тридцять хвилин. Потім відкриваємо кришку мультиварки і зверху встановлюємо пристосування для варіння на пару з викладеним в нього молодою картоплею, закриваємо кришкою і готуємо всі разом ще тридцять хвилин.
Подаємо курячі стегна з картоплею, приправивши його, за бажанням, топленим маслом і притрусивши свіжою зеленню.